Gluteeniherkkyys
Kertokaa mikä siinä on, kun kaveri matkusti Marokkoon niin gluteeniherkkyys jäi Suomeen. Kun kertoi tuosta somessa, että matkalla pystyi syömään asioita mitä Suomessa ei, niin muutama muu kertoi samantyyppisistä kokemuksista!?
Kommentit (11)
Vika ei ole gluteenissa vaan jossain muussa. Tai sitten on vetänyt maitohappobakteereja yms ripulin estämiseksi, mikä on sitten vaikuttanut suolistoon muullakin tavalla.
Suolisto on monimutkainen ("pun intended"), ja suolistovaivat voivat olla monen asian summa. Minulta jäi moni yliherkkyys pois kun lakkasin syömästä sokeria.
"Gluteeniyliherkkyys", eli se että tulee sitä sun tätä vaivaa gluteenia sisältävistä viljoista, on kuitenkin eri asia kuin diagnosoitavissa oleva keliakia. Jälkimmäistä ei valitettavasti voi jättää matkalle lähtiessään Suomeen.
Voisko maitohappobakteerit vaikuttaa noin nopsaan? Kuvittelisin että niillä voi hyvin olla suotuisa vaikutus mutta pitkällä aikavälillä.
Voi vitsi kun voiskin uskaltaa lomalla. Mutta jos riski paskookin kintuille, uudestaan ja uudestaan. En uskalla ottaa riskiä, mielummin nipotan syömisistä. Sillä se on vaan niin pirun noloa ulkomaillakin, kun ei voi tietää valuuko heti vai kohta.
Jos on vaan herkkä, niin tällöin sitä voi jossain määrin sietää. Ihan kätevä jos voi arkena olla tietynlainen raami sen suhteen ja lomalla sitten ottaa rennommin
Jotku sanoo, ettei vika ole gluteiini, vaan jotku viljan sisältämät esimerkiks ympäristömyrkyt. Nämä voi olla erit jossain muualla päin maailmaa.
Vierailija kirjoitti:
Voisko maitohappobakteerit vaikuttaa noin nopsaan? Kuvittelisin että niillä voi hyvin olla suotuisa vaikutus mutta pitkällä aikavälillä.
Mä oon syöny maitohappobakteereja, juonut ja syönyt vaikka mitä apteekin tuotteista luontaistuotteisiin. Ainut mikä oikeasti, hitaasti mutta varmasti auttoi, oli gluteeniton. Nyt kolmen vuoden jälkeen on ihan ku normaali ihminen. Ei se tarvi jännittää kotoa lähtiessä, ei liikkeellä. Ennen oli hirvee stressi siitä, että tuleeko se ruokalusikallinen housuun. Se nimittäin tuli aina vain pienenä purskeena. Ja sama uudestaan viiden minuutin kuluttua. Ja vielä pari kertaa. Elämä oli jännittävää, mutta ei tod kivalla tavalla.
Rypsiöljy. Olen kuullut, että Suomessa on paljon vatsavaivoja ja täällä rypsiöljyä tuputetaan melkein joka ruoka-aineeseen.
Ja AIV-rehu. A.I. Virtanen katui kuolinvuoteellaan, että oli keksinyt AIV-rehun.
Jotkut sanoo että lomalla on rennompi fiilis ja vatsa kestää paremmin epäsopivia ruoka-aineita stressin vähyyden vuoksi. Mulla tuo ei kylläkään toimi noin. :(
Maidon suhteen on ilmeisesti lehmissä ja maidon käsittelyssä eroja, että ulkomailla maitotuotteita kestää paremmin.
olin kanarialla ja kaveri kertoi että siellä voi ottaa sämpylää sekä juoda kaljaakin en uskonut mutta kokeilin niin eipä ollut ongelmia vaikka vedin bissee sekä aamusämpylää
en nauttinut mhb ollenskaan
Up