Mikä kaikki lasketaan "puoli kiloa päivässä"-suositukseen?
Jos syö ruoan lisukkeena keitettyjä perunoita, lasketaanko ne? Vai pelkät raakoina syödyt kasvikunnan tuotteet eli vihannekset marjat ja hedelmät?
Kommentit (22)
Kaikki muu paitsi peruna lasketaan.
Syön usein tomaattimurskalinssikastiketta perunoiden kanssa, enkä kasviksia. Mielestäni en syö silloin lainkaan suositusten mukaan - miten tämä nyt menee?
Ei niitä kaikkia kasvikunnan tuotteita sentään raakana tarvi syödä. Juureksia voi raastaa mutta myös paahtaa, laittaa keittoihin tai höyryttää/freesata pannulla. Kukkakaalia voi syödä raakana jos maha kestää.
Perunoita ei jostain syystä lasketa, vaikka juureksiahan ne on siinä missä vaikka porkkanat tai lantut.
Perunat lasketaan, sipsit myös koska ovat perunoita. Myös liha lasketaan koska eläimet syövät kasveja joten eläimet koostuvat kasveista.
Vierailija kirjoitti:
Perunoita ei jostain syystä lasketa, vaikka juureksiahan ne on siinä missä vaikka porkkanat tai lantut.
Jos perunat laskettaisiin niin suosituksen noudattaminen olisi liian helppoa.
Vierailija kirjoitti:
Syön usein tomaattimurskalinssikastiketta perunoiden kanssa, enkä kasviksia. Mielestäni en syö silloin lainkaan suositusten mukaan - miten tämä nyt menee?
Taitaa olla kasvis terveellisimmillään tuoreena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunoita ei jostain syystä lasketa, vaikka juureksiahan ne on siinä missä vaikka porkkanat tai lantut.
Jos perunat laskettaisiin niin suosituksen noudattaminen olisi liian helppoa.
Ei kukaan sano että se puol kiloa olis minimi. Enkä itse ainakaan jaksas syödä puolta kiloa perunoita päivässä, mielummin myös jotain muuta
Vierailija kirjoitti:
Syön usein tomaattimurskalinssikastiketta perunoiden kanssa, enkä kasviksia. Mielestäni en syö silloin lainkaan suositusten mukaan - miten tämä nyt menee?
Tomaattimurska on siinä se kasvisosuus. Tomaattimurska on äärimmäisen kätevä keino lisätä ruokaan kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön usein tomaattimurskalinssikastiketta perunoiden kanssa, enkä kasviksia. Mielestäni en syö silloin lainkaan suositusten mukaan - miten tämä nyt menee?
Taitaa olla kasvis terveellisimmillään tuoreena.
Ei aina, jostain kasviksista imeytyy ravinteita paremmin kun ne kypsennetään. Esim. juuri tomaatin lykopiini on sellainen. Samoin porkkana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön usein tomaattimurskalinssikastiketta perunoiden kanssa, enkä kasviksia. Mielestäni en syö silloin lainkaan suositusten mukaan - miten tämä nyt menee?
Taitaa olla kasvis terveellisimmillään tuoreena.
Ei aina, jostain kasviksista imeytyy ravinteita paremmin kun ne kypsennetään. Esim. juuri tomaatin lykopiini on sellainen. Samoin porkkana.
Puhuttiin tuoreudesta. Ei raakuudesta. Säilöntä ylensä heikentää ravinnollisuutta.
Mutta tosiaan kypsentäminen on vähän kaksjakonen juttu, toisaalta se usein tuhoaa joitan hyödyllisiä asioita kuten kaalikasvien sulforafaania mutta toisaalta kuten sanoit, parantaa joidenkin imeytyvyyttä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön usein tomaattimurskalinssikastiketta perunoiden kanssa, enkä kasviksia. Mielestäni en syö silloin lainkaan suositusten mukaan - miten tämä nyt menee?
Taitaa olla kasvis terveellisimmillään tuoreena.
Ei aina, jostain kasviksista imeytyy ravinteita paremmin kun ne kypsennetään. Esim. juuri tomaatin lykopiini on sellainen. Samoin porkkana.
Ketsuppikin on hyvä lykopeenin saantiin, samoin valmistomaattikastikkeet.
500g kirkasta viinaa on juuri sopiva päiväannos kaamosmasennukseen.
Vierailija kirjoitti:
500g kirkasta viinaa on juuri sopiva päiväannos kaamosmasennukseen.
räh kjöh kjöh kjäh hyvä juttu pertsa
Vierailija kirjoitti:
500g kirkasta viinaa on juuri sopiva päiväannos kaamosmasennukseen.
Kossu tehdään viljasta. Ohra on kasvi. Kasvisruoka on terveellistä eli kossu on terveystuote. Puhdas ja luonnonraikas. Kuin soliseva puro.
Vierailija kirjoitti:
500g kirkasta viinaa on juuri sopiva päiväannos kaamosmasennukseen.
Eihän tuo riitä alkuunkaan päiväannokseksi. Tuossa määrässä on vasta aamunavaus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön usein tomaattimurskalinssikastiketta perunoiden kanssa, enkä kasviksia. Mielestäni en syö silloin lainkaan suositusten mukaan - miten tämä nyt menee?
Taitaa olla kasvis terveellisimmillään tuoreena.
Ei aina, jostain kasviksista imeytyy ravinteita paremmin kun ne kypsennetään. Esim. juuri tomaatin lykopiini on sellainen. Samoin porkkana.
Ketsuppikin on hyvä lykopeenin saantiin, samoin valmistomaattikastikkeet.
Toisaalta usein on niin että eristettynä näillä kemikaaleilla kuten lykopeenilla ei todeta minkäänlaisia terveyshyötyjä. Herää siis kysymys heikentääkö myös prosessointi näiden hyödyllisyyttä. Ehkä ne toimivat elimistössä vain kun ne saadaan niiden muiden luonnollisten kemikaalien kanssa joita tomaatti sisältää.
Jotkut yleisesti hyödylliseksi koetut kemikaalit kuten antioksidantit eristettynä ovat jopa elimistölle haitallisia.
Yhdiste olis parempi sana kuin kemikaali tässä
perunaa ei lasketa