Pidätkö munat jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kommentit (22)
Kananmunat pidän jääkaapissa (joo, tiedän että säilyvät myös huoneenlämmössä). Omat munat viihtyvät parhaiten sellaisina aavistuksen alle kädenlämpöisinä, joskus kyllä myös saunassa hetkellisesti.
Huoneenlämmössä tietenkin. Jääkaapissa vievät turhaa tilaa ja ovat liian kylmiä keitettäväksi (kuori rikkoutuu kuumaan veteen laitettaessa) ja leivontaan.
Tärkeintä on että lämpötila ei vaihtele, eli jompi kumpi. Jääkaapissa saattavat säilyä hieman pidempään.
Vierailija kirjoitti:
Huoneenlämmössä tietenkin. Jääkaapissa vievät turhaa tilaa ja ovat liian kylmiä keitettäväksi (kuori rikkoutuu kuumaan veteen laitettaessa) ja leivontaan.
Eiiiiihhhhh! Munia ei laiteta kiehuvaan veteen. Munat laitetaan kylmään veteen.
Kaupassakin ovat lämpimässä niin ovat sitä kotonakin.
Huoneenlämmössä. Aina valmiina leivontaan. Säilyvät viikkoja päiväyksen jälkeenkin.
Jääkaapissa säilyy pitempään, ainakin sen kolme viikkoa parasta ennen jälkeen.
Laitan jääkaappiin. Tuntuu että joillakin säilyy tuoksuttomana, mutta mitä jos yhtäkkiä tulee joku rikinkatku tai kuoriutuu tipu lämmössä.
Vierailija kirjoitti:
Jääkaapissa säilyy pitempään, ainakin sen kolme viikkoa parasta ennen jälkeen.
Huoneenlämmössäkin säilyy helposti kolme viikkoa päiväyksen yli.
Missä te säilytätte jos huoneenlämmössä?
Vierailija kirjoitti:
Missä te säilytätte jos huoneenlämmössä?
Ruokakaapissa keittiössä.
Vierailija kirjoitti:
Huoneenlämmössä tietenkin. Jääkaapissa vievät turhaa tilaa ja ovat liian kylmiä keitettäväksi (kuori rikkoutuu kuumaan veteen laitettaessa) ja leivontaan.
Munat laitetaan kylmään veteen ja odotetaan että vesi kiehuu
Kauanko munat säilyy huoneessa jossa on +23. Tuskin kovin pitkään.
Missä niitä säilytetään kaupassa, ei ainakaan kylmätiskissä.
Ei mulla muuta kirjoitti:
Kauanko munat säilyy huoneessa jossa on +23. Tuskin kovin pitkään.
Saattaisit yllättyä!
Olen aina säilyttänyt kananmunia lieden vieressä olevassa 1900-luvun alun posliinikulhossa, eikä kertaakaan ole tullut vastaan pilaantunutta munaa.
Huoneenlämmössä säilyttäminen on järkevää, jos käyttää paljon munia esim. leivontaan ja aamiaiseksi, eikä ehdi odottaa kauan lämmön tasaantumista. Kulhosta poimittu muna ei jäähdytä pullataikinaa eikä mene keitettäessä rikki.
Kummassakin, leivontaan käytettäviä on noin 8-10 huoneenlämmössä ja loput on jääkaapissa ruoanlaittoon ja keitettäväksi.
Jääkaapissa.