Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi leipä/sämpylä jää kosteaksi sisältä?

Vierailija
15.02.2023 |

Siis tuollainen yön yli jääkaapissa kohotettava taikina, joka lusikoidaan pellille/heitetään pataan.
Enkö vain uskalla paistaa tarpeeksi?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei taida olla kypsää. Mikä kohotusaine siinä taikinassa on?

Vierailija
2/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos resepti on hyvä, paistat vaan lisää. 250-asteinen uuni sämpylöille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistatko liian kuumassa? Kuori kypsyy silloin liikaa ennen sisustaa.

Vierailija
4/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä sinulle kosteaa sämpylää näytän

Vierailija
5/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkulämpö yleensä on suurempi kuin varsinaisen paistamisen. 250-200 esimerkiksi, eikä jääkaapista suoraan uuniin. 

Vierailija
6/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei taida olla kypsää. Mikä kohotusaine siinä taikinassa on?

Hiiva.

Nytkin nostelin ohuet läpyskät lusikalla pellille, ja paistoin niin kauan kuin uskalsin, joten kaiken järjen mukaan aika riittäisi.

Sama mulla pataleivän kanssa kyllä. Voiko olla vain sitten taikina liian löysä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä sinulle kosteaa sämpylää näytän

En minä halua kosteaa sämpylää, ennemmin nakki sinne sämpylään.

Vierailija
8/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä sinulle kosteaa sämpylää näytän

Väänsin rieskat. Tuu nuuhkii

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paistatko liian kuumassa? Kuori kypsyy silloin liikaa ennen sisustaa.

220 oli ohjeessa, jonnekin sinne -225 laitoin.

Paistoin niitä ruispalan paksuisia klönttejä n. 36 minuuttia, alkoi jo tummua paikoin melko tummaksi, ruista oli kyllä taikinassa.

Vierailija
10/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei taida olla kypsää. Mikä kohotusaine siinä taikinassa on?

Hiiva.

Nytkin nostelin ohuet läpyskät lusikalla pellille, ja paistoin niin kauan kuin uskalsin, joten kaiken järjen mukaan aika riittäisi.

Sama mulla pataleivän kanssa kyllä. Voiko olla vain sitten taikina liian löysä?

Joo, taikina on liian löysä, jos on ohuet läpyskät.

Kun sekoitat illalla taikinan, sen tulisi olla kuin paksua puuroa. Lisää vähän jauhoja, testaamalla löytyy oikea määrä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
15.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

3,5 desiin nestettä tulee noin 7 desiä kuivia aineita. Tuosta voit lähteä hakemaan oikeaa ainesten suhdetta.

Vierailija
12/12 |
20.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi en saa tummaa saaristolaisleipää vaikka aineet on oikein? Tavoittelen tosi tummaa leipää. Pitääkö jättää piimä pois vai mikä on syynä? Kertokaa omat kokemukset.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä kahdeksan