Keraaminen liesi, ihan p....
Ostettiin uusi liesi ja sen kanssa menee hermot!!! Ensinnäkin siihen on tullut jotain pieniä "läikkiä" jotka ei lähde millään irti. Ihan kuin olisivat jossain pinnan "sisällä"? Mitä ihmettä, miten niistä pääsee eroon, mistä niitä tulee? Entäs kun teet ruokaa esim. keität perunoita tai teet kastiketta siis mitä vain. Niin miksi se hella naksuttaa edes takasin sen lämmön kanssa? Siis, lopettaa lämmittämisen ja sitten taas alkaa punertaa. Tätä jatkuvasti. Ja siinä sitten keitokset alkaa porista ja sitten taas hyytyä. Tosi kivaa joo. Ei tule tasaista lämpöä ollenkaan. Onko kyseessä olevinaan joku energian säästäminen vai onko se rikki? Kiertoilma on ainut joka on toiminut "oikein".
Valitanko turhasta vai pitäisikö soittaa liikkeeseen? Kokemuksia!!!
Kommentit (87)
Onko kokemuksia Upo merkkisistä keraamisista liesistä tai uuneista??
Keraaminen liesi on ihan WT. Induktio tai kaasu sen pitää olla.
Totta! Meillä oli edellisessä keraaminen ja ei Se nätti ollut, vaikea pitää tahrattomana. Mielummin olisin ottanut normaali lieden, sen missä on ne mustat möllykät.
Mutta paras on induktio. Se on meillä nyt. Ei pala ruoka kiinni lieteen, helppo puhdistaa, ei tarvitse raaputella.
Moni saa keraamiliesitasonsa laikkuiseksi, kun vastoin ohjeita pyyhkii sitä asitianpesuaineisella rätillä. Siihen tasoon voi surutta käyttää VAIN keraamisen lieden pesuun tarkoitettua ainetta. Ap olisi tämänkin saanut selville, jos olisi vaivautunut lukemaan lietensä käyttöohjeet.
Itse vaihdoin suoraan valurautaliedestä induktioon ja kyllä se on hyvä nyt kun on siihen tottunut. Hyvää ruokaa toki valmistui valurautalevyilläkin.
Meillä on ollut AEG:n liesitaso ainakin kymmenen vuotta. Toimii. MUTTA nyt yhtäkkiä iski lapsilukon päälle. Eikä meillä tietenkään ole enää ohjekirjaa tallella. AEG:n verkkosivuilta on toivotontonta yrittää hakea käyttöohjetta. Sieltä löytyy vain nyt myynnissä olevien laitteiden ohjeita ja niissäkin vain maininta: "Jos laitteessa on lapsilukko, suosittelemme sen käyttämistä." Niin, MUTTA MITEN?????
[quote author="Vierailija" time="26.09.2010 klo 17:23"]
että menisi kaikki hyvät ja kalliit kattilat ja pannutkin sitten uusiksi.
[/quote]
Jos sinulla on hyvät ja kalliit kattilat ja pannut, niin ne käyvät induktioliedelle. Toki jos vain luulet että sinulla on hyvät kattilat ja pannut, niin voi toki olla, etteivät ne käy.
Älkää ostako Gorenjen kodinkoneita t: takuun umpeutumisen jälkeen samantien paskana.
Muuten keraaminen liesi on ihan näppärä.
[quote author="Vierailija" time="26.09.2010 klo 14:19"]
Ostettiin uusi liesi ja sen kanssa menee hermot!!! Ensinnäkin siihen on tullut jotain pieniä "läikkiä" jotka ei lähde millään irti. Ihan kuin olisivat jossain pinnan "sisällä"? Mitä ihmettä, miten niistä pääsee eroon, mistä niitä tulee? Entäs kun teet ruokaa esim. keität perunoita tai teet kastiketta siis mitä vain. Niin miksi se hella naksuttaa edes takasin sen lämmön kanssa? Siis, lopettaa lämmittämisen ja sitten taas alkaa punertaa. Tätä jatkuvasti. Ja siinä sitten keitokset alkaa porista ja sitten taas hyytyä. Tosi kivaa joo. Ei tule tasaista lämpöä ollenkaan. Onko kyseessä olevinaan joku energian säästäminen vai onko se rikki? Kiertoilma on ainut joka on toiminut "oikein".
Valitanko turhasta vai pitäisikö soittaa liikkeeseen? Kokemuksia!!!
[/quote]
Opettele käyttämään liettäsi!
Ei se induktio välttämättä vaadi astioiden uusimista.kaikki vanhat astiat, joihin magneetti tarttuu hyvin, sopii. mm. valurauta on induktiolle hyvä. se on ihan ehdoton. meillä oli kahdessa kodissa keraaminen, nyt induktio, en vaihda takas enää. ja astioita ei tarvinu uusia.
Kyllähän grillisäkin ruuan laittaa. Kaasu on ollut minulle mieleen induktio kakkosena keraamista olen vältellyt isoin kattila on 24 litraa ja kuumuus on tärkeää jotta inhimillisessä ajassa alkaa kiehumaan
[quote author="Vierailija" time="11.04.2014 klo 08:49"][quote author="Vierailija" time="26.09.2010 klo 17:23"]
että menisi kaikki hyvät ja kalliit kattilat ja pannutkin sitten uusiksi.
[/quote]
Jos sinulla on hyvät ja kalliit kattilat ja pannut, niin ne käyvät induktioliedelle. Toki jos vain luulet että sinulla on hyvät kattilat ja pannut, niin voi toki olla, etteivät ne käy.
[/quote][quote author="Vierailija" time="11.04.2014 klo 08:49"][quote author="Vierailija" time="26.09.2010 klo 17:23"]
että menisi kaikki hyvät ja kalliit kattilat ja pannutkin sitten uusiksi.
[/quote]
Jos sinulla on hyvät ja kalliit kattilat ja pannut, niin ne käyvät induktioliedelle. Toki jos vain luulet että sinulla on hyvät kattilat ja pannut, niin voi toki olla, etteivät ne käy.
[/quote]Se ei ole hinnasta kiinni vaan materiaalista. Astiassa ei tarvitse olla hienoa merkkiä induktioliedelle sopivuudesta.
Kattilakauppiaat ovat valaneet uskoa siihen, että kaikki on vaihdettava uuden lieden myötä. Moni yllättyy kun kokeilee omien kipparin magneettisuutta.
Riittää hyvin, että kattila on magneettinen.
Ottaa siitä jääkaapin ovesta sen matkamuisto magneetin ja kokeilee kattiloiden ja pannuun pohjaan. Tarttuuko? Jos tarttuu niin hienosti toimii myös iduktiolämmityksessä ja nimenomaan pohja. Ei tarvitse tarttua laidoille.
Käytin ensimmäistä kertaa keraamista elektrolux liettäni ja heti ilmaantui outoja palamisjälkiä vaikka liesi oli ollut puhdas mutta kun pyyhin ne niin lieden pintaväriä lähti ja jäljestä jäi läpikuultava! Osaako kukaan sanoa mistä johtuu?
[quote author="Vierailija" time="10.07.2015 klo 20:25"]
Käytin ensimmäistä kertaa keraamista elektrolux liettäni ja heti ilmaantui outoja palamisjälkiä vaikka liesi oli ollut puhdas mutta kun pyyhin ne niin lieden pintaväriä lähti ja jäljestä jäi läpikuultava! Osaako kukaan sanoa mistä johtuu?
[/quote]
Se läpikuultava tahra on rasvaa, joka lähtee pois keraamiselle liedelle tarkoitetulla puhdistusaineella.
Käyttäjälähtöisiä ongelmia valittavilla. 1) Poistakaa roiskeet, kiinnipalaneet yms. kaapimella 2) Puhdistakaa pinta huolellisesti hyvälaatuisella keraamisen liesitason hoitoaineella ja talouspaperilla hangaten 3) Tarkastakaa aina ennen ruoanvalmistuksen aloittamista pannun tai kattilan pohjan puhtaus.
[quote author="Vierailija" time="26.09.2010 klo 16:42"]
Eivät nekään tasaisesti lämmitä, vaan vastukset menevät päälle ja pois, ihan samalla tavalla kuin keraamisessa liedessä. Et vain huomaa sitä, koska vanhanaikaisessa liedessä ei ole hienoja valoja levyissä.
[/quote]
Valurautaliedessä ei mene vastukset päälle ja pois, vaan valintakytkimellä päätetään montako vastusta on levyn valussa saa virtaa. Lämmitys on jatkuvaa, valintakytkimellä säädetään vain lämmityksen teho.
Uudet keraamiset "hienot liedet" säätävät tehon ON-OFF menetelmällä, joka on hyvin ärsyttävää. Itselläni on 80-luvun keraaminen liesi, joka säätyy samalla tavalla kuin valurautaiset kumppaninsa.
Niin kuin liesissäkin - uutta paskaa vihaavat kaikki. Silti ihmiset jostain syystä ostavat niitä. Asiasta voi syyttää pelkästään itseä.
Ei ole induktiolieden voittanutta. Ei ainakaan minun ole tarvinnut koko kattilavarastoa uusia sen takia, koska en ole ikinä käyttänyt mitään emalikattiloita jotka eivät siihen sovi.
Sammuilee itsestään, näyttöön tulee h
Samanlaista kulumaa on myös meillä tosin se oli siinä kun ostettiin.
Olen jo tuhat kertaa meinannut että hankin siihen uuden kun menee hermo.
kokemusta useammasta keraamisesta. Enpäs ole kertaakaan saanut pinnalle mitään sellaista, mitä ei keraamiselle liedelle tarkoitetulla pesuaineella olisi saanut pois. Ja tuo toinen ongelma, en ole sellaiseenkaan törmännyt.
Käytä paksupohjaista kattilaa/pataa haudutuksessa, niin tulee tasainen lämpö. Tehon säätö on toteutettu pätkimällä virtaa. Suurimmalla teholla ei pätkitä ollenkaan ja pienimmällä virta kutketään vain pieninä pulsseina muutaman sekunnin välein.