Mitä syödä raskaana Kreikassa? Feta?
Voiko siis syödä huoletta fetasalaattia? Vai pitääkö ne noukkia salaatista pois? Auttaako se mitään? Uskallanko muuten syödä ravintolassa tuoresalaattia? Tsatsiki?
Kommentit (9)
Mutta menen kuitenkin. Kyllä mä ajattelin uskaltaa syödä vähän sitä sun tätä, ainakin kaikkea lämmintä, mutta fta mietityttää sillä se on mun herkkua. Kreikkalainen salaatti siis! Tekisi mieli, mutten tiedä uskaltaako?
niin miksei sitä voisi syödä Kreikassakin??
Siis arlan pastöroitua esim.. siksi.
ap
Ei varmaan Kreikan kansa olisi lisääntynyt ja hyvinvoinut vuosituhansia, jos olisivat jotain fetajuustoa pelänneet. Älä viitsi olla lapsellinen.
on sitä oikeaa fetaa eikä mitään pastoroitua kamaa. Jos on kylmät hermot niin mikäs siinä. Itse en söis ja raskaana, kun olin niin ajattelin, että pienen ajan voi kieltäytyä, niin ei sitten harmita jälkikäteen.
mutta mitä sitten syödä kun sitä pirun fetaa on jokapaikassa? Ja aina alkuruuaksi..
ap
Kyllä paikalliset syövät läpi raskauden aika huoletta tuorejuustojakin, mutta pikku hiljaa ollaan siirtymässä siihen, että käytetään raskauden aikana pastöroituja maitotuotteita.
Esim. Dodonin feta on tosi yleisesti käytössä ravintoloissa jne., samoin Fage. Pieniltä tiloilta tulevat fetat on niitä riskijuustoja, mutta ne yleensä tunnistaa ulkonäöstä (epämääräisempiä muodoltaan, rosoisempi rakenne) ja voimakkaammasta tuoksusta (makukin on yleensä ikävä kyllä tehdaskamaa parempi).
Pikkutilojen juustoihin et kyllä todennäköisesti perusturistipaikoissa törmää. Niitä tarjoilevia ravintoloita löytääkseen pitää nähdä vähän vaivaa.
Suurempi huolenaihe itselläni raskausaikana oli se, että vihannekset harvoin kuoritaan ja pesemisenkin kanssa on vähän niin ja näin. Koita tarkkailla sitä, ettei niissä näy multajälkiä. Jos näkyy, jätä syömättä.
Kaikki jukurttipohjaiset ruoat (esim. tsatsiki) ovat täysin turvallisia. Jukurtit tulevat aina isoista maitotaloista, joissa kaikki pastöroidaan.
maito pitää EU-lainsäädännön takia pastöroida. Eli feta olisi turvallista. Voisit tarkistaa tämän vaikka soittamalla johonkin (suomalaiseen) EU-neuvontanumeroon.
Itse söisin fetaa ym. huoletta, käsittääkseni vain jotkin pienmeijerit esim. Ranskassa saavat poikkeusluvalla olla pastöroimatta sitä maitoa. Mutta siis pliis tarkista asia!
onko sinne pakko ängetä paksuna, jos ei mitään voi/uskalla syödä kysymättä täällä jo etukäteen?