Eräs huippulokki kertoi lehdessä, miten suomalaiset pilaavat ruoka-annoksensa miltei aina!
Suola on korvattavissa hänen mukaansa muilla mausteilla. Kaippa se kokki tietää, mitä puhuu ammattinsa puolesta.
Kommentit (23)
Huippukokki ei käy meillä syömässä, joten käytän suolaa jatkossakin.
Suola ei ole korvattavissa mausteilla. Suola ei itseasiassa ole edes mauste, sen tehtävä on korostaa raaka-aineen ja mausteiden makua.
Kohtuus sopii suolankin käyttöön.
Eikö kukaan halua puuttua tuohon lokki-sanaan? Kun siinä tarkoitettiin selvästi kokkia?
Vierailija kirjoitti:
Eikö kukaan halua puuttua tuohon lokki-sanaan? Kun siinä tarkoitettiin selvästi kokkia?
Näppäilyvirhe, mitä siihen puuttumaan.
Vierailija kirjoitti:
Eikö kukaan halua puuttua tuohon lokki-sanaan? Kun siinä tarkoitettiin selvästi kokkia?
Ai vieläpä lokkeileva woke-kokki? Paljonko sai rahaa taas??
Siis kokki ei laita ruokaan suolaa ja ihmettelee kun ihmiset lisäävät sitä? Mitähän seuraavaksi? Ateistipappi?
Ai niin, niitäkin taitaa jo olla.
Miten juttu meni, mistä pääsee lukemaan?
Ei kai se ruoka pilalle mene jos siitä tulee paremman makuista.
Se oli niitä iltapäivälehtien " teet tämän aina väärin" - otsikoita. Vaikea kuvitella turhempaa palstantäytettä, hömppäjulkkisten edesottamusten jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Siis kokki ei laita ruokaan suolaa ja ihmettelee kun ihmiset lisäävät sitä? Mitähän seuraavaksi? Ateistipappi?
Ai niin, niitäkin taitaa jo olla.
Ihanan wokea!
Huippulokki nautiskelee katuruokaa kauppatorilla ja lintsillä.
Huippukokki ei voi käyttää suolaa kun se on pahasta ja voi haitata tatuointeja... Niinhän Andykin kuorii aina omenan ennenku syö sen...
Huippulokit tekevät hienoja syöksyjä kun hankkivat kalaruokaa.
Aikaisemmin huippukokit ovat nimenomaan moittineet suomalaisia siitä, että käyttävät liian VÄHÄN suolaa ;-)
Eikös fine diningiin usein liitetä vähämausteisuus suolaa lukuunottamatta, kun halutaan ylistää raaka-aineiden makua? Etno- ja katuruoka on mausteista.
Suurin osa ruuista pilataan liialla mausteiden kakofonialla minun makuuni. Muut tyhjentäkööt vaikka maustekaapin lautaselleen, jos se on heidän makunsa. Heidän suu, heidän maku. Minun suu, minun maku.
Ärsyttää tuollaiset oman makunsa ylentäjät, muka huippukokki. Pah, omia ja muiden rajoja tunnistamaton, hahmotushäiriöinen, narsistinen pakottaja-ääliö joka ei osaa tehdä kuin omaan makuunsa syömäkelpoista ruokaa.
Onpa outoa, minun mielestäni laittavat ainakin ohjelmissa reilulla kädellä suolaa ja erilaisissa kilpailuissa tulee sanomista, jos on liian vähän suolaa.
Kokki Kape mättää suolaa ihan liikaa suolaa ruokiin. Yrteillä ja maustella voidaan korvata suolaa
Suomessa syödään ihan liikaa suolaa, 5 g max olisi hyvä
Grillimakkaroissakin on monessa yli 2 %. 250 g sitä ja päivän tarve täyttyy
Vierailija kirjoitti:
Onpa outoa, minun mielestäni laittavat ainakin ohjelmissa reilulla kädellä suolaa ja erilaisissa kilpailuissa tulee sanomista, jos on liian vähän suolaa.
Kun alkaa kokkailemaan mausteisia ruokia, niin aika äkkiä huomaa ettei ravintola-annoksia vastaavia makuja todellakaan saa aikaiseksi pelkästään lisäämällä mausteita purkista. Makujen kehittyminen vaatii aikaa ja tekniikkaa.
Ai suolalla pilataan? Itse laitan aina ketsuppia, mitäs kokki siihen sanoo??