Miten loistava ruuanlaittotaito korreloi älykkyyden kanssa?
Ja minkä älykkyyden osa-alueiden kanssa, jos korreloi?
Kommentit (14)
Hyvä haju- /makuaisti korreloi tutkimuksen mukaan älykyyttä/lahjakkuutta. Eli, pököillä on huono makuaisti ja fiksuilla hyvä makuaisti ja siksi mm. nuo punalapputuotteet menee hyvin kaupaksi, ei fiksu niitä osta koskaan.
Luovuus on yksi älykkyyden muoto. Hyvä ruoanlaittotaito korreloi älykkyyttä
Jos osaa tehdä hyvää ruokaa se tarkoittaa, että sulla on iso iq. Ryppyiset, suuret aivot. Ajattelee järjellä jne.
Kyllä tuo ajatusmalli miten nyhjästä tyhjästä jotain hyvää ruokaa.
Varmaan samoin, kuin mikä tahansa muukin taito. Kaikki erityiset taidot vaativat aivotyötä.
Mitä isompi muna, sitä tyhmempi jätkä...
Vierailija wrote:
Mitä isompi muna, sitä tyhmempi jätkä...
Keitettynä vai paistettuna?
Ei mitenkään. Älykästä ihmistä harvoin edes kiinnostaa mikään tylsä ruoanlaitto.
Sanotaan, että parhaat kokit ovat miehiä, joten mitä siitä voisi päätellä?
Onpa erikoinen väite. Yleensä hyvän ruuan valmistukseen tarvitaan luovuutta, kokeilunhalua, joskus kärsivällisyyttä kokeilla uudelleen samaa ideaa ja tarve toteuttaa itseään trendeistä välittämättä. Niillä tekijöillä ei ole mielestänit mitään tekemistä älkkyyden kanssa. En edes tiedä yhtäkään älykästä julkkiskokkia, joten missä ne älykkäät ruuanvalmistajat luuraavat?
Vierailija wrote:
Onpa erikoinen väite. Yleensä hyvän ruuan valmistukseen tarvitaan luovuutta, kokeilunhalua, joskus kärsivällisyyttä kokeilla uudelleen samaa ideaa ja tarve toteuttaa itseään trendeistä välittämättä. Niillä tekijöillä ei ole mielestänit mitään tekemistä älkkyyden kanssa. En edes tiedä yhtäkään älykästä julkkiskokkia, joten missä ne älykkäät ruuanvalmistajat luuraavat?
Miksi älykäs ihminen joka laitaa hyvää ruokaa tekisi ruokaa työkseen? Ei kuulosta ainakaan Suomessa kovin älykkäältä.
Korreloi tuo ei varmaan mitenkään. Osa hyvistä ruuanlaittajista on älykkäitä, osa ei.
Vierailija wrote:
Hyvä haju- /makuaisti korreloi tutkimuksen mukaan älykyyttä/lahjakkuutta. Eli, pököillä on huono makuaisti ja fiksuilla hyvä makuaisti ja siksi mm. nuo punalapputuotteet menee hyvin kaupaksi, ei fiksu niitä osta koskaan.
Mit vit :DDDDD
Joskus on kuule tehtävä valintoja ja syötävä vaikka sitten sitä vähemmän tuoretta tai ei niin maukasta ruokaa. Fiksut osaa priorisoida asioita ja ymmärtää säästää mm. siinä ruossa jos on tarve. Lisäksi se, että kykenee sietämään epämieluisiakin asioita, on älykkyyttä.
Luovuuden