Kertokaapa nyt joku sokeriton ja maidoton leivonnainen!
Eli pitäis saada leivonnainen joka sopii sokeritautiselle ja ihmiselle jolla pitää olla täysin maidoton. Ei siis käy laktoosittomat vaihtoehdotkaan!!
Kommentit (7)
Pulla! Tai sit leivot vaikka kääretortun ja täytät sen raikkaasti hedelmäsoseella.
Itse en ainakaan tunne yhtään diabeetikkoa, joka kokonaan välttelisi sokeria. Pullahan ei ole kovinkaan sokerista. Ja pullataikinan voi tehdä ilman maitoa, huolehdit vaan että käytät maidotonta margariinia taikinaan (esim. sininen keiju käy).
Diabeetikot nykypäivänä syövät normaalisti sokeria. Inskaa laitetaan sitten sitä mukaa, miten paljon on syönyt hiilareita.
Pullataikinan voi tehdä kaura/soija tms. maitoon ja tulee hyvää. Veteen tehty maistuu sämpylältä, jossa on kardemummaa. Margariinina käy esim. sininen keiju. Tästä voi tehdä siis myös munattoman ja soijattoman helposti. Pullataikina ei tarvitse kananmunaa.
Kysy suoraan siltä "sokeritautiselta" (itse karsastan tuota sanaa) mitä syö ja mitä ei. Eli syökö tavallisia makeita leivonnaisia. Toki canderel- ym. tuotteilla voi myös leipoa jotain, mutta ei ne niin hyviä ole kuin tavallisella sokerilla tehty.
Diabeetikot nykypäivänä syövät normaalisti sokeria. Inskaa laitetaan sitten sitä mukaa, miten paljon on syönyt hiilareita.
Pullataikinan voi tehdä kaura/soija tms. maitoon ja tulee hyvää. Veteen tehty maistuu sämpylältä, jossa on kardemummaa. Margariinina käy esim. sininen keiju. Tästä voi tehdä siis myös munattoman ja soijattoman helposti. Pullataikina ei tarvitse kananmunaa.
Kysy suoraan siltä "sokeritautiselta" (itse karsastan tuota sanaa) mitä syö ja mitä ei. Eli syökö tavallisia makeita leivonnaisia. Toki canderel- ym. tuotteilla voi myös leipoa jotain, mutta ei ne niin hyviä ole kuin tavallisella sokerilla tehty.
veteen tehtynä ja munan kanssa. Ap:han ei kysynyt munatonta reseptiä. Ei siinä mitään soijamaitoja tarvita.
t.martta
mutta diabeetikoille sopivia ohjeita luulisi googlella löytyvän. maidon voi aina korvata soijamaidolla ja kermavalmisteita saa myös täysin maidottomina, esim. flora vispiä on maidottomanakin ja oatleyllä on maidottomia "kermoja". jos siis löydät sokerittoman tuotteen niin maidon korvaaminen ei ole ongelma.
Diabeetikot nykypäivänä syövät normaalisti sokeria. Inskaa laitetaan sitten sitä mukaa, miten paljon on syönyt hiilareita. Pullataikinan voi tehdä kaura/soija tms. maitoon ja tulee hyvää. Veteen tehty maistuu sämpylältä, jossa on kardemummaa. Margariinina käy esim. sininen keiju. Tästä voi tehdä siis myös munattoman ja soijattoman helposti. Pullataikina ei tarvitse kananmunaa. Kysy suoraan siltä "sokeritautiselta" (itse karsastan tuota sanaa) mitä syö ja mitä ei. Eli syökö tavallisia makeita leivonnaisia. Toki canderel- ym. tuotteilla voi myös leipoa jotain, mutta ei ne niin hyviä ole kuin tavallisella sokerilla tehty.
sopii kyllä ihan sokeria sisältävätkin tuotteet. Aiheesta oli ihan muutama päivä sitten pitkä ketju. Ennemminkin varottava rasvaa, mutta se onkin eri juttu se. Eli mikä tahansa leivonnainen, jossa ei maitoa. Esim. kahvikakuista useimmat tehdään ilman maitoa.