Ajattelin että vien leipomosta hyvää pullaa tuliaiseksi - Ainesosalistalla 9 eri e-koodia ja lista ainakin 10 riviä erilaisia kovikkeita ja emulgointiaineita
Lista ainesosista oli niin pitkä että mietin että onko ihan kotitekoinen lähempänä ravintoa vai mistä on kyse.
Hintaakin pullille tulee melkein 4 euroa kappaleelta.
Pidätkö sinä leipomon leivonnaisista?
Kommentit (36)
Miten leipomosta ostettu sisältää näitä aineita? Onko tainnut tulla bakeoff ina.
Vai otitko sittenkin muovipussissa olevaa monta päivää säilyvää kaupan hyllyltä?
Eikö ollut hyönteispakkolain määräämiä hyönteisiä jauhoissa?
T. Teemu
Vierailija kirjoitti:
Olen tarkkana mistä ostan.Nykyään sisältää kaikki leivonnaiet E lisäaineita . Ei ihme että muisti ym sairaudet lisääntyy.
Muista sitten ettet ainakaan osta sitruunoita, kun niissäkin on E-koodeja (sitruunahappoa)!!!
Meidän kahvipöydästä ei mitään kemikaaleja löydy. Eikä ruoasta!
t. Marjatta
Vierailija kirjoitti:
Vai otitko sittenkin muovipussissa olevaa monta päivää säilyvää kaupan hyllyltä?
vilkaiseppa paistopisteen tavaroiden ainesosalistoja, ainaki s-ryhmässä nämä on esillä hintalapussa, siinä on yhdessä pullassa/viinerissä aikamoinen rivistö ties mitä. Moni kahvila käyttää varmaan myöskin puolivalmisteita tai ainakin kreemit sun muut sekoitetaan jauheista. ei ap.
Oletko koskaan katsonut mitä e-koodit ovat? Siellä on mm. leivinjauhe.
maissitärkkelys, kasvirasva palmu, kardemumma, vehnägluteeni, emulgointiaine E472e, laktoositon maitojauhe
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen tarkkana mistä ostan.Nykyään sisältää kaikki leivonnaiet E lisäaineita . Ei ihme että muisti ym sairaudet lisääntyy.
Muista sitten ettet ainakaan osta sitruunoita, kun niissäkin on E-koodeja (sitruunahappoa)!!!
Onkohan kuule hieman eri lähteestä sitruunahappo. Toinen sitrushedelmän luontainen, toinen homekasvustoilla tuotettu.
En syö leivonnaisia. Leivässä, jota syön, on vain ruisjauhoja, vettä ja jodioitua suolaa.
"Mass produced citric acid and ascorbic acid or vitamin C, have had hidden GMO ingredients since the early 1900s, as the black mold Aspergillus niger has been used to ferment starches to derive citric acid."
sattumalta ihmiset joilla kokemusta kosteusvaurioasunnoista ja sairastumisesta, saattavat hyvinkin tunnistaa tuon homelajikkeen nimeltä. Eli jos on herkkyyttä ja ihmettelee jotain vaivoja, kannattaa ehkä katsoa tuota teollisen sitruunahapon sisältäviä valmisteita tarkemmin sopiiko itselle vai ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen tarkkana mistä ostan.Nykyään sisältää kaikki leivonnaiet E lisäaineita . Ei ihme että muisti ym sairaudet lisääntyy.
Muista sitten ettet ainakaan osta sitruunoita, kun niissäkin on E-koodeja (sitruunahappoa)!!!
Onkohan kuule hieman eri lähteestä sitruunahappo. Toinen sitrushedelmän luontainen, toinen homekasvustoilla tuotettu.
Samaa ainetta kuitenkin ovat.
Vierailija kirjoitti:
Oletko koskaan katsonut mitä e-koodit ovat? Siellä on mm. leivinjauhe.
Niin on, mutta eipä maallikko näitä ymmärrä. Pelottavilta kuulostaa mm:
-sitruunahappo
-askorbiinihappo
-klorofyllit
-betakaroteeni
-natriumbikarbonaatti
-kalsiumkarbonaatti
Ym.
Vauhkotaan asioista, jotka ovat täysin luontaisia, ja esiintyy lukuisissa elibtarvikkeissa.
Vierailija kirjoitti:
maissitärkkelys, kasvirasva palmu, kardemumma, vehnägluteeni, emulgointiaine E472e, laktoositon maitojauhe
No mitäs pelottavaa noissa on?
Lisääthän sä omaankin pullaan jauhoja (sis. tärkkelystä), kardemummaa, munaa ja rasvoja?
Vierailija kirjoitti:
"Mass produced citric acid and ascorbic acid or vitamin C, have had hidden GMO ingredients since the early 1900s, as the black mold Aspergillus niger has been used to ferment starches to derive citric acid."
sattumalta ihmiset joilla kokemusta kosteusvaurioasunnoista ja sairastumisesta, saattavat hyvinkin tunnistaa tuon homelajikkeen nimeltä. Eli jos on herkkyyttä ja ihmettelee jotain vaivoja, kannattaa ehkä katsoa tuota teollisen sitruunahapon sisältäviä valmisteita tarkemmin sopiiko itselle vai ei.
ä
Kumpikos oli lähde: jonkun linkeidn vai steemit.com?
sakeuttamisaineet (E401, E412)
kiinteyttämisaineet (E339ii, E450iii ja E263), paakkuuntumisenestoaine (E340)
Onneksi osaan leipoa pullan itse, harvemmin tosin teen. Nyt tein viikonloppuna piirakkaa, puolet mustikkaa ja puolet omenaa. Seuraava leipomus voisi olla kardemummainen rahkapiirakka. Sen teen aina pullataikinasta.
Mutta sitä ennen raskas viikko tiedossa.
Olen tarkkana mistä ostan.Nykyään sisältää kaikki leivonnaiet E lisäaineita . Ei ihme että muisti ym sairaudet lisääntyy.