Köyhäilyruoka onkin ihan törkeän hyvää!
Keitin kokonaista ohraa, sekoitin siihen currytahnaa ja lopuksi paistettua uunilenkkiä. Hyvää!
Kommentit (1264)
Palasin kiisselien pariin, vuorossa herukkakiisseli jogurttikermavaahdolla.
Mun yksi köyhäilyruoka on makaroni ruskealla kastikkeella (ei siis mitään lihaa sekaan). Hyvvee on.
Totta! Esim. hemapa-jauheliharisotto jota aina parjataan on halpa ja tänpäivän risottotaidoilla herkullista. Eli risottoriisiin ja vähän parmesania, muuten perinteinen. Ai hitsi et tuli herkullista.
Makkara ja potut on ihan hyvää. Eilen grillasin Poprillia ja potut. Mielettömän hyvää.
Heh pelkät perunat joihin voita ja maitoa joka imeytyy sinne oli mulle "uutta" ja ihastuin. Tein kyllä kauramaitoon ja se toimi
Onhan se, mutta makkarassa on törkeän huonot ravintoarvot. Satunnaisesti voi syödä, muttei jatkuvasti.
Olen tehnyt nyt kolme kertaa perunaa jossain muodossa sekä ruskeaa kastiketta kaveriksi, viikon sisään. On mielettömän hyvää ja mikä parasta: pitää myös nälkää. En odottanut niin käyvän.
kasvisosekeitto jatkettuna punaisilla linsseillä ja broiskujauhelihalla on täyttävä herkku.
mun halpisvakkari on paistettu tai ihan vaan keitetty riisi kananmunalla ja soijalla. eipä paljon halvemmaksi ruoka mene ja on hyvää.
Lohkoperunat, uunissa paistetut porkkanat ja parsakaali ja mustapapuja. Hyvää ja halpaa. Tai ylipäätään jotain uunivihanneksia ja halpaa proteiinia kylkeen (linssit, pavut, kananmuna esim)
Vierailija kirjoitti:
Olen tehnyt nyt kolme kertaa perunaa jossain muodossa sekä ruskeaa kastiketta kaveriksi, viikon sisään. On mielettömän hyvää ja mikä parasta: pitää myös nälkää. En odottanut niin käyvän.
Sama. Koska hullaannuin ruskeaan kastikkeeseen. Mulle se oli uusi juttu, ei ollut koskaan kotona lapsena. Outoa.
Saarioisten roiskeläppäpitsa kylmänä ja kylmän maidon kanssa on yllättävän hyvää.🤤
Hassua että moni köyhäilyruoka on ne millä meidän isovanhemmat eli koska muuta ei ollut. Tyyliin perunat ja ruskeakastike.
Silleen mukavaa että Suomi on palannut juurilleen ^_^
Nyt tekis mieli hk sinistä uunissa niin että se kuori hieman kutistuu. En vain ole ostanut sitä yli 10 vuoteen.
Vierailija kirjoitti:
Totta! Esim. hemapa-jauheliharisotto jota aina parjataan on halpa ja tänpäivän risottotaidoilla herkullista. Eli risottoriisiin ja vähän parmesania, muuten perinteinen. Ai hitsi et tuli herkullista.
Eikä edes tarvitse risottoriisiä, monet ammatilaisetkin käyttää puuroriisiä. Toimii hyvin ja on halpaa.
Noin perinteisestä en pidä mutta tomaattirisotto on mun herkkua.
Herne-maissi-paprikapussi, pussi sipulia, Paistetaan voissa pannulla ja lisätään vähän juustoraastetta.
Vierailija kirjoitti:
Nyt tekis mieli hk sinistä uunissa niin että se kuori hieman kutistuu. En vain ole ostanut sitä yli 10 vuoteen.
Se kuori pitää poistaa kun laittaa lenkin. Sehän ei ole luonnon suolta.
No niin on. Retroruokaillut kohta 2 vuotta ja aivan loistavia ruokia tullut.