Kun paistatte sika-nautajauhelihaa, lusikoitteko sen rasvan pois?
Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä ruokaa sika-nautajauhelihasta (naudan jauhelihan sijaan). Yllätyin miten paljon siitä irtosi rasvaa paistaessa, siis semmoista rasvalientä. Otin sitä pois varmaan kymmenen ruokalusikallista ja heitin menemään. Liha oli hyvää, ruoasta tuli tosi hyvän makuista.
Teettekö te muut noin että lusikoitte rasvan pois?
Kommentit (46)
Se on kudosnestettä ja en lusikoi, vaan paistan kunnes se haihtuu pois.
Käytän siivilää, saa paremmin rasvat valutettua
En tietenkään. Jos tarvitsen rasvattomampaa jauhelihaa, ostan rasvattomampaa jauhelihaa.
Jotkut kuulemma paistamisen jälkeen kaatavat jauhelihan talouspaperin päälle, että varmasti saavat kaiken rasvan pois.
Kai se olisi sama käyttää soijarouhetta, jos ei halua yhtään rasvaa.
En, koska ostan tosiaan jauhelihan käyttötarkoituksen mukaan.
mutta läskisoosia tehdessä valutan ylimääräisen rasvan pannulta roskikseen. En siis silloinkaan lusikoi, vaan ihan vain kaadan roskikseen kannen ja pannun välistä niinkuin keitinperunoista veden.
Olet varmaan uusi palstalla, jauhenlihasta pestään rasva pois ennen paistamista. Kohtuullisen lämmintä vettä käyttäen tulee hyvä lopputulos
En ikinä osta sika- nauta jauhelihaa. Ainoastaan rotukarjan naudan jauhelihaa.
Kyllä. En myöskään halua pekonista irtoavaa ihraa ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Joo, tintit tykkää.
Linnuille ei saa antaa suolaa.
Se rasva pitää jäähdyttää ja pakastaa, kuten makaronin keitinvesikin.
Oliko punalaputettua pakastimesta?
Vierailija kirjoitti:
En, koska ostan tosiaan jauhelihan käyttötarkoituksen mukaan.
mutta läskisoosia tehdessä valutan ylimääräisen rasvan pannulta roskikseen. En siis silloinkaan lusikoi, vaan ihan vain kaadan roskikseen kannen ja pannun välistä niinkuin keitinperunoista veden.
Läskisoosiin kuuluu tehdä se ruskeakastike siihen rasvaan.
Ei tule aitoa läskisoosia.
En osta ikinä siksnautaa enkä muutakaan sianlihaa.
Nykyään en paista minkäänlaista jauhelihaa pannulla. Uuni 200 tai yli. Jauheliha pelille ripteltuna levälleen. Itselläni kiertoilma ylävastus päälle. Vain hetki, niin pinnat on kiinni, ja ylimääräinen rasva valuu kallistamalla pois. Siten vaan kastikkeisiin, latikkoihin ym.
Ostan vähärasvaista sikanautaa (10% tai alle), joten ei ole tuota ongelmaa.
Halvimmat sikanaudat ovat 1/4 rasvaa, joten jos lusikoit siitä sen rasvan pois, jää 400 gramman paketista jäljelle vain 300 grammaa.
Vierailija kirjoitti:
Olet varmaan uusi palstalla, jauhenlihasta pestään rasva pois ennen paistamista. Kohtuullisen lämmintä vettä käyttäen tulee hyvä lopputulos
Kyse on JAUHElihasta. Älä ymppää joka paikkaan typerää juttuasi,ääliö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, tintit tykkää.
Linnuille ei saa antaa suolaa.
Ei kai sitä siinä jauhelihassa ole?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, tintit tykkää.
Linnuille ei saa antaa suolaa.
Eihän siinä olekaan suolaa.
No en todellakaan.