Onko päärynämehu tarpeeksi hapokasta risottoon valkkarin sijasta?
En oikein käytä alkoholia niin ei viitsisi mennä ruokaa vartenkaan Alkoon mutta mietin onko hedelmämehu ok vai tuleeko maku läpi jos käyttää esim. omenamehua? Päärynä ei liene yhtä voimakasta? Esim. katkarapurisotto nyt mielessä.
Kommentit (12)
Jos pakko käyttää mehua, käyttäisin sitruunamehua.
Vierailija kirjoitti:
Jos pakko käyttää mehua, käyttäisin sitruunamehua.
Eii hitossa, tulee kyllä hapanta!
Mitä, jos ostat ihan vaan sen reseptiin tarvittavan pienen määrän viiniä, tai valitset reseptin jossa ei käytetä valkkaria. Viini tuo tietynlaisen risottoon kuuluvan vivahteen; se vähän kuin kuuluu siihen 😔
Voi tehdä ilmankin. Italiassakin ihan sallittua
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos pakko käyttää mehua, käyttäisin sitruunamehua.
Eii hitossa, tulee kyllä hapanta!
Mitä, jos ostat ihan vaan sen reseptiin tarvittavan pienen määrän viiniä, tai valitset reseptin jossa ei käytetä valkkaria. Viini tuo tietynlaisen risottoon kuuluvan vivahteen; se vähän kuin kuuluu siihen 😔
Sitruuna käy oikein hyvin risottoon, mikä hyvänsä sitrusmehu käy, jollei ole viiniä tai ei halua käyttää viiniä.
Laita holitonta, esim Lidlissä on hyvä valkkari ja hinta jotain 5 eur.
Viiniä saa myös alkoholittomana, mutta eiköhän sen voi jättää laittamatta. Viinin tilalle loraus sitruunamehua (ei korvaa viiniä 1:1) ja loput lihalientä. Myös omenamehulla voi korvata, mutta joskus omenamehu on aika makeaa.
Monesti sitten vaan käytetään sitä liha/kasvis/kanalientä, mitä muutenkin siinä risotossa käytettäisiin. Näin ainakin italialaiset tuttuni tekevät.
Valkoviinietikka mieluummin ja vähemmän kuin sitä viiniä.
Minä kuitenkin ostaisin pikkupullon ja vaikka loput viemäriin koska risotto on niin hieno ruokalaji oikein valmistettuna etten pelleile sen kanssa minkään osalta.
Tai sitten nöyrryt ja haet vaan Alkosta jonkun kyykkyvalkkarin. Väliäkö sillä on "käytätkö" vai et. Risotossa alkoholi höyrystyy pois ja vain aromit jäävät.
Mä käytän kyllä vaan fondeja, tai liha/kana/kasvislientä.. hyvin on risotot kelvanneet ilman sitä viiniäkin..
Vierailija kirjoitti:
Mä käytän kyllä vaan fondeja, tai liha/kana/kasvislientä.. hyvin on risotot kelvanneet ilman sitä viiniäkin..
Jos ei muuta saa niin johonkin on tyytyminen.
Jotkut ne vetävät myös porkkalaa, tofua, punajuuriporoa ynnä muuta korvikepaskaa.
Vierailija kirjoitti:
Valkoviinietikka mieluummin ja vähemmän kuin sitä viiniä.
Minä kuitenkin ostaisin pikkupullon ja vaikka loput viemäriin koska risotto on niin hieno ruokalaji oikein valmistettuna etten pelleile sen kanssa minkään osalta.
Juuri näin
Ei todellakaan ole.