Ylioppilasjuhlat, saisiko neuvoja ja mielipiteitä tarjoiluun liittyen?
Meillä on kutsuttu vieraita kahdessa erässä ensi lauantain juhliin. Tarjolla on alkuun salaatteja, lihapullia, vegepyöryköitä ym. ruokaisaa. Makeina kakkuja, pikkuleipiä, minikuppikakkuja ja pistaasikierteitä.
Olen ollut vain juhlissa, joissa on suolaisina ollut esim. voileipäkakkuja ja suolaisia piirakoita, joten kaikki tarjottava on kerrallaan ollut esillä. Mutta meidän setti on astetta ruokamaisempi, joten en osaa nyt jotenkin ajatella, pitäisikö laittaa nuo salaatit ym. ensin tarjolle vai ahtaa samaan aikaan kakkujen ja muun kanssa esille? Tästä seuraa se ongelma, että lautasiakin pitäisi laittaa saman tien noutopöytään kaksin kappalein enkä jotenkin saa järkevästi ajateltua miten kokonaisuus toimisi.
Miten itse olette toimineet?
Kommentit (7)
Mikset laita kaikkia esille, jokainen päättää itse syökö suolaista ollenkaan vai ottaako vain kakkua. Täälläkin kirjoitellaan, et moni juoksee useassa juhlassa. Ehkä jotkut vieraat söivät edellisessä paikassa suolaista ja tulevat teille kakku kahveille ja joku muu toisinpäin.
Meillä oli tarjoiluna ryynimakkaroita ja perunasalaattia. Juomana olut ja Leijona-viina.
Maria O. kirjoitti:
Meillä oli tarjoiluna ryynimakkaroita ja perunasalaattia. Juomana olut ja Leijona-viina.
Itse pidin viimeksi pirskeet, laitoin vieraille viestin että tarjolla vähän suolaista mutta paljon boolia. Pääasiassa juodaan.
Samaan aikaan, koska ihmiset tulevat kuitenkin vähän eri aikaan. Joku ottaa vasta suolaista kun toiset jo makeaa. Hanki lisää lautasia.
Vierailija kirjoitti:
Mikset laita kaikkia esille, jokainen päättää itse syökö suolaista ollenkaan vai ottaako vain kakkua. Täälläkin kirjoitellaan, et moni juoksee useassa juhlassa. Ehkä jotkut vieraat söivät edellisessä paikassa suolaista ja tulevat teille kakku kahveille ja joku muu toisinpäin.
Joo ehkä teen näin Jos laittaa suolaiset pöydän toiselle pitkälle sivulle ja isot lautaset ja aterimet niiden yhteyteen ja toiselle puolelle makeat ja pikkulautaset niiden aloituspisteeseen. Kahvikupit sitten erikseen vaikka toiselle pöydälle.
Kitioksia sinulle!
Vierailija kirjoitti:
Samaan aikaan, koska ihmiset tulevat kuitenkin vähän eri aikaan. Joku ottaa vasta suolaista kun toiset jo makeaa. Hanki lisää lautasia.
Lautasia riittää kyllä, mutta tosiaan mietin miten tämän saa järkevästi mahdutettua. Mutta luulen että tehdään näin. Kiitos!
No minä toimin vieraana niin, et otan yhdelle lautaselle kaikkea mitä on tarjolla, ettei tartte mennä takas. Siis suolaiset piirakat ja makeat kakut. Keitto on jo toinen asia, jos sellaista tarjoillaan.
Mut kyllä mä salaattia ottasin lihapullien kanssa, enkä makean kakun kanssa.