Miten pesette lasitölkin (johon aiotte jatkossa säilöä jotakin)?
Kerään siis lasisia tölkkejä, parhaina pidän melko littanoita salsa- purkkeja.
Halua isin kesällä säilöä purkkeihin marjoja ja kasviksia, ehkä sieniä.
Sinä, joka teet tuollaista, miten sen käytännössä teet?
N32 joka vuokrasi kesäksi vanhan asuntovaunun leirintäalueelta osittain alueen valtavien marjavaraintojen vuoksi!
PS. Vilkaiskaa muutkin apt otsikkoon ennen lähetystä jos käytätte automaattitäyttökirjoitusta; tämän viestin otsikoksi meinasi tulla "Miten persettä lasipurkkiin (johon aiotte jatkossa säilöä jotakin)?
Kommentit (9)
Pesen astianpesukoneessa, sitten kun alan säilöä siihen, niin laitan uuniin (125 C) noin varttitunniksi ja otettuani sieltä ulos, täytän välittömästi ja suljen korkin. Desinfioida voi tietääkseni myös keittämällä ja mikrossa.
Tiskikoneessa minäkin pesen, kannen myös. Sitten kun säilön niihin, kuumennan purkit uunissa.
Luota ämpärissä ensin jossa tiskikonetta loraus ja vettä. Näin etiketit lähtevät noin viikossa. Sitten pane pesukoneeseen.
Kannattaa ne paperit rapia irti tai liottaa irti ja panna tiskikoneeseen lasipurkki kansineen.
Kun täytät sitten purkin niin laita joko kuumana säilöttävä sisälle tai jos kylmä säilyke niin lämmitä tuo kansi kunnolla vaikka uunissa ennenkuin kiinnität sen, silloin kansi sulkeutuu tiukasti.
Tässä myös vinkki: laita purkkiin puolukoita ja sitten vettä että puolukat peittyvät
Kuumenna kansi ja laita se kiinni. Säilä kuukausi viileässä ja nauti ihanista vesipuolukoista jotka säilyvät ehkä jopa ikuisesti (kunhan pysyvät veden alla!)
Pestyt purkit kuumennetaan uunissa ennen uudelleentäyttöä. Sama juttu mehupullojen kanssa jos itse keittää mehut maijalla.
Vierailija kirjoitti:
Pestyt purkit kuumennetaan uunissa ennen uudelleentäyttöä. Sama juttu mehupullojen kanssa jos itse keittää mehut maijalla.
Ei riitä pelkkä kuumennus!
Vierailija kirjoitti:
Luota ämpärissä ensin jossa tiskikonetta loraus ja vettä. Näin etiketit lähtevät noin viikossa. Sitten pane pesukoneeseen.
Kannattaa ne paperit rapia irti tai liottaa irti ja panna tiskikoneeseen lasipurkki kansineen.
Kun täytät sitten purkin niin laita joko kuumana säilöttävä sisälle tai jos kylmä säilyke niin lämmitä tuo kansi kunnolla vaikka uunissa ennenkuin kiinnität sen, silloin kansi sulkeutuu tiukasti.Tässä myös vinkki: laita purkkiin puolukoita ja sitten vettä että puolukat peittyvät
Kuumenna kansi ja laita se kiinni. Säilä kuukausi viileässä ja nauti ihanista vesipuolukoista jotka säilyvät ehkä jopa ikuisesti (kunhan pysyvät veden alla!)
Minä irrotan etiketit puolen tunnin liotuksen jälkeen ensin suurimmat osalta veitsellä ja loput teräsvillalla hankaamalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pestyt purkit kuumennetaan uunissa ennen uudelleentäyttöä. Sama juttu mehupullojen kanssa jos itse keittää mehut maijalla.
Ei riitä pelkkä kuumennus!
Noin 40 vuoden kokemuksella uskallan väittää, että kyllä riittää. Ajattelitko ehdottaa jotain desinfiointiainetta?
Säilöttävä aine on laitettava purkkiin tai pulloon kiehuvan kuumana ja suljettava saman tien ilmatiiviisti. Korkit ja kannet keitän vedessä.
Parhaita mehupulloja ovat ne lasiset mehu- ja smoothiepullot, joissa on kunnon korkki. Tiskiharjalla kannattaa pyöräyttää pullojen ja purkkien sisäpuoli, jos niihin on jäänyt jotain edellisestä erästä.
Laitan tiskikoneeseen.