Allergikolle synttärikakku banaanista ja rukiista?
Hei! Miellä on pian 1-vuotias lapsi, joka on allerginen maidolle, munalle, soijalle, vehnälle, kauralle...viljoista käy ainoastaan ruis.
Tokihan 1-vuotias pärjää ilman synttärikakkua, mutta jotain olisi kiva tarjota. Banaani ja ruisleipä ovat suurta herkkua ja villi ajatus oli yhdistää jotenkin näitä kahta. Onko kukaan kokeillut? Reseptejä ja vinkkejä kaivataan. Muutkin banaanivinkit käy. :)
Kommentit (18)
Eivätkö siis mitkään muut "viljankorvikkeet" käy? Kuten riisi, maissi? Entä perunajauho? Semperillä on jauhoseos (hieno luontaisesti gluteeniton jauhoseos, jossa on edellämainittuja sekä jotain lisäaineita (niitä monet allergikot sietävät). Ei sisällä kauraa, vehnää, ohraa (ruista), tattaria tai hirssiä.
Semperin sivuilla oli tällainen kakkupohjaohje:
http://www.semper.fi/templates/page.aspx?id=1302
Siinä on munaa, mutta jos sen korvaisi jollakin? Olen lukenut mm. hedelmäsoseella kananmunan korvaamisesta.
Tai sitten voit etsiä esim. munattoman pulla- tai piirakkaohjeen (noilla sivuilla on niitäkin) ja kokeilla onnistuisiko siitä jotakin.
Onnea leivontaan ja onnea pikkuiselle.
onko Erimenu tuttu? Sieltä löytyy kivoja reseptejä allergisille, esim.http://www.erimenu.fi/ruokaohje/Banaaniletut/1/ ja http://www.erimenu.fi/ruokaohje/T%C3%A4ytekakkupohja/
Muistakin paikoista saa hyviä ohjeita.
onko Erimenu tuttu? Sieltä löytyy kivoja reseptejä allergisille, esim.http://www.erimenu.fi/ruokaohje/Banaaniletut/1/ ja http://www.erimenu.fi/ruokaohje/T%C3%A4ytekakkupohja/
Muistakin paikoista saa hyviä ohjeita.
onko Erimenu tuttu? Sieltä löytyy kivoja reseptejä allergisille, esim.http://www.erimenu.fi/ruokaohje/Banaaniletut/1/ ja http://www.erimenu.fi/ruokaohje/T%C3%A4ytekakkupohja/
Muistakin paikoista saa hyviä ohjeita.
mutta paahdettu ruisleipä ja päälle banaaniviipaleita on yksi ykkösherkuistani jos makeaa kaipaan. Se oikeasti on hyvää.
Riisi, maissi ja peruna käyvät. :) Silti kiinnostaisi tehdä jonkilainen koekakku murennetusta ruisleivästä ja banaanista.
Kaupassa perunajauhojen lisäksi mm. riisi- ja maissijauhoja. Niistäkin pystyy leipomaan, vaikka ei kovin helppoa olekaan.
Suosittelen tutkimusmatkan tekemistä kauppaan ja erityisesti gluteenittomiin tuotteisiin. Niistä löytyy usein tuotteita, jotka käyvät vilja-allergisillekin. (Tuoteselosteet tietenkin kannattaa lukea, kun niissä saattaa olla mm. kauraa tai vehnätärkkelystä.)
Kannattaa myös kokeilla sivua www.erimenu.fi jossa on paljon ruokaohjeita kaikille kummallisille erikoisruokavalioille ja allergioille.
"Kermavaahtoa" ostin joskus Allermiinasta (myös nettikauppa) joka oli tehty riisistä ja lisäaineista. Pysyi nättinä vain vähän aikaa, joten kakku kannattaa koristella vasta ihan viime hetkellä tai vasta pöydässä viimeinen "silaus". Oli siis sellaista valmiiksi pursotettavaa. Riisikermaa on myös, mutta en tiedä vaahdottuuko se, en ole kokeillut.
t. 3
ainekset käyvät, sullahan on käytettävissä leipomiseen vaikka mitä! Saat ihan takuulla hyvän kakun aikaiseksi. Meillä lapselle oli "kakku" 1-vuotissynttäreillä vain riisistä ja päärynästä:D (Ja jokusesta lisäaineesta.)
Ruisleipäpohja on mielenkiintoinen idea, jos keksit reseptin laita ihmeessä se muillekin jakoon erimenuun.
Jos päälle keksisi vielä jonkun kastikkeen. :)
mutta paahdettu ruisleipä ja päälle banaaniviipaleita on yksi ykkösherkuistani jos makeaa kaipaan. Se oikeasti on hyvää.
Tästähän voisi jotain keksiäkin!
"Kermavaahtoa" ostin joskus Allermiinasta (myös nettikauppa) joka oli tehty riisistä ja lisäaineista. Pysyi nättinä vain vähän aikaa, joten kakku kannattaa koristella vasta ihan viime hetkellä tai vasta pöydässä viimeinen "silaus". Oli siis sellaista valmiiksi pursotettavaa. Riisikermaa on myös, mutta en tiedä vaahdottuuko se, en ole kokeillut.
t. 3
Päärynä on meillä myös herkkua banaanin ohella. Ja laitan toki reseptin jakoon jos saan aikaiseksi siedettävän ruisleivästä tehdyn kakun. :)
Meillä lapselle oli "kakku" 1-vuotissynttäreillä vain riisistä ja päärynästä:D (Ja jokusesta lisäaineesta.)
Ruisleipäpohja on mielenkiintoinen idea, jos keksit reseptin laita ihmeessä se muillekin jakoon erimenuun.
löytyy joitakin ohjeita...
http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/maidoton_munaton_gluteenit…
Pursotettava vaniljakreemi
1 1/2 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
Mittaa kattilaan kylmä neste, perunajauho ja sokeri. Kuumenna kokoajan sekoittaen ja kiehauta. Makeuta vaniljasokerilla. Vaahdota margariini ja lisää jäähtynyttä kiisseliä pieninä erinä samalla vatkaten. Pursota jäähtyneenä esim. kakun päälle.
oikaistiin kakun valmistamisessa, kun oli muuta kiirettä noihin aikoihin. (Tehtiin siis lapselle oma "kakku", vieraille oli eri kakku.) Ostettiin siis valmis pieni piirakkapohja Allermiinasta, joka kostutettiin päärynämehulla. Päälle päärynäsosetta ja päärynänpaloja sekä kermavaahtoa koristeeksi.
Ei siitä ihmeellinen tullut, mutta olipahan joku "kakku" ja aikaa meni noin 5 minuuttia:) Meillä käytössä olevilla aineksilla en usko, että oltaisiin paljon kummempaan lopputulokseen päästy kuitenkaan.
t. 3
eli lapselle oma helppotekoinen kakku ja muille "kunnon kakku". Kiitos päärynäkakun ohjeesta. Kuulostaa hyvältä.
oikaistiin kakun valmistamisessa, kun oli muuta kiirettä noihin aikoihin. (Tehtiin siis lapselle oma "kakku", vieraille oli eri kakku.) Ostettiin siis valmis pieni piirakkapohja Allermiinasta, joka kostutettiin päärynämehulla. Päälle päärynäsosetta ja päärynänpaloja sekä kermavaahtoa koristeeksi.
Ei siitä ihmeellinen tullut, mutta olipahan joku "kakku" ja aikaa meni noin 5 minuuttia:) Meillä käytössä olevilla aineksilla en usko, että oltaisiin paljon kummempaan lopputulokseen päästy kuitenkaan.
t. 3
Voisin ehkä tehdä kokeeksi ennen synttäreitä.
Voisin ehkä tehdä kokeeksi ennen synttäreitä.
olisi pelkistä perunajauhoista tehty kakku? Tuon munan pystynee korvaamaan jollain. Netistä löytyy reseptejä maidoton-munaton -kakkuihin.