Tomaatinkasvattajat!
Pitääkö muut oksat tosiaan ottaa pois kuin ne, missä on kukintoja ja tomaatteja, jotta kypsyminen alkaa? Näin sain ohjeen, onko totta? Ekakertalainen kiittää neuvoista.
Kommentit (7)
Luin että kerran viikossa poistat alhaaltapäin lehden pari. Ja jos kasvihuoneessa kasvaa niin 4-5 kukinnon jälkeen latva poikki. Ulkona 2-3 kukinnon jälkeen. Aika nakuja lehdistä saavat tosiaan olla. Sitten ehtii hedelmät kypsyä. Vai mitä ne nyt on 😀
Vierailija kirjoitti:
Luin että kerran viikossa poistat alhaaltapäin lehden pari. Ja jos kasvihuoneessa kasvaa niin 4-5 kukinnon jälkeen latva poikki. Ulkona 2-3 kukinnon jälkeen. Aika nakuja lehdistä saavat tosiaan olla. Sitten ehtii hedelmät kypsyä. Vai mitä ne nyt on 😀
Kiitos kovasti vastauksestasi! Tomaatteja on isossa ruukussa varmaan 30, mutta en kai voi leikata latvaa poikki, kun siellä on yhä kukintoa? Alhaalta leikkelin oksia pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luin että kerran viikossa poistat alhaaltapäin lehden pari. Ja jos kasvihuoneessa kasvaa niin 4-5 kukinnon jälkeen latva poikki. Ulkona 2-3 kukinnon jälkeen. Aika nakuja lehdistä saavat tosiaan olla. Sitten ehtii hedelmät kypsyä. Vai mitä ne nyt on 😀
Kiitos kovasti vastauksestasi! Tomaatteja on isossa ruukussa varmaan 30, mutta en kai voi leikata latvaa poikki, kun siellä on yhä kukintoa? Alhaalta leikkelin oksia pois.
Väärä tieto. Oikea tieto on, että latva katkaistaan siltä korkeudelta, että raakileet jäävät kasvamaan. Tomaatin voi myös latvoa samalla periaatteella haaroistaan. Kaikki lehdet, jotka ovat alempana varressa kuin kypsymään jätettävät tomaatit ovat hyödyllisiä ja säilytettäviä, kun taas lehdet jotka alkavat ylempää kuin kypsymään jätettävät eivät siirrä kypsyviin tomaatteihin mitään hyödyllistä.
Ps. Viimeiset raakileet saa kypsymään valoisassa paikassa huoneenlämmössä.
Ps. Istutithan tomaatintaimet edellistä ruukkua syvemmälle eli mahdollisimman syvälle, jotta ne tukevoituivat? Sirkkalehdet pois ja mullan alle ja joskus lehtiäkin pois ja vaikka poikittain vartta maan alle. Seuraavana keväänä sitten paremmin, vaikka sisällä itsekasvatetut taimet olisivatkin vähän honteloita aluksi:)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luin että kerran viikossa poistat alhaaltapäin lehden pari. Ja jos kasvihuoneessa kasvaa niin 4-5 kukinnon jälkeen latva poikki. Ulkona 2-3 kukinnon jälkeen. Aika nakuja lehdistä saavat tosiaan olla. Sitten ehtii hedelmät kypsyä. Vai mitä ne nyt on 😀
Kiitos kovasti vastauksestasi! Tomaatteja on isossa ruukussa varmaan 30, mutta en kai voi leikata latvaa poikki, kun siellä on yhä kukintoa? Alhaalta leikkelin oksia pois.
Väärä tieto. Oikea tieto on, että latva katkaistaan siltä korkeudelta, että raakileet jäävät kasvamaan. Tomaatin voi myös latvoa samalla periaatteella haaroistaan. Kaikki lehdet, jotka ovat alempana varressa kuin kypsymään jätettävät tomaatit ovat hyödyllisiä ja säilytettäviä, kun taas lehdet jotka alkavat ylempää kuin kypsymään jätettävät eivät siirrä kypsyviin tomaatteihin mitään hyödyllistä.
Ps. Viimeiset raakileet saa kypsymään valoisassa paikassa huoneenlämmössä.
Ps. Istutithan tomaatintaimet edellistä ruukkua syvemmälle eli mahdollisimman syvälle, jotta ne tukevoituivat? Sirkkalehdet pois ja mullan alle ja joskus lehtiäkin pois ja vaikka poikittain vartta maan alle. Seuraavana keväänä sitten paremmin, vaikka sisällä itsekasvatetut taimet olisivatkin vähän honteloita aluksi:)
Kiitos vastauksestasi, ihana ihminen. Taisin tehdä juuri päinvastoin kuin neuvoit... Ei kai auta kuin odotella, mitä tapahtuu. Tomaatteja on nyt noin 30 ja saman verran kukintoja yhdessä melko isossa ruukussa.
Jos ne ovat ruukussa, niin todennäköisesti eivät ole kasvihuonetomaatteja, eli ei tarvitse niitä "varkaita" poistaa.
Kasvihuonetomaatit kasvavat 2 - 5 metrin korkuisiksi ja niistä pitää poistaa ne lehtien juureen tulevat lisäoksat, ettei kasvi ala tehdä lisää hedelmiä niihin oksanhankoihin. latvan voi kat kaista vaikka 2 metrin korkuisena kotikasvihuoneessa, niin tomaatit alkavat sitten kypsyä.
Pensastomaatit ja amppelitomaatit ym saavat kasvaa leikkelemättä.
tomskua