Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Gluteeniherkkyys

Vierailija
27.09.2023 |

Kertokaa mikä siinä on, kun kaveri matkusti Marokkoon niin gluteeniherkkyys jäi Suomeen. Kun kertoi tuosta somessa, että matkalla pystyi syömään asioita mitä Suomessa ei, niin muutama muu kertoi samantyyppisistä kokemuksista!?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vika ei ole gluteenissa vaan jossain muussa. Tai sitten on vetänyt maitohappobakteereja yms ripulin estämiseksi, mikä on sitten vaikuttanut suolistoon muullakin tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolisto on monimutkainen ("pun intended"), ja suolistovaivat voivat olla monen asian summa. Minulta jäi moni yliherkkyys pois kun lakkasin syömästä sokeria.

"Gluteeniyliherkkyys", eli se että tulee sitä sun tätä vaivaa gluteenia sisältävistä viljoista, on kuitenkin eri asia kuin diagnosoitavissa oleva keliakia. Jälkimmäistä ei valitettavasti voi jättää matkalle lähtiessään Suomeen.

Vierailija
4/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisko maitohappobakteerit vaikuttaa noin nopsaan? Kuvittelisin että niillä voi hyvin olla suotuisa vaikutus mutta pitkällä aikavälillä.

Vierailija
5/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi vitsi kun voiskin uskaltaa lomalla. Mutta jos riski paskookin kintuille, uudestaan ja uudestaan. En uskalla ottaa riskiä, mielummin nipotan syömisistä. Sillä se on vaan niin pirun noloa ulkomaillakin, kun ei voi tietää valuuko heti vai kohta.

Vierailija
6/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on vaan herkkä, niin tällöin sitä voi jossain määrin sietää. Ihan kätevä jos voi arkena olla tietynlainen raami sen suhteen ja lomalla sitten ottaa rennommin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotku sanoo, ettei vika ole gluteiini, vaan jotku viljan sisältämät esimerkiks ympäristömyrkyt. Nämä voi olla erit jossain muualla päin maailmaa.

Vierailija
8/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voisko maitohappobakteerit vaikuttaa noin nopsaan? Kuvittelisin että niillä voi hyvin olla suotuisa vaikutus mutta pitkällä aikavälillä.

Mä oon syöny maitohappobakteereja, juonut ja syönyt vaikka mitä apteekin tuotteista luontaistuotteisiin. Ainut mikä oikeasti, hitaasti mutta varmasti auttoi, oli gluteeniton. Nyt kolmen vuoden jälkeen on ihan ku normaali ihminen. Ei se tarvi jännittää kotoa lähtiessä, ei liikkeellä. Ennen oli hirvee stressi siitä, että tuleeko se ruokalusikallinen housuun. Se nimittäin tuli aina vain pienenä purskeena. Ja sama uudestaan viiden minuutin kuluttua. Ja vielä pari kertaa. Elämä oli jännittävää, mutta ei tod kivalla tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy. Olen kuullut, että Suomessa on paljon vatsavaivoja ja täällä rypsiöljyä tuputetaan melkein joka ruoka-aineeseen.

Ja AIV-rehu. A.I. Virtanen katui kuolinvuoteellaan, että oli keksinyt AIV-rehun.

Vierailija
10/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut sanoo että lomalla on rennompi fiilis ja vatsa kestää paremmin epäsopivia ruoka-aineita stressin vähyyden vuoksi. Mulla tuo ei kylläkään toimi noin. :(

Maidon suhteen on ilmeisesti lehmissä ja maidon käsittelyssä eroja, että ulkomailla maitotuotteita kestää paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
27.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

olin kanarialla ja kaveri kertoi että siellä voi ottaa sämpylää sekä juoda kaljaakin  en uskonut mutta kokeilin niin eipä ollut ongelmia vaikka vedin bissee sekä aamusämpylää

en nauttinut mhb  ollenskaan