Miksi leipä/sämpylä jää kosteaksi sisältä?
Siis tuollainen yön yli jääkaapissa kohotettava taikina, joka lusikoidaan pellille/heitetään pataan.
Enkö vain uskalla paistaa tarpeeksi?
Kommentit (12)
Jos resepti on hyvä, paistat vaan lisää. 250-asteinen uuni sämpylöille.
Paistatko liian kuumassa? Kuori kypsyy silloin liikaa ennen sisustaa.
Minä sinulle kosteaa sämpylää näytän
Alkulämpö yleensä on suurempi kuin varsinaisen paistamisen. 250-200 esimerkiksi, eikä jääkaapista suoraan uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Ei taida olla kypsää. Mikä kohotusaine siinä taikinassa on?
Hiiva.
Nytkin nostelin ohuet läpyskät lusikalla pellille, ja paistoin niin kauan kuin uskalsin, joten kaiken järjen mukaan aika riittäisi.
Sama mulla pataleivän kanssa kyllä. Voiko olla vain sitten taikina liian löysä?
Vierailija kirjoitti:
Minä sinulle kosteaa sämpylää näytän
En minä halua kosteaa sämpylää, ennemmin nakki sinne sämpylään.
Vierailija kirjoitti:
Minä sinulle kosteaa sämpylää näytän
Väänsin rieskat. Tuu nuuhkii
Vierailija kirjoitti:
Paistatko liian kuumassa? Kuori kypsyy silloin liikaa ennen sisustaa.
220 oli ohjeessa, jonnekin sinne -225 laitoin.
Paistoin niitä ruispalan paksuisia klönttejä n. 36 minuuttia, alkoi jo tummua paikoin melko tummaksi, ruista oli kyllä taikinassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei taida olla kypsää. Mikä kohotusaine siinä taikinassa on?
Hiiva.
Nytkin nostelin ohuet läpyskät lusikalla pellille, ja paistoin niin kauan kuin uskalsin, joten kaiken järjen mukaan aika riittäisi.
Sama mulla pataleivän kanssa kyllä. Voiko olla vain sitten taikina liian löysä?
Joo, taikina on liian löysä, jos on ohuet läpyskät.
Kun sekoitat illalla taikinan, sen tulisi olla kuin paksua puuroa. Lisää vähän jauhoja, testaamalla löytyy oikea määrä.
3,5 desiin nestettä tulee noin 7 desiä kuivia aineita. Tuosta voit lähteä hakemaan oikeaa ainesten suhdetta.
Miksi en saa tummaa saaristolaisleipää vaikka aineet on oikein? Tavoittelen tosi tummaa leipää. Pitääkö jättää piimä pois vai mikä on syynä? Kertokaa omat kokemukset.
Ei taida olla kypsää. Mikä kohotusaine siinä taikinassa on?