Osaako täällä joku tehdä perinteisen fish and chips annoksen omassa kotikeittiössä?
Kommentit (10)
Perinteiseen tulee viinietikkaa. En osaa.
Helvetin pahoja sanomalehden päältä syötynä kuten engelsmanni tekee
Englantilaiset käyttää turskaa ja etikkaa.
Turskaa tai koljaa, valkoista kalaa.
Ja ei, en osaa, en osaa tehdä sitä taikinaleivitystä oikein, siitä tulee kökköinen köpöstys.
Olen tehnyt. Tosin olen ollut naimisissa englantilaisen kanssa 30 vuotta. Kaikkea on tullut kokeiltua. Fish and chips on oikein hyvää eikä se batter ole vaikea tehdä ollenkaan. Rasvakeitin otetaan esiin muutaman kerran vuodessa😁
Vierailija kirjoitti:
Helvetin pahoja sanomalehden päältä syötynä kuten engelsmanni tekee
Minäpä tykkäsin kun söin niitä pubissa viimeksi Lontoossa käydessäni. Siinä oli useita pikkuisia soosikuppeja mukana kalan kanssa ja pottujen päälle kaadettiin itse sitä maltetikkaa jos halusi. Ai että oli maukasta.
En osaa.
Tottakai saisin aikaiseksi jotain kalaa ja ranskalaisia, mutta ei se olisi lähellekään sitä mitä Briteissä saa.
Kala voi olla monenlaista, mutta valkoista sen pitäisi olla. Turska, kolja, seiti on tavallisia. Ruijanpallas toimii upeasti, joskin on omasta mielestä vähän turhan hyvää... Kuhasta tulee aivan mahtavaa.
Leivitysseoksen voi tehdä monella tavalla. Minä käytän leivinjauhetta ja maitoa tai olutta, mausteina pippuri ja suola. Jauhona ihan tavallinen vehnäjauho, mutta voi kokeilla ruista ja pankojauhoa.
Itse maustan punaviinietikalla tai sitruunalla, britit käyttää mallasviinietikkaa
Vierailija kirjoitti:
Helvetin pahoja sanomalehden päältä syötynä kuten engelsmanni tekee
Yleensä ne vedetäänkin vasta yömyöhällä pubi-illan jälkeen. Eli hyvältä maistuu.
Heitä ranut ja kalapuikot uuniin 200 asteeseen pariksikymmeneksi minuutiksi. Valmis.