Hei hapankaaligurut. Kysymys säilyvyydestä.
Rasilaisen hapankaali ollut avattuna yli 2 kuukautta jääkaapissa. Kauankohan säilyy syöntikelpoisena?
Kommentit (11)
Hapankaali on yksi niistä " ikuisesti" säilyvistä ruoka- aineista. Mutta onhan siinä Rasilaisen rasiassa joku parasta ennen pvm, kannattanee sitä seurata. Hyvä tuote, vatsa kiittää.
Rasilainen väittää FB sivullaan sen säilyvän avattuna jääkaapissa siihen parasta ennen-päiväykseen asti. Ilmeisesti siitä eteenpäin on mentävä aistin varassa, tai hivautettava jäljelle jäänyt suoraan roskikseen.
Se säilyy, kun se kaali on sen nestetason alapuolella. Siihen nesteeseen voi tulla semmoinen kalvo. Ei myrkyllistä. Voi kuoria pois.
Miksi ostaa purkillista hapankaalia ellei sitä ole aikonut syödä. Eli syö pois. Ei se jääkaapissa kuukausia säilytettynä ainakaan parane.
Säilyttele sitä purkkia nyt vielä pari kuukautta. Tai testamenttaa jälkipolville?
Mikä laittoi ostamaan?
Vierailija kirjoitti:
Se säilyy, kun se kaali on sen nestetason alapuolella. Siihen nesteeseen voi tulla semmoinen kalvo. Ei myrkyllistä. Voi kuoria pois.
Miksi ostaa purkillista hapankaalia ellei sitä ole aikonut syödä. Eli syö pois. Ei se jääkaapissa kuukausia säilytettynä ainakaan parane.
No ikään kuin unohtunut jääkaappiin. Itse valitsen kaupassa vanhimman rasian, koska mielestäni on silloin maukkaampaa. Tämä nyt kuitenkin niin vanhaa että vähän arveluttaa.
Nosto! Kuinka pitkä säilyvyysaika on merkattu purkkiin? Viikko? Kaksi? Kuukausi?
Lasipurkissa myyty hapankaali säilyy purkin mukaan avattuna kuukauden
Sinulla ei varmaan elämäsi aikana ole ikinä pilaantunut mikään tai mennyt mikään parasta ennen päivän huonommalle puolelle. Menehän muualle trollaamaan pelle.
Vierailija kirjoitti:
Säilyttele sitä purkkia nyt vielä pari kuukautta. Tai testamenttaa jälkipolville?
Mikä laittoi ostamaan?
Sinulla ei varmaan elämäsi aikana ole ikinä pilaantunut mikään tai mennyt mikään parasta ennen päivän huonommalle puolelle. Menehän muualle trollaamaan pelle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se säilyy, kun se kaali on sen nestetason alapuolella. Siihen nesteeseen voi tulla semmoinen kalvo. Ei myrkyllistä. Voi kuoria pois.
Miksi ostaa purkillista hapankaalia ellei sitä ole aikonut syödä. Eli syö pois. Ei se jääkaapissa kuukausia säilytettynä ainakaan parane.
No ikään kuin unohtunut jääkaappiin. Itse valitsen kaupassa vanhimman rasian, koska mielestäni on silloin maukkaampaa. Tämä nyt kuitenkin niin vanhaa että vähän arveluttaa.
Aistinvarainen arviointi sopii Rasilaisen kaalille. Näyttääkö, haiseeko, maistuuko kelvolliselle?
Myrttinen on lanseerannut myös hapankaalin, mutta se on säilöntäaineella pilattu. Rasilainen fermentoituu rauhassa, eikä luultavasti ole pilalla.
T. itsekin hapatan
Kerrankin palstan venäläisväki voisi olla hyödyksi ja kertoa kokemusasiantuntijan roolissa jostain palstalaisia kiinnostavasta asiasta. Ottakaas koppi, iigorit?