Karppaajien sokeri (E968) onkin vaarallista
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eca1cfd3-0072-45df-9bf3-4bc42299ed45
Aiheuttaa aivohalvauksia ja sydänhalvauksia.
Kommentit (17)
Olkaa kuukausi ilman sokeria niin hapankorppukion maistuu makealta.
Vierailija kirjoitti:
Olkaa kuukausi ilman sokeria niin hapankorppukion maistuu makealta.
Mulla ei ole ikinä toiminut toi.
Tuo nyt on aika laajalti ainakin Usa:ssa käytössä kevyt tuotteissa, eikä mikään karppaajien tuote. Olen kyllä karpannutkin joskus, enkä koskaan käyttänyt tuota. Miksi piti tuo karppaaja tunkea otsikkoon, kun jutussa ei siitä puhuta?
Vierailija kirjoitti:
Tuo nyt on aika laajalti ainakin Usa:ssa käytössä kevyt tuotteissa, eikä mikään karppaajien tuote. Olen kyllä karpannutkin joskus, enkä koskaan käyttänyt tuota. Miksi piti tuo karppaaja tunkea otsikkoon, kun jutussa ei siitä puhuta?
Kun sitä suositellaan karppajille eri sivustoilla, siksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo nyt on aika laajalti ainakin Usa:ssa käytössä kevyt tuotteissa, eikä mikään karppaajien tuote. Olen kyllä karpannutkin joskus, enkä koskaan käyttänyt tuota. Miksi piti tuo karppaaja tunkea otsikkoon, kun jutussa ei siitä puhuta?
Kun sitä suositellaan karppajille eri sivustoilla, siksi.
Ja sitä sanotaan karppisokeriksi, joten ihan aiheellista tunkea karppaaja otsikkoon.
Täysin keinotekoinen ja kemiallinen tuote on epäterveellinen. Kukapa olisi taas arvannut... 🙄
Itse en kaipaa mitään makeutusta, joten en ole koskaan tuota edes kokeillut. Enkä tunne muitakaan karppaajia, jotka olisivat tuota käyttäneet.
T: aika tavallinen karppaaja
Vierailija kirjoitti:
Olkaa kuukausi ilman sokeria niin hapankorppukion maistuu makealta.
Olin joskus melkein vuoden ilman sokeria eikä se silti poistanut makeanhimoa. Kyllä sen jälkeen suklaa ja leivokset maistui yhtä hyvältä kuin ennenkin.
Mielestäni, jos herkutella haluaa on parempi käyttää oikeaa sokeria kuin makeutusaineita.
Vierailija kirjoitti:
Täysin keinotekoinen ja kemiallinen tuote on epäterveellinen. Kukapa olisi taas arvannut... 🙄
Sitä esiintyy myös luonnossa, esimerkiksi hedelmissä.
Myös tavallinen hedelmäsokeri on terveydelle haitallista, tiesitkös?
Aika moni luonnollinen yhdiste on haitallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olkaa kuukausi ilman sokeria niin hapankorppukion maistuu makealta.
Olin joskus melkein vuoden ilman sokeria eikä se silti poistanut makeanhimoa. Kyllä sen jälkeen suklaa ja leivokset maistui yhtä hyvältä kuin ennenkin.
Mielestäni, jos herkutella haluaa on parempi käyttää oikeaa sokeria kuin makeutusaineita.
Eihän se himo poistu, jos muuta hiilaria kuitenkin mätät. Kaikki hiilarit muuttuvat elimistössä sokeriksi.
Ei tulisi mieleen syödä jotain erytriolia. Meillä on muitakin makeutusaineita kuten mm. sukraloosi, jota ei olla havaittu ihmisille haitlliseksi ja suurin osa poistuu virtsan mukana.
t. kemisti
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täysin keinotekoinen ja kemiallinen tuote on epäterveellinen. Kukapa olisi taas arvannut... 🙄
Sitä esiintyy myös luonnossa, esimerkiksi hedelmissä.
Myös tavallinen hedelmäsokeri on terveydelle haitallista, tiesitkös?
Aika moni luonnollinen yhdiste on haitallista.
Tiesitkös... huoh....
Joo esiintyy luonnossakin PIENINÄ määrinä. Mutta se mitä erytritolia käytetään tuotteissa ja ostetaan pusseista ei ole luonnosta peräisin tai luonnollisin menetelmin tuotettu. Se on täysin keinotekoista.
Oon karpannu yli 10 vuotta. Tuotakin tullut joskus kokeiltua, mutta oli niin pahaa, että heitin pois. Silloin joskus äärimmäisen harvoin kun vähän jotain makeutta tarvitsen, laitan ihan tavallista sokeria tai hunajaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei tulisi mieleen syödä jotain erytriolia. Meillä on muitakin makeutusaineita kuten mm. sukraloosi, jota ei olla havaittu ihmisille haitlliseksi ja suurin osa poistuu virtsan mukana.
t. kemisti
Tutkijoiden mukaan erytrioli tuhatkertaistuu veressä. Onko sukraloosin ym makeutusaineiden kohdalla sama juttu? Eikös aspartaami ollut huono terveydelle myös.
Ikinä en ole erytrolia käyttänyt. Jos makeutta haluan, niin pieni määrä luonnon steviaa riittää.