Onko pannukahvi pahaa? Voiko sen tehdä ihan tavallisessa kattilassa?
Kommentit (8)
Voi jos sulla on mitat kahville ja vedelle. Onko jotakin siivilään?
Voi tehdä kattilassa. Eikä ole epäterveellisempää.
suodatinpapereissa on lyijyä, tiedemies
Vierailija kirjoitti:
Pannukahvi on hyvää, mutta epäterveellisempää kuin suodatinkahvi.
Totta, se nostaa kolesterolia. Suodatinkahvissa se jää suodatinpaperiin.
Vierailija kirjoitti:
suodatinpapereissa on lyijyä, tiedemies
Ei ilmeisesti kaikissa. Testituloksia löytyy netistä.
Ei ole pahaa, mutta aluksi se on outoa. Paksumpaa jotenkin.
Yleensä pannukahvi ei ole kovin kummoista vaikka osa kansasta näin uskookin. Kahvin makuun vaikuttaa itse kahvipapujen laadun ja jauhatuksen lisäksi kolme asiaa joita pannukahvissa on yleensä mahdotonta kontrolloida:
- lämpötila
- uuttoaika
- veden ja kahvin suhde (montako grammaa kumpaakin)
Yleensä pannukahvit vielä keitetään jostain mökin kaapin pohjalta löytyneistä vanhoista puruista.
Luulen että pannukahvin suosio liittyy lähinnä siihen että sitä yleensä juodaan retkellä tms ja ulkonahan kaikki maistuu yleensä vähän paremmalta.
Jos haluat hyvää kahvia niin alkuun pääsee kun hakee kaupasta parikymppiä maksavan pressopannun sekä grammavaaan.
Laitat pannuun 250g hetkeä aikaisemmin kiehahtanutta vettä ja 15g vastajauhettua tuoretta kahvia. Sitten odottelet 2,5 minuuttia ja painat männän alas. Jos maku ei miellytä niin säädä uuttoaikaa ja kahvin määrää kunnes alkaa toimimaan.
Tämän jälkeen saat A-luokan gourmet kahvia milloin vain ja ilman kalliita moccamastereita tai nuotion virittelyjä.
Pannukahvi on hyvää, mutta epäterveellisempää kuin suodatinkahvi.