Mihin käyttää ruokaohraa? Sitä mainostetaan riisin kaltaiseksi lisäkkeeksi ja kotimaisuus houkuttelee. Käykö esimerkiksi lihan kanssa?
Ruokaohrasta kokemuksia?
Maistuuko hyvältä vai meneekö aikaa tottua makuun? Minkä kanssa syöt?
Kotimaisuus tuossa houkuttelee. Myös ekologisempaa riisiin verrattuna.
Kommentit (24)
Puuroa tehtiin lapsuudessani, enää ei vatsa kestä. Maksalaatikko oli koulussa tehty ohraan ei riisiin.
Todella riisin viljely kuluttaa hurjan määrän vettä, ohra sen sijaan kotimaista ja ekologista.
Syön lisäkkeenä. Kestää jonkin verran kauemmin keittää mutta kun on makuun päässyt, riisi ja pasta ei maistu enää oikein miltään. Se mitä itse käytän taitaa olla Myllyn Parasta ja on sen verran tuhtia tavaraa, että olen vähentänyt lisäkkeen määrää ja edelleen tulee kylläinen olo. Hyvä kuidun lähde myös.
Osta ja maista ja päätä sitten mihin se voisi sopia
Hyvin pysyy kylläisenä. Sisältää kuituna beetaglukaania samalla tavalla kuten kaura ja alentaa kolesterolia.
Paista jauheliha kattilan pohjalla, lisää vesi ohrapaketin annosteluohjeita mukaan, kun vesi kiehuu lisää ohra. Kypsymisen loppuvaiheessa lisää hemapa ja mausta. Helppoa ja hyvää!
Olen tehnyt mm. kaalikääryleitä juuri ohran kanssa. Ohraa voi laittaa salaattiinkin, olen usein tehnyt. Keitetty ja jäähtynyt ohra ja joukkoon herneitä, paprikaa ja vaikka keittokinkun palasia, mitä nyt kukakin salaatteihinsa käyttää ja salaatinkastike joukkoon. Kaikki ovat kehuneet ja itse tykkään. Leivon myös ohrarieskoja ohrajauhosta. Lapsuudenkodissa käytettiin jo 50-60 luvuilla paljon ohraa kun kasvoi omassa pellossa.
Vierailija kirjoitti:
Syön lisäkkeenä. Kestää jonkin verran kauemmin keittää mutta kun on makuun päässyt, riisi ja pasta ei maistu enää oikein miltään. Se mitä itse käytän taitaa olla Myllyn Parasta ja on sen verran tuhtia tavaraa, että olen vähentänyt lisäkkeen määrää ja edelleen tulee kylläinen olo. Hyvä kuidun lähde myös.
Laitan kattilaan likoon jo illalla jos seuraavana päivänä keitän ohraa, keittoaika lyhenee.
Nyt talvella olen tehnyt uunipuuroa ohrasta, ja kyllä on hyvää.
Olen käyttänyt koko ikäni. Voi laittaa riisin tilalta ihan minne vaan. Joihinkin keittoihin voi käyttää suurusteena.
Olen aina tehnyt kaalilaatikon ja -kääryleet ohrasta. Lisukkeeksi tosin keittänyt vasta kymmenkunta vuotta. Ap:n kysymys on ihan ok, ei ole siis tarkoitus mitenkään vinoilla, mutta ihmettelen eivätkö ihmiset ole käyttäneet ohraa ennen kuin sitä on erikseen ruvettu lisukeruoaksi brändäämään?
Riisillä on sijansa, enkä vaikka jonkin thairuoan kanssa söisi ohraa, mutta onhan riisi ihan olemattoman makuista noin muuten.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina tehnyt kaalilaatikon ja -kääryleet ohrasta. Lisukkeeksi tosin keittänyt vasta kymmenkunta vuotta. Ap:n kysymys on ihan ok, ei ole siis tarkoitus mitenkään vinoilla, mutta ihmettelen eivätkö ihmiset ole käyttäneet ohraa ennen kuin sitä on erikseen ruvettu lisukeruoaksi brändäämään?
Riisillä on sijansa, enkä vaikka jonkin thairuoan kanssa söisi ohraa, mutta onhan riisi ihan olemattoman makuista noin muuten.
Täytyy myöntää että ei ole nuoruudesta ollenkaan tuttu tuote. Ohraa syöty lähinnä ohrarieskan ja satunnaisten ohrapuuroannosten muodossa.
Lisukkeena ei nuoruudessa ollut eikä ole siksi tullut mieleen käyttää kuin vasta aikuisiällä. Nykyisin säännöllisesti käytössä.
Virossa tarjottiin todella hyvää ohrattoa, siinä oli hyvin pieniä savulihakuutioita, suolakurkkua ja joitain muita kasviksia omalta kasvimaalta.
En osta ruokaohraa, mielestäni tavalliset kokonaiset suurimot on halvempia. En nyt korotusten jälkeen ole hintaa taristqnut Kaupasta löytyy myös kaurasuurimoja.
Saatan heittää kourallisen soppaan, kaalisopan reseptiinhän ne kuuluukin. "Risottoon" laitan puolet ja puolet, lapsi tykkää enemmän mauttomasta riisistä. Talvisin puu-uunissa tulee puuro lähes joka viikko.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina tehnyt kaalilaatikon ja -kääryleet ohrasta. Lisukkeeksi tosin keittänyt vasta kymmenkunta vuotta. Ap:n kysymys on ihan ok, ei ole siis tarkoitus mitenkään vinoilla, mutta ihmettelen eivätkö ihmiset ole käyttäneet ohraa ennen kuin sitä on erikseen ruvettu lisukeruoaksi brändäämään?
Riisillä on sijansa, enkä vaikka jonkin thairuoan kanssa söisi ohraa, mutta onhan riisi ihan olemattoman makuista noin muuten.
Olet täysin oikeassa ja samaa ihmettelin. Ohra on myös sekä paljon terveellisempää että ympäristöystävällisempää kuin riisi. Ihan superruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen aina tehnyt kaalilaatikon ja -kääryleet ohrasta. Lisukkeeksi tosin keittänyt vasta kymmenkunta vuotta. Ap:n kysymys on ihan ok, ei ole siis tarkoitus mitenkään vinoilla, mutta ihmettelen eivätkö ihmiset ole käyttäneet ohraa ennen kuin sitä on erikseen ruvettu lisukeruoaksi brändäämään?
Riisillä on sijansa, enkä vaikka jonkin thairuoan kanssa söisi ohraa, mutta onhan riisi ihan olemattoman makuista noin muuten.
Täytyy myöntää että ei ole nuoruudesta ollenkaan tuttu tuote. Ohraa syöty lähinnä ohrarieskan ja satunnaisten ohrapuuroannosten muodossa.
Lisukkeena ei nuoruudessa ollut eikä ole siksi tullut mieleen käyttää kuin vasta aikuisiällä. Nykyisin säännöllisesti käytössä.
Aika jännä. Hyvä kun nyt sentään, riisi on ravintoköyhää ja tuhoisaa ympäristölle. Ohra on kaikin tavoin parempaa, myös maukkaampaa.
Vierailija kirjoitti:
En osta ruokaohraa, mielestäni tavalliset kokonaiset suurimot on halvempia. En nyt korotusten jälkeen ole hintaa taristqnut Kaupasta löytyy myös kaurasuurimoja.
Saatan heittää kourallisen soppaan, kaalisopan reseptiinhän ne kuuluukin. "Risottoon" laitan puolet ja puolet, lapsi tykkää enemmän mauttomasta riisistä. Talvisin puu-uunissa tulee puuro lähes joka viikko.
Oi, yön yli hiljaa hautunut ohrapuuro on niin herkkua.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina tehnyt kaalilaatikon ja -kääryleet ohrasta. Lisukkeeksi tosin keittänyt vasta kymmenkunta vuotta. Ap:n kysymys on ihan ok, ei ole siis tarkoitus mitenkään vinoilla, mutta ihmettelen eivätkö ihmiset ole käyttäneet ohraa ennen kuin sitä on erikseen ruvettu lisukeruoaksi brändäämään?
Riisillä on sijansa, enkä vaikka jonkin thairuoan kanssa söisi ohraa, mutta onhan riisi ihan olemattoman makuista noin muuten.
Itse olen tehnyt jopa paellaa ohrasta riisin sijaan kun mies on ollut tarkka kuntoilun takia ruokavaliosta, että ei halua huonoja hiilidydraatteja. Toimii erinomaisesti.
Voi käyttää myös salaatteihin. Sekaan salaattia, halutessa juustoa tai hedelmiä.
Käy hyvin siinä missä peruna tai riisi. Voi tehdä risoton tapaan ohrattoa.
Maku on hyvä.