Mikä on paras leipä voileipäkakkuun?
Kommentit (17)
Paahtoleivät ovat yleensä hyviä. Omatekoinen vuokaleipää on myös hyvä. Joskus olen tehnyt rieskakakun pyöreistä rieskoista.
Vuokaleipä, viipaloitu. Sen kanssa täysjyväpaahtis tms. Pelkästä paahtoleivöstä tulee äkkiä karseaa löllöä, joka ei ole nättiä katsoa edes + se on löllön makuistakin.
Teen voileipäkakkuja paljon ja niistä tulee aina hyvä ja kauniita.
Minkä merkkiset paahtoleivät? Kauppalistaa teen, joten nyt ihan suoraa ehdotusta, mikä tuote erityisesti.
Mikä vuokaleipä? Laitatko tuotteen nimen?
Real tummana leipänä ja reilu vehnä paahtoleipä. Ja on tekijästä kiinni mikä on lopputulos. Itse onnistun aina näillä
Minä teen voileipäkakun aina paahtoleivästä ja siivutetusta ruisvuokaleivästä. Paahtoleipänä on paras sellainen iso pussi, onko Pågens joku jätti vai mikälie. Sellaisia tosi isoja viipaleita.
Tummaa leipää on aina vähän vaikeampi löytää, mutta siihen käy siivutettu ruisvuokaleipä. Kunhan katsoo, että siinä ei ole siirappia. Mikään makea leipä ei sovi.
En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, ei kai se niin vaikea oo, oon tilannut voileipäkakut.
Varman päälle kannattaa tilata jos vähänkin epävarma tuleeko hyvää. Tai harjoitella useamman kerran.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, ei kai se niin vaikea oo, oon tilannut voileipäkakut.
Ei ole vaikeaa. Ja tulee paljon halvemmaksi. Ja saa myös parempaa.
Jos haluat kokeilla, suosittelen kuitenkin, että teet ensimmäisen kakun vaikka joskus perheelle tai kavereille päiväkahveille, ei juhliin. Siinä harjaantuu vähitellen, eikä ensimmäinen kakku välttämättä ole ihan juhlatasoa, vaikka hyvää varmasti onkin.
Oletteko ottaneet huomioon, kenellä on laktoosi-intoleranssi eli kaikki laktoositonta, kenellä jollekin allergia, keliakia, mitä näitä nyt onkaan.
Vierailija kirjoitti:
Mikä vuokaleipä? Laitatko tuotteen nimen?
Eipä noilla taida olla erityisiä nimiä. Ainakin tuonne CM:iin ilmestyy aina tässä vaiheessa vuotta vaaleita poikittain siivutettuja vuokaleipiä, joskus saattaa olla jonkin muun juhlan alla, muttei niitä ole vakituiseen myynnissä.
ohis
Minusta on hyvä semmonen voileipäkakku, jossa on vuorotellen ruis- ja vaaleaaleipää. Nyt juhlasesonkina kaupoissa on yleensä tarjolla vaakaan leikattuja leipiä, jotka tarkoitettu juurikin voileipäkakkujen tekoon.
Vierailija kirjoitti:
Tummaa leipää on aina vähän vaikeampi löytää, mutta siihen käy siivutettu ruisvuokaleipä. Kunhan katsoo, että siinä ei ole siirappia. Mikään makea leipä ei sovi.
Se on ihan makukysymys. Itse inhoan makeita leipiä, mutta monen mielestä lohivoileipäkakussa parasta on joku makea saaristolaisleipäversio.
Meillä mies tekee tänään ihan paahtoleivästä voileipäkakun.