Pilaantuuko makkara nopeasti jos paketin avaa?
Söin hkn bluesta toisen ja toinen ollut avatussa paketissa viikon tai jotain. Vaikuttaako tuo paketin avaaminen jotain kuten maitotuotteissa? Päiväys riittää keposesti.
En syö usein makkaraa ja ajattelin kysyä neuvoa täältä kun täällä on paljon persuja.
Kommentit (12)
Asiallista vastausta toivoin t ap.
Olen huomannut että jos jää avattuun muovipussiin niin tuote kärsii. Tulee limainen pinta makkaraan.
Olen pessyt limat pois ja syönyt.
Ilman pussia makkara kuivaa mutta säilyy paremmin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä menee pilalle. Samana päivänä kun aukaisee.
No ei tasan mene. Ennen makkara sai törkeen homekasvuston aika äkkiä mutta nyky suomalainen makkara kestää viikon kaksi ihan keveesti. Tosiasiassa suomalaista makkaraa ei saa edes Saksassa (euroopassa?) myydä sen sisältämien myrkkyjen (säilöntäaineiden) vuoksi. Taisi olla kielletty mm Venäjälläkin. No ei sinne taideta viedä muutenkaa.
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut että jos jää avattuun muovipussiin niin tuote kärsii. Tulee limainen pinta makkaraan.
Olen pessyt limat pois ja syönyt.
Ilman pussia makkara kuivaa mutta säilyy paremmin.
Jap, muovissa ei avaamisen jälkeen säily mikään. Kosteus ja sitten iskee home..
Loppu makkara kannattaa siirtää paketin avattua ja pari otettua pakastepussiin, sitten jääkaappiin tai pakastimeen. Kuoriosa näet ei ole kovin tiivis, jos sieltä on otettu. Ja liha ei kovin kauaa säily ilmeisesti jääkaapissa, toisaalta makkarassa on säilöntäaine. Hakusanalla löytyy säilyvyysaika.
* Kuoriosalla tarkoitin muovikäärettä.
Hk sininen säilyy 3-4 päivää avattuna.
Vierailija kirjoitti:
Asiallista vastausta toivoin t ap.
Sen saa silloin, kun kysyy asiallisesti.
Kyllä menee pilalle. Samana päivänä kun aukaisee.