Saatteko oikeasti syötyä kalaa kahdesti viikossa?
Jos niin. Missä muodossa?
Kuulostaa paljolta että ruokavaliossa olisi kaksi kertaa viikossa kalaa.
Kommentit (57)
Kerran viikossa otan pizzan jossa on tonnikalaa. Puolet säästän seuraavalle päivälle koska kerralla sen syöminen on liikaa.
4-5 kertaa viikossa syön kalaa perunoiden ja majoneesin kanssa. Lidlin turskafileitä.
En syö. Välillä vain syödään kalaa.
Helposti saisin. Pidän kalasta eri muodoissaan.
Ei oo niin paljon rahaa että pystyisi. Kalasta kyllä tykkään.
Voisin syödä kalaa vaikka joka päivä, mutta käytännössä tulee välillä ostettua makkaroitakin joskus.
Kala tartarkastikkeella tai majoneesilla, keittopottujen tai ranskalaisten kanssa, onko parempaa?
M53
En syö kalaa. En pidä mausta ja saan vatsanpuruja.
Tonnikalaa tuli aikoinaan vedettyä kyllä niin paljon,ettei sitäkään enää pysty syömään.
Juuri söin sillivoileivän, lasketaanko se yhdeksi kerraksi?
Ainoa ongelma kalansyönnissa on kalan hinta.
En. Siksi syön kalaöljykapseleita.
Ei. Mies on allerginen, kala on kallista.
Vierailija kirjoitti:
Voisin syödä kalaa vaikka joka päivä, mutta käytännössä tulee välillä ostettua makkaroitakin joskus.
Kala tartarkastikkeella tai majoneesilla, keittopottujen tai ranskalaisten kanssa, onko parempaa?
M53
Ainakin kaksi kertaa, yleensä useammin.
Nykyään harvemmin, kun työpaikkaruokalasta on kala kadonnut kokonaan. Toisaalta välillä tulee ostettua koko kala tarjouksesta, josta riittää usealle päivälle. Puolet saman tien savustettuna ja lopusta kalakeittoa pariksi - kolmeksi päiväksi.
Vierailija kirjoitti:
Juuri söin sillivoileivän, lasketaanko se yhdeksi kerraksi?
Ainoa ongelma kalansyönnissa on kalan hinta.
Mitä sillileivän hinnaksi tuli? Kumpi oli kalliimpi, leipä vai sen päällä oleva silli?
Kyllä lohta n 120g / 2x viikossa. Len laittanut pakakseen tuollaisina paloina folioon tuoretta lohta. Sieltä otan sulaa jonkin aikaa ja sitten laitan mikroon 2min. Lohi jää meheväksi, siihen laitan ripauksen suola ja mustaa pippuria- lisukkeina perunaa , porkkanaraastetta , parsakaalta ja ruisleipää , vesi ruokajuomaksi.
Kesäisin syön vain tuoretta itseongittua ahventa 2-3 x vk.
Uunikalaviikolla sen verran iso lohi, että seuraavana päivänä sitä syödään. Samoin kalakeittoa kahtena päivänä, aika monesti seitä. Savusiika riittää myös useampaan annokseen.
Joskus kalapuikkoja, joista jää myös seuraavan päivän rukiisille voileiville päällysteeksi jokunen. Punajuurisiivut vaan siihen mukaan.
Sardiinia aamiaisella myös, tonnikalaa munakkaaseen, samoin itsetehtyyn pizzaan.
Muikkuja paistoin viimeksi, olivat tarjouksessa.
saisin muuten mutta liian kallista kukkarolle
Kalakeittoa tehdään tosi usein arkiruuaksi, tänäänkin. Käytön siihen yleensä seitiä. Koskenlaskijaa sekaan, niin tulee maukasta.
Kirjolohikiusausta tehdään yhtä usein.
Graavilohta monesti ruisleivälle ostan ja tonnikalaa menee peltipizzaan taas viikonloppuna ..
Eli joo, kyllä sitä saa syötyä. Kirjolohipyöryköistä myös tykkää koko perhe, kalapuikoista.
Harvemmin ostan kokonaisen lohen tai savusiikaa.
Minä syön kalaa noin 4-5 x viikossa. Opin jo lapsuuskodissa syömään kalaa, koska asuttiin Järvi-Suomessa ja isä oli kova kalastamaan.
Lapsuuskodissa syötiin siis ahventa/haukea/ ym järvikalaoja, nykyään pitää tyytyä kaupan kalatiskiin(asun paikassa jossa ei ole järviä :( )
Teen kalasta laatikoita joko perunasiivuihin tai pastaan. Paistan lohta pannulla/savustetaan. Lohilaatkkoa/keittoa. Seistä pinaattikalaa uunissa riisin kera ,
Käytän myös Pielisen kalan purkkisäilykkeitä pastaan ym.
Jos syö joka päivä opiskelijalounaita, tulee syötyä se kaksi kertaa viikossa kalaa.