Mitä se tarkoittaa jos vihanneksia myydään II-luokassa, mikä niissä on vikana?
Kommentit (7)
kurkku väärin väärä tai tomaatti ei ole pyöreä
Ei mikään. Ei kakkosluokan junalipussakaan ole mitään vikaa.
https://www.google.com/search?q=Kasvisten+laatuluokitus&ei=idBQZIfAIdSS…
Hei, googletin sen sinun puolestasi!
Suomessa ei osata kasvattaa kuin 2. luokan sipuleja.
Puutarhaliiton laatupäällikkö Erkki Rautio sanoo, että ykkösluokan raja on vedetty turhan ylös. 90 prosenttia Suomessa myytävästä ruokasipulista on kakkosluokkaa.
- Ei laadussa oikeasti ole mitään vikaa. Ongelma on lähinnä kosmeettinen. Kyse on kuoren eheydestä. Meillä Suomessa on korjuuaikaan sateista. Sipulit eivät ehdi kuivua, selventää Rautio.
Sipulinviljelijöillä on varastot, joissa on lämminilmapuhaltimet. Tästä syystä kuoret alkavat halkeilla, varsinkin irtomyynnissä.
Mä en kyllä miksi meidän kaupassa sipulit on aina luokkaa II, en mä näe niissä mitään virheitä. Vai pitääkö kaikkien olla tasan saman kokoisia ja muotoisia että pääsee ekaluokkaan?
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei osata kasvattaa kuin 2. luokan sipuleja.
Puutarhaliiton laatupäällikkö Erkki Rautio sanoo, että ykkösluokan raja on vedetty turhan ylös. 90 prosenttia Suomessa myytävästä ruokasipulista on kakkosluokkaa.
- Ei laadussa oikeasti ole mitään vikaa. Ongelma on lähinnä kosmeettinen. Kyse on kuoren eheydestä. Meillä Suomessa on korjuuaikaan sateista. Sipulit eivät ehdi kuivua, selventää Rautio.
Sipulinviljelijöillä on varastot, joissa on lämminilmapuhaltimet. Tästä syystä kuoret alkavat halkeilla, varsinkin irtomyynnissä.
Juuri ehdin ihmetellä tätä, aika hauskaa että johtuukin pelkästä kuorien eheydestä.
Ne voi olla omituisen muotoisia tai värisiä.