Mistä halvinta gluteenitonta tarjottavaa?
Juhlat tulossa ja yksi vieraista keliaakikko. Mistä löytäisin halvimmalla gluteenittomat juhlatarjottavat? Entä tuleeko glut. pastasta hyvä makaronisalaatti, en yhtään tiedä millainen koostumus näissä on, onko esim taipumus liisteröityä yhdeksi köntiksi..?
En mielelläni leipoisi itse kontaminaatioriskin vuoksi, lisäksi jauhoseokset näyttivät aika kalliinpuoleisilta
Kommentit (53)
Kääretorttu on helppo tehdä itse. Kananmunia, sokeria, perunajauhoja ja leivinjauhetta. Väliin kermavaahtoa ja banaania esimerkiksi.
Yhdelle ihmiselle riittää yksi leivos, ei tartte koko kakkua yhdelle leipoa.
Eikä pitäs tulla kontaminaatiota, jos leivot ensin gluteenittomat puhtailla välineillä. Kun ne on tehty, teet muut. Sama järjenkäyttö kun raa'an kanan käsittelyssä esim.
Vierailija kirjoitti:
Kääretorttu on helppo tehdä itse. Kananmunia, sokeria, perunajauhoja ja leivinjauhetta. Väliin kermavaahtoa ja banaania esimerkiksi.
Kaupan mutakakut ovat myös monesti gluteenittomia. Niitä voi tuunata esim. marjoilla.
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Joo, peukku Rummon pastalle! Keitä riittävän kauan, olen todennut, että noissa keittoajan mukaan keittäessä saattaa pasta jäädä raa'aksi.
Osta joku valmis gluteeniton kakku, pakasteesta löytyy ihan täytekakusta mutakakkuun gluteenittomana. Itse asiassa kakkupohja on helppo tehdä gluteenittomana muutenkin, jos käyttää perunajauhoja. Toki ymmärrän, jos ei halua ottaa riskiä kontaminaation suhteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kääretorttu on helppo tehdä itse. Kananmunia, sokeria, perunajauhoja ja leivinjauhetta. Väliin kermavaahtoa ja banaania esimerkiksi.
Kaupan mutakakut ovat myös monesti gluteenittomia. Niitä voi tuunata esim. marjoilla.
Tai sitten voit tehdä ihan tavallisen salaatin, ostaa pakettijäätelöä, popcornia, sipsejä...
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kaura ei käy keliaakikolle.
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Joo. En minäkään käytä ikinä korppujauhoja. Ja tosiaan kaura ei käy keliaakikolle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Ei, kyllä se parantaa rakennetta ja pullat pysyvät mehevämpinä. Tietysti jos tykkää kivikovista pullista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Joo. En minäkään käytä ikinä korppujauhoja. Ja tosiaan kaura ei käy keliaakikolle.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/kotimaista-gluteeniton-kaurahiutale-500g/…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Ei, kyllä se parantaa rakennetta ja pullat pysyvät mehevämpinä. Tietysti jos tykkää kivikovista pullista
Itse laitan purkin kermaviiliä tai tilkan kermaa, niin tulee mehevät lihapullat. Korppujauhoja en käytä, koska koen turhana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Ei, kyllä se parantaa rakennetta ja pullat pysyvät mehevämpinä. Tietysti jos tykkää kivikovista pullista
Ne vaan pitää osata paistaa oikein. Mikäs siinä jos tykkää leivällä täytetyistä lihapullista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kaura ei käy keliaakikolle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Joo. En minäkään käytä ikinä korppujauhoja. Ja tosiaan kaura ei käy keliaakikolle.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/kotimaista-gluteeniton-kaurahiutale-500g/…
Juu. Tätä voi käyttää, mutta ap sanoi, ettei halua ostaa erikoisjuttuja.
Kaupasta saa nykyään pakasteesta ihan hyvät tarjoilut gluteenittomaan ruokavalioon. Meillä oli juuri juhlat, jossa yhdestä perheestä kahdella on keliakia.
Paikallisesta K-marketista löysin
-Pirkan gluteenittomia voicroisantteja ja täytin ne juustolla ja kasviksilla.
-Pirkan gluteenittomia sacherleivoksia
-Pirkan gluteenittomia kanelikierrepullia
Kaikki 2 kpl pakkauksia, joten meille täydellisiä.
Lisäksi meillä oli paria ruokaisaa salaattia, jotka oli luontaisesti gluteenittomia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lidlin linssi- ja maissipasta on suht edullista ja pysyy hyvin koossa. Kaurahiutaleita korppujauhon tilalle lihapullataikinaan ja niistä pyörykät cocktail-tikkuihin. Perunajauhosta kakkupohja.
Kai se korppujauho on joku köyhän lisuke lihapulliin? Itse teen lihapullat vain naudanjauhelihasta, suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta.
Ei, kyllä se parantaa rakennetta ja pullat pysyvät mehevämpinä. Tietysti jos tykkää kivikovista pullista
Ne vaan pitää osata paistaa oikein. Mikäs siinä jos tykkää leivällä täytetyistä lihapullista.
Kyllä toimii, jos syö heti paistamisen jälkeen. Seuraavana päivänä on jo aivan kuiva. Ajattelitko, että kesken juhlien aletaan paistaa lihapullia.
Vierailija kirjoitti:
Kaupasta saa nykyään pakasteesta ihan hyvät tarjoilut gluteenittomaan ruokavalioon. Meillä oli juuri juhlat, jossa yhdestä perheestä kahdella on keliakia.
Paikallisesta K-marketista löysin
-Pirkan gluteenittomia voicroisantteja ja täytin ne juustolla ja kasviksilla.
-Pirkan gluteenittomia sacherleivoksia
-Pirkan gluteenittomia kanelikierrepullia
Kaikki 2 kpl pakkauksia, joten meille täydellisiä.
Lisäksi meillä oli paria ruokaisaa salaattia, jotka oli luontaisesti gluteenittomia.
Halvalla piti saada ja itse tehdä.
Jos käytät makaronisalaattiin Rummon glut. pastaa se ei liisteröidy edes sen vertaa kuin tavispasta. Pysyy kiinteänä.