Juhlien järjestäjät, teettekö kaikki gluteiinittomana?
Vai miten, kun en edes tiedä, onko keliaakikkoja tulossa?
Kommentit (16)
En tee. Oletan, että kutsutut osaavat itse kertoa erikoisruokavalioistaan, mutta läheisimpien allergiat tiedän jo nyt. Teen laktoosittomana lähes kaiken ja hommaan jotain valmista gluteenitonta.
Teen. Eikä maku kärsi, päinvastoin.
No teetkö edes jotain gluteiinittomana? Tai maidottomana tai munattomana? Raskasta tää juhlien järjestäminen.
Vierailija kirjoitti:
En tee. Oletan, että kutsutut osaavat itse kertoa erikoisruokavalioistaan, mutta läheisimpien allergiat tiedän jo nyt. Teen laktoosittomana lähes kaiken ja hommaan jotain valmista gluteenitonta.
Ei ole kutsuttuja vaan saa tulla vapaasti. Pohjanmaan tapa.
Vierailija kirjoitti:
GluTEEniton.
Oho, kiitos, oon aina lukenut ton gluteiinina.
Mä kysyn kutsutuilta etukäteen, onko jotain allergioita tai muita ruokarajoitteita. Ja suunnittelen tarjoilut sen mukaisesti. Jos on tiedossa, että jollain on keliakia, en silloin tee piirakoita tai voileipäkakkuja vaan jotain muuta. Täytekakunkin voi tehdä esim käyttämällä kaakaojauhetta ja perunajauhoa. Tosin, jos on vain yksi keliakiaa sairastava, voin tehdä hänelle oman pienen voileipäkakun ja muille tavallisen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tee. Oletan, että kutsutut osaavat itse kertoa erikoisruokavalioistaan, mutta läheisimpien allergiat tiedän jo nyt. Teen laktoosittomana lähes kaiken ja hommaan jotain valmista gluteenitonta.
Ei ole kutsuttuja vaan saa tulla vapaasti. Pohjanmaan tapa.
Tuossa tapauksessa mä suunnittelisin tarjottavat niin, että viljoja sisältävä tarjottava olisi erikseen. Vaikka kattava tapas-pöytä ja sitten siihen erikseen tarjolle sekä tavallista että gluteenitonta patonkia. Viiskymppisilläni mulla oli "Välimeren pöytä" eli tapaksia, antipastoja, mezejä.
Teen. Missään tuotteessani ei ole ollut gluteiiniä. Ei edes suosituissa vehnäpullissani, jotka ovat tehty normaaleista puolikarkeista vehnäjauhoista. Gluteenia niissä kyllä on.
En. Ruokavammasten ei tarvi syödä.
Olen käynyt hoitajakouluni 80-luvulla ja olen melko varma, että silloin puhuttiin gluteiinista.
Aina pöydässä gluteeniton, vegaaninen ja laktoositon vaihtoehto. Ei myöskään mantelia tai pähkinää.
No en tod. Sittenhän kaikki maistuisi kamalalta!
Ton, ton, ton... mauTON