Karppauksesta tietävät, kannattaako pitää hiilaripäiviä?
Jolloin yhtenä päivänä syö paljon hiilareita? Jopa mässäilee? Vai onko niistä haittaa? Jos tuollaisen päivän pitää niin kuinka usein se kannattaa ja kuinka nopeasti sen jälkeen ketoosi palaa takaisin?
Kommentit (12)
Oma kokemukseni on, ettei missään nimessä pidä ehdoin tahdoin altistaa itseään aineille, joita elimistö ei mihinkään tarvitse. Samalla tulee ylläpitäneeksi alttiuttaan sortua niihin myöhemminkin. Suhtaudu hiilihydraatteihin ja erityisesti sokeriin eri muodoissaan kuin hitaasti vaikuttaviin ja huumeenomaisiin myrkkyihin, sillä niistähän on kyse.
Vierailija kirjoitti:
Sellainen että on vuorotellen dieetillä ja sitten pitää ahmintapäiviä, voi johtaa syömishäiriöön.
Opetat itsellesi ahmimista sen sijaan että pyrit ruokavalioon, jota noudattaisit pitkäjänteisesti tai lopun elämää.
Olen jo nelkyt ja pudotan painoa vain terveyden en ulkonäön vuoksi. Ei minulle tässä mitään syömishäiriötä kehity. Ap
Siitä tulee tapa. Ahmimispäivä ei ole terveellistä.
Jos se tarkoittaa ahmimisen sijaan että esimerkiksi kylässä käydessä tai juhlissa syö samaa kuin kaikki muut ja mitä on tarjolla - vaikkapa tavallista lasagnea tai lohikeittoa tai vaikka täytekakkuakin - se on ihan tervettä. Ei ruokavaliota kannata vetää äärimmilleen ja olla vaikka syömättä kutsuilla.
Moni diettaava bodari pitää kerran viikossa hiilaritankkauspäivän. Jos tuntuu, että on liian usein niin sitten harventaa.
Italialaisen ruoan tarjoaminen suomalaisissa kouluissa olisi mielenkiintoinen ja monipuolinen vaihtoehto perinteiselle suomalaiselle koululounaalle. Italialainen ruoka on hyvin tunnettu maailmanlaajuisesti, ja se sisältää paljon erilaisia makuja ja ainesosia.
Mahdollisia italialaisia ruokia, joita voitaisiin tarjoilla kouluissa, ovat esimerkiksi pizza, pasta, risotto, minestrone-keitto, bruschetta-jälkiruoka tai tiramisu. Näiden ruokien valmistus on suhteellisen helppoa, mutta ne vaativat tietynlaisia raaka-aineita ja keittiövälineitä, jotka eivät ehkä ole kaikkien koulujen käytössä.
Italialaisen ruoan tarjoaminen kouluissa voisi olla myös opettavainen kokemus oppilaille. He voisivat oppia italialaisten ruokakulttuurista, ruuanlaitosta ja perinteistä. Lisäksi italialainen ruokavalio sisältää paljon kasviksia, vihanneksia, hedelmiä, kuituja ja terveellisiä rasvoja, mikä olisi hyödyllistä oppilaiden terveydelle.
On kuitenkin otettava huomioon, että italialainen ruoka voi olla jonkin verran kalliimpaa kuin perinteiset suomalaiset kouluruoat, joten se voi olla haasteellista toteuttaa rajoitetulla budjetilla. Lisäksi kaikki oppilaat eivät ehkä pidä italialaisesta ruuasta tai voivat olla allergisia tai intolerantteja joillekin sen ainesosille.
Kaiken kaikkiaan italialaisen ruoan tarjoaminen suomalaisissa kouluissa voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto perinteiselle koululounaalle ja edistää oppilaiden ruokakasvatusta ja terveyttä.
Opiskeluaikoina kämppikseni laihdutti menestyksekkäästi siten että oli 1100 kalorin dieetillä kuusi päivää, ja aina seitsemäntenä päivänä piti supersyöntipäivän jolloin söi ihan mitä vain teki mieli. Oli aina jännää perjantaisin (joka oli se supersyöntipäivä,) nähdä mitä kaikkea hän oli kaupasta ostanut. Viinereitä, herkkuruokia, suklaata, jäätelöä.
Kyllä 'cheat day' kuuluu asiaan esim. kerran kahdessa viikossa. Mutta joku tolkku silloinkin.
Vierailija kirjoitti:
Italialaisen ruoan tarjoaminen suomalaisissa kouluissa olisi mielenkiintoinen ja monipuolinen vaihtoehto perinteiselle suomalaiselle koululounaalle. Italialainen ruoka on hyvin tunnettu maailmanlaajuisesti, ja se sisältää paljon erilaisia makuja ja ainesosia.
Mahdollisia italialaisia ruokia, joita voitaisiin tarjoilla kouluissa, ovat esimerkiksi pizza, pasta, risotto, minestrone-keitto, bruschetta-jälkiruoka tai tiramisu. Näiden ruokien valmistus on suhteellisen helppoa, mutta ne vaativat tietynlaisia raaka-aineita ja keittiövälineitä, jotka eivät ehkä ole kaikkien koulujen käytössä.
Italialaisen ruoan tarjoaminen kouluissa voisi olla myös opettavainen kokemus oppilaille. He voisivat oppia italialaisten ruokakulttuurista, ruuanlaitosta ja perinteistä. Lisäksi italialainen ruokavalio sisältää paljon kasviksia, vihanneksia, hedelmiä, kuituja ja terveellisiä rasvoja, mikä olisi hyödyllistä oppilaiden terveydelle.
On kuitenkin otettava huomioon, että italialainen ruoka voi olla jonkin verran kalliimpaa kuin perinteiset suomalaiset kouluruoat, joten se voi olla haasteellista toteuttaa rajoitetulla budjetilla. Lisäksi kaikki oppilaat eivät ehkä pidä italialaisesta ruuasta tai voivat olla allergisia tai intolerantteja joillekin sen ainesosille.
Kaiken kaikkiaan italialaisen ruoan tarjoaminen suomalaisissa kouluissa voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto perinteiselle koululounaalle ja edistää oppilaiden ruokakasvatusta ja terveyttä.
Et tiedä hevon helvettiä italialaisesta ruokakulttuurista..
Mä tein niin, että söin aluksi kerran viikossa hiilareita, mutta en syönyt mitään pitsa ja burgerijuttuja. Tein pastaa. Kun olin sen yhden päivän vetänyt pasta bolognese, niin keho heräs seuraavaan viikkoon erilailla. Tein säännöllisesti tätä ja mulla toimi. Olin hyvin ylipainoinen. Sitten, kun olin tavoitepainossa ja tyytyväinen, niin aloin syödä tavallista ruokaa, mutta en ahmien vaan järjellä. Nyt syön silloin tällöin pitsaa ja burgereita, mutta ei ole vakio safkaa. Paino pysynyt samassa 4 vuotta. Syön nykyään siis ihan mitä vaan, mutta järjellä. Tämä on vaan aina niin yksilöllistä. Toisilla toimii paremmin ja toisilla taas ei toimi samanlailla. Olen nyt 46v
Mielestäni karppiruokavalio on niin toimiva, ettei edes tee mieli pitää mitään hillaripäiviä. Saa joka päivä syödä maistuvaa ja terveellistä ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Italialaisen ruoan tarjoaminen suomalaisissa kouluissa olisi mielenkiintoinen ja monipuolinen vaihtoehto perinteiselle suomalaiselle koululounaalle. Italialainen ruoka on hyvin tunnettu maailmanlaajuisesti, ja se sisältää paljon erilaisia makuja ja ainesosia.
Mahdollisia italialaisia ruokia, joita voitaisiin tarjoilla kouluissa, ovat esimerkiksi pizza, pasta, risotto, minestrone-keitto, bruschetta-jälkiruoka tai tiramisu. Näiden ruokien valmistus on suhteellisen helppoa, mutta ne vaativat tietynlaisia raaka-aineita ja keittiövälineitä, jotka eivät ehkä ole kaikkien koulujen käytössä.
Italialaisen ruoan tarjoaminen kouluissa voisi olla myös opettavainen kokemus oppilaille. He voisivat oppia italialaisten ruokakulttuurista, ruuanlaitosta ja perinteistä. Lisäksi italialainen ruokavalio sisältää paljon kasviksia, vihanneksia, hedelmiä, kuituja ja terveellisiä rasvoja, mikä olisi hyödyllistä oppilaiden terveydelle.
On kuitenkin otettava huomioon, että italialainen ruoka voi olla jonkin verran kalliimpaa kuin perinteiset suomalaiset kouluruoat, joten se voi olla haasteellista toteuttaa rajoitetulla budjetilla. Lisäksi kaikki oppilaat eivät ehkä pidä italialaisesta ruuasta tai voivat olla allergisia tai intolerantteja joillekin sen ainesosille.
Kaiken kaikkiaan italialaisen ruoan tarjoaminen suomalaisissa kouluissa voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto perinteiselle koululounaalle ja edistää oppilaiden ruokakasvatusta ja terveyttä.
Et voi olla tosissasi. Olen opiskellut Italialaisen keittiön ja ollut töissä 12v Italiassa rafloissa. Sulla taitaa nyt mennä joku asia huti.
Sellainen että on vuorotellen dieetillä ja sitten pitää ahmintapäiviä, voi johtaa syömishäiriöön.
Opetat itsellesi ahmimista sen sijaan että pyrit ruokavalioon, jota noudattaisit pitkäjänteisesti tai lopun elämää.