Mulla on pussillinen ruusukaaleja. Miten maustan muulla kuin suolalla ja minkä kanssa voi tarjota?
Kommentit (9)
Mä teen usein niin että keitän/höyrytän pussin ohjeen mukaan, puolitan kuumina ja sekoitan joukkoon voita, suolaa, mustapippuria ja parmesanraastetta. Syön sellaisenaan tai vaikka uusien perunoiden kanssa tai kasvislisäkkeenäkin lautasen reunalla.
Jos et ole ennestään syönyt paljon ruusukaalia, ei kannata aloittaa koko pussin nauttimisella kerralla kun vatsa voi mennä sekaisin.
Mun luottoresepti on seuraavanlainen:
1. Puolita ruusukaalit ja ruskista öljyssä pannulla.
2. Kaada päälle kermaa, suolaa, pippuria ja jyväsinappia. Keitä kunnes paksuuntuu.
3. Tarjoa minkä tahansa paistetun kalan, broilerin tai lihan kanssa. Halutessasi keitä seuraksi myös perunoita.
Jyväsinapin voi korvata jollain muullakin sinapilla. Tai jättää pois ja korvata muilla mausteilla maun mukaan.
Viimeksi lapsena syönyt ruusukaalia. Kiitos vastauksesta nro 2!
Googletappas karamellisoidut ruusukaalit
Voisin gratinoida uunissa tai nauttia esim. hollandaise -kastikkeen kanssa.
ruusukaalit ovat loistoruokaa ihan vain keitettynä. Niillä on oma, karaktäärinen makunsa. Mksi ihmeessä se pitäisi peittää jollain toisella maulla? Itse en laita edes suolaa.
Biojätteisiin, ei suolaa eikä muita mausteita.