Kasvispainotteinen ruokavalio - suosikkireseptisi?
Iltasanomissa hehkuttivat vaihteeksi kasvispainotteista ruokavaliota elämää mahdollisesti pidentävänä. (Saa siis syödä lihaakin, mutta pääasiassa ruokiin kuuluu paljon kasviksia - jos oikein ymmärsin).
Mitkä ovat teidän luottoreseptit? Voi kertoa myös lihattomia reseptejä jos on joku todella hyvä.
Nyt iski vaihteeksi terveellinen ruoka -intoilu ja olisi kiva kuulla teidän lempparit ja ottaa reseptejä kokeiluun! :)
Kommentit (27)
Kaikenlaiset wokit on nopeita. Kaalilaatikko.
Kreikkalainen linssikeitto, hernekeitto ilman lihaa. Ollaan sekasyöjiä mutta tuon tyyliset maistuu hyvin ja niistä saa urheileva mieskin vatsansa täyteen.
Parsa hollandaisekastikkeella. Hyvää ja vähärasvaista.
Pilkon esim. bataattia (on myös violetti lajike), porkkanoita ja vaikka myskikurpitsaa tms isoiksi lohkoiksi, ja pyörittelen ne omatekemässä mausteöljyssä. Kypsennän uunissa tai air fryerissa. Teen kerralla pariksi päivää riittävän annoksen.
Vierailija kirjoitti:
Parsa hollandaisekastikkeella. Hyvää ja vähärasvaista.
Keltuais-voikastike rasvatonta kasvisruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Pilkon esim. bataattia (on myös violetti lajike), porkkanoita ja vaikka myskikurpitsaa tms isoiksi lohkoiksi, ja pyörittelen ne omatekemässä mausteöljyssä. Kypsennän uunissa tai air fryerissa. Teen kerralla pariksi päivää riittävän annoksen.
Tämä kuulostaa hyvältä. Haluatko kertoa mitä laitat tuohon omaan mausteöljyysi?
AP
Mä vaan lisäsin lautasella kasvisten ja juuresten määrää ja vähensin protskun määrää. En siis keksinyt uusia kasvisruokia. Paljon käytän erilaisia pakastevihannessekoituksia, kun haluan päästä vähemmällä vaivalla. Yks lempparilisuke on kesäkurpitsa. Lohkon kuutioiksi, paistan, maustan ja joskus lisään sekaan esim aurinkokuivattuja tomaatteja. Tää lisukemalli toimii minkä ruoan kanssa vaan. Kastikkeen, pataruoan, kalan tai minkä tahansa paistetun lihan kanssa.
Varsiparsakaali ja parsa uunissa tai grillissä (öljyä, suolaa, mustapippuria, valkosipulia ja sitruunaa)
Lasagne punaisista linsseistä ja salaattijuustokuutioista
Kaaligratiini kukka- ja parsakaalista
Tänään ajattelin tehdä salaattijuustokuutioilla, paprikalla ja tomaatilla täytettyjä kesäkurpitsoja.
Kasviscurry. Reseptini on Satu Koivistolta, mutta käytän itse vähän reilummin mausteita.
Kesäkurpitsakeitto on kesän suosikkejani.
Gnocchi- ja tortelliinivuoka on arjen nopea.
Täytetyt tomaatit ja paprikat .
Kasviscurrya, viimeksi laitoin palsternakkaa, kukkakaalia, kikherneitä ja sipulia. Sekaan pari lusikallista currytahnaa ja purkki kookosmaitoa, lisukkeeksi riisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Parsa hollandaisekastikkeella. Hyvää ja vähärasvaista.
Keltuais-voikastike rasvatonta kasvisruokaa?
Ei ole kasvisruokaa.
Ihan vegaaniruuista meillä on suosittuja erilaiset versiot dahlista, eli mausteisesta linssimuhennoksesta. Teinien suosikki riisin kera.
Chili sin carne herniksestä on toinen suosikki, käytän siihen sekä purkkipapuja (tai kuivia papuja keitettynä) että pakastimesta viimekesänä kasvattamiani leikko- ja ruusupapuja. Riisin tai pastan kanssa.
Oma lempparini on tällä hetkellä itsetehty hummus paahdetun leivän päällä: kikherneitä, jääkaapista säilykkeiden loppuja, esim. oliiveja, retiisinpalkoja, krassin siemeniä, chiliä jossain muodossa, oliiviöljyä ja sitruuna- tai limettimehua (riippuu siitä, kumpaa löytyy kotoa) ja itsekasvatettua valkosipulia. En käytä tahinia, vaan lisään joukkoon paahdettuja seesaminsiemeniä ja/tai paahdettua seesamiöljyä. Mausteena usein ihan jotain garam masala/curry-mausteseosta, joskus itsepaahdettuja kuminansiemeniä (naapurin pellosta kerättyjä - keräsin ne puimisen jälkeen, mitä sinne oli jäänyt yli), suolaa ja pippuria. Usein laitan mukaan myös kypsennettyjä kasviksia, seuraavaan satsiin menee uunijuureksia - suosikkini on punajuuri, porkkana on vähän liian makeaa minun makuuni. Jos tulee liian kuivaa, niin lisänesteeksi säilykkeiden lientä (öljyä esim. aurinkokuivatuista tomaateista tai vaikka etikkaliemeen säilöttyjen chilien lientä).
Kesällä teen usein vihervihannespestoa, eli kerään kaikkia syötäviä lehtiä, köynnöskrassia, suolaheinää, salaattia, porkkanan-, punajuuren- ja retiisin lehtiä/naatteja, pinaattia, mangoldia jne, itsekasvatettua valkosipulia tai valkosipulin lehtiä, ja taas sitten tyhjentelen jääkaapista purkinloppuja sekaan, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria.
Jos lapsilta kysytään parasta kasvisruokaa (ei vegaani), niin vastaus on varmaan mansikka-marjarahka.
Meillä syödään runsaasti kasviksia, ja niistä suuri osa vuodesta on itsekasvatettuja. Ja nyt alkoi uusi satokausi, naapurin pihassa kasvaa vuohenputkea jo kerättäväksi asti, tänään tulee vuohenputkimunakasta (pinaattimunakkaan tyyliin).
Juuressosekeitto. laitan myös paprikaa, tomaattia, sipulia.
Mustapapupata.
Hedelmistä marjajälkiruoka.
Vierailija kirjoitti:
Juuressosekeitto. laitan myös paprikaa, tomaattia, sipulia.
Mustapapupata.
Hedelmistä marjajälkiruoka.
Ääh tarkoitan siis mikä yleensä tehdään marjoista ja jogurtista, laitan siihen hedelmiä.
Paahdettua tosi tummaa Reissumiestä, päälle oliiviöljyä, merisuolaa, pihvitomaattia, salaatinlehtiä, suolakurkkua, sekä majoneesia ja Texas Pete kastiketta, kansi kiinni ja haukkaa.
Kalakukko