Mitä herkkua karkkien tilalle
Kävin juuri diabeteshoitajalla ,ja sanoin suoraan olevani sokerikoukussa. Diabeteshoitaja neuvoi mieluummin ostamaan jotain rahkaa ja siihen jotakin kiisseliä. Samoin pitäisi välttää liian pitkiä ateriavälejä, ettei iske makeanhimo. Onko vinkkejä säännölliseen syömiseen? Muuten oli antoisa keskustelu hoitajan kanssa. Juttelimme ainakin tunnin. P.S: trollaajille tiedoksi: en ole läski.
Kommentit (22)
Pähkinät, marjat, vesimeloni, popcorn
Tossa edellä niitä jo tuli. Syö pensasmustikoita. Ne on hyviä.
Jätät sen sokerin ja muun hötön pois ja pidät järkevät välit ruokailuissa, niin yksinkertaista se on.
Marjat, dippi-kasvikset ja maustettu kevyt kermaviili, vesi ja hunajameloni, popcorn
Marja ja hedelmäsmoothiet, jäädytetty banaani, tumma suklaa maltillisesti, pähkinät, oliivit, caprikset, marinoidut valkosipulinkynnet (kun tekee mieli suolaista)
Mulla auttoi herkkuhimoihin auringonkukansiementen pureskelu (niissä on paljon energiaa, joten maltilla niidenkin kanssa).
Uuniomena, uunibanaani. Tulevat todella makeaksi.
Kuivatut banaanilastut
Älä syö. Harrasta vaikka parisuhdeaktiivisuutta.
Pelkkää sokeria ne rusinat ja kuivatut hedelmätkin on, ei yhtään sen parempia diabeetikolle. Liian usein syöminen saa myös verensokerin sahaamaan, kannattaa välttää liikoja hiilihydraatteja ja syödä kerralla enemmän harvemmin, niin verensokeri pysyy tasapainossa. Suomalaiset diabetes-suositukset on jäljessä muihin maihin verrattuna.
Itselläni kaikki makea vain lisää makeanhimoa. Joskus saatan ostaa proteiinipatukan tai esim. Läkeroleja ja niiden jälkeen monta päivää hirveä makeanhimo. Tätä on jatkunut nyt vuoden alusta, eli tiukassa on tuo sokerikoukku. Makuvissyt oli aluksi apuna, mutta eivät maistu enää. Pähkinöitä tai tarkemmin manteleita syön välillä. Koitan korvata pahimmat himotukset ruoalla tai sitten vaan sinnittelen.
Vierailija kirjoitti:
Pähkinät, marjat, vesimeloni, popcorn
Ei vesimelonia missään nimessä daibeetikolle. Sen GI-arvo eli sokeristumisarvo on vielä pahempi kuin keitetyn perunan. Pari kuutiota jossakin salaatissa varmaan on vielä ok, mutta naposteltuna se nostaa sokerit rakettivauhtia ylös.
Vierailija kirjoitti:
Krutonkeja, rusinoita
Rusinat ja yleensäkin kuivatut hedelmät ovat sokerinnostattajia, eli ei naposteltaviksi diabeetikolle.
Itse joskus syön oliiveja. Tykkään elokuvaa katsoessa napostella jotain, tapahan se vain on. Kuivatut hedelmät tai tuoreet marjat tms. eivät toimi minulle, tulee vain pahempi karkin himo. Mutta oliivit ovat riittävän kaukana karkeista ja toimivat silti naposteluun. Niissäkin toki on sitten suolaa aika paljon, mutta eivät koukuta samalla tavalla kuin karkit.
Syö päivittäin kunnon lämpimät ateriat. Aterioille mukaan jotain täysjyväviljaa, se tasaa verensokerin vaihteluakin.
Herkuiksi pakaste- tai tuoreita marjoja, ripaus tai nokare jotain makeaa kaveriksi, jos sitä kaipaa.
Vierailija kirjoitti:
Itselläni kaikki makea vain lisää makeanhimoa. Joskus saatan ostaa proteiinipatukan tai esim. Läkeroleja ja niiden jälkeen monta päivää hirveä makeanhimo. Tätä on jatkunut nyt vuoden alusta, eli tiukassa on tuo sokerikoukku. Makuvissyt oli aluksi apuna, mutta eivät maistu enää. Pähkinöitä tai tarkemmin manteleita syön välillä. Koitan korvata pahimmat himotukset ruoalla tai sitten vaan sinnittelen.
Onko sulla elämä pelkkää sinnittelyä ja himon korvausta? Just tämä on ongelma. En halua sinnitellä. Tavallaan haluan syödä sitä, mitä mieli tekee, mutta en silti tykkää tästä lähes pakkomielteisestä sokerin syömisestä. Jostain pitäisi löytää keskitie, mutta missä se on?
T. Ei-ap, mutta sokerikoukussa myös
Mun ajattelutapa on, että viisi kertaa päivässä saan vain syödä. Jos syö enemmän aterioita niin hampaat kärsii. Hammaslääkärini suosittelema.
Pähkinöitä