Mitä jauhoja käytätte,kun leivotte sämpylöitä ja lisäättekö taikinaan maitoa vai vettä?
Laitatteko taikinan sekaan vielä jotain muuta kuten porkkanaraastetta tai juustoraastetta?
Kommentit (6)
Itse teen sämpylätaikinan kasvissosekeittoon. Tulee hyviä.
Pirkan rouheinen sämpyläjauho, laitan vähän lisäksi kaurahiutaleita ja ruisjauhoa. Joskus mukaan porkkanaraastetta, kerran tein pinkkejä sämpylöitä punajuurisoseesta.
Teen usein aamulta jääneen kaurapuuroon sämpylät. Lisätään vaan vettä, vehnäjauhoja, suolaa, hiivaa, tilkka hunajaa tai siirappia
Tulee tosi hyviä.
Käytän puolikarkeita vehnäjauhoja +hiivaleipäjauhoja, ehkä vähän ruisjauhoja jos sattuu olemaan. Vettä, ja annan kohota kylmässä yön yli. Miksei voisi porkkanaakin lisätä, en vain ole niin reipas.
Vettä, maitoo, turkkilaista jugurttia, piimää tai puuronjämiin. Erilaisia jauhoja, mm. maissijauhojakin ja kauraleseitä.
Teen kaurahiutaleisiin, vähän vehnäjauhoja ja joskus porkkanaraastetta, vesi, suola, öljy.