Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leipojat huom! Torttupohja, vuokakysymys

Vierailija
04.06.2023 |

Vähän tyhmä kysymys, kun ottaa huomioon, että olen vuosia leiponut... mutta olen aina tehnyt tortut ja piirakat lasivuokiin, joista ne on sitten pala palalta syötykin.

Nyt pitäisi tehdä torttupohja, joka siirretään hienommalle lautaselle ja koristellaan siinä. Miten olette tällaisen tehneet niin, että sen pohjan saa ehjänä vuoasta ulos? Kakkuvuoka jossa on irrotettavat reunat on kai ainoa vaihtoehto, mutta tähän torttuun toivotaan sellaista piirakkamaista sahalaitareunaa, enkä tiedä miten tuo oikein toimisi. Silikonivuoka? Mutta pohja kai todennäköisesti hajoaa siitäkin irroittaessa?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

nosto

Vierailija
2/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä torttu kyseessä? Kävisikö irtopohjavuoka, johon laitat keivinpaperin pohjalle? Reunoille ei leivinpaperia vaan vuuanbrascaus. Esim. Suklaatortun/matalan kakun tein näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://bakeschool.com/how-to-pop-a-tart-out-of-a-tart-ring/

Vierailija
4/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä torttu kyseessä? Kävisikö irtopohjavuoka, johon laitat keivinpaperin pohjalle? Reunoille ei leivinpaperia vaan vuuanbrascaus. Esim. Suklaatortun/matalan kakun tein näin.

Typo.... vaan vuuan rasvaus.....

Vierailija
5/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.heirol.fi/shop/leivonta/leivontavuoat/irtopohjavuoat/pyorea…

Hankit irtopohjaisen piirakkavuoan. Tuossa yllä olevassa linkissä on yksi esimerkiksi.

Vierailija
6/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
8/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohjaan peitteeksi voi leikata palan leivinpaperia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://bakeschool.com/how-to-pop-a-tart-out-of-a-tart-ring/

Yleensä tuota pohjalevyä ei jätetä alle, vaan piirakka liu'utetaan tarjoilulautaselle.

Vierailija
10/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leveähköt voipaperisuikaleet vuokaan ja taikina päälle. Suikaleiden pitää olla tarpeeksi pitkät, että niistä saa kunnon otteen. Nosta suikaleiden avulla piirakka vuoasta.

Toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis pelkkä pohja? Tasareunainen?

Vuoraat sen lasivuokasi leivinpaperilla tai rasvaat huolella ja vedät korppujauholla. Annat kakun jäähtyä vuoassa.

Jos leivinpaperi, laitat lautasen vuoan päälle ja pyöräytät jäähtyneen kakun siihen lautaselle vuoka ylöspäin. Vuoka pois, kostuta huolella paperin tarvittaessa märäksi pullasudilla ja otat paperin pois.

Jos vuoka, niin pyöräytät veitsellä laidat irti vuoasta, lautanen taas vuoan päälle ja kumoat. Kakku on nätisti lautasella, jos rasvasit huolella.

Toki voi yrittää irrottaa vuoasta myös kuumana. Silloin kylmään veteen kastettu tiskirätti vuoan päälle ja sieltä se kakki irtoaa.

Tyylejä on monia, mutta ihan vaikka teräskattilalla pärjää, jos muuta vuokaa ei ole.

Vierailija
12/12 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei kiitos paljon, tässä olikin paljon hyviä vinkkejä kokeiltavaksi :)

En tiennytkään, että tuollaisia "sahalaitaisiakin" irtopohjavuokia on olemassa. Aina oppii jotain uutta!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan kolme