Voiko toipuvalle alkoholistille tarjota uuniruokaa, jossa punaviiniä?
Alkoholistin ei pidä ottaa tippaakaan viinaa, että ei respsahda. Mutta voiko tarjota uunissa valmistettua Burgundinpataa, jossa punaviiniä?
Kommentit (21)
jos alkoholi ehtii varmasti keittyä pois tai käytät alkoholitonta punaviiniä niin voi.
Se ei kovin nopeasti haihdu. En kyllä tarjoaisi vaikka olisi rypälemehuun tehty, niin tarkkoja jotkut ovat.
Eikö koulun kemian tunneilla ole tosiaan opetettu sitäkään, missä lämpötilassa alkoholi haihtuu?
Vasta täällä kysyttiin, saako raskaana oleva syödä jotain juustokakkua, kun valmistuksessa on käytetty alkoholia.
Joka tapauksessa alkoholi on haihtunut siinä lämmössä, jossa vesi kiehuu. Ja toiseksi: niin mitättömän pieni alkoholimäärä, jota jossakin ruuassa voi olla jäljellä, ei vaikuta yhtään mitään jos ei ole antabusta.
Vierailija kirjoitti:
Se ei kovin nopeasti haihdu. En kyllä tarjoaisi vaikka olisi rypälemehuun tehty, niin tarkkoja jotkut ovat.
Ei valmistu burgundinpatakaan kovin nopeasti. Eikä siihen yleensä läträtä viinaksia niin paljon, että olisi mitään vaikutusta kenellekään.
Burgundinpataa tehdään sellaisessa lämmössä, että alkoholi haihtuu kokolailla saman tien pois. Alkoholi ei siis pääse retkahdusta aiheuttamaan. Jollekin voi kuitenkin viinin maku olla liikaa, joten ihan on tyypistä kiinni, miten reagoi.
Vierailija kirjoitti:
Eikö koulun kemian tunneilla ole tosiaan opetettu sitäkään, missä lämpötilassa alkoholi haihtuu?
Vasta täällä kysyttiin, saako raskaana oleva syödä jotain juustokakkua, kun valmistuksessa on käytetty alkoholia.
Joka tapauksessa alkoholi on haihtunut siinä lämmössä, jossa vesi kiehuu. Ja toiseksi: niin mitättömän pieni alkoholimäärä, jota jossakin ruuassa voi olla jäljellä, ei vaikuta yhtään mitään jos ei ole antabusta.
Kyse onkin siitä alkoholin mausta, joka jää ruokaan. Eli ei voi tarjota.
Ei kannata tehdä. Tee jokin muu lihapata.
Voi. Alkoholi haihtuu uunissa ruoasta.
Jos viinin kuumentaa ja kiehauttaa, niin jäljelle jää aromaattisia makuaineita, alkoholia ei jää nesteeseen jäljelle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se ei kovin nopeasti haihdu. En kyllä tarjoaisi vaikka olisi rypälemehuun tehty, niin tarkkoja jotkut ovat.
Ei valmistu burgundinpatakaan kovin nopeasti. Eikä siihen yleensä läträtä viinaksia niin paljon, että olisi mitään vaikutusta kenellekään.
Eihän siitä nyt tietenkään humallu, mutta silti se voi laukaista jonkin ajatuksen. Onhan sitä vaihtoehtoja.
Yleensä moisen ruuan kanssa olisi parhaita myös tarjota lasissa punaviiniä. Eli kaikkiaan keksit kyllä paremmankin vaihtoehdon.
Ota kossu pakkasesta vasta juopon lähdettyä.
Suosittelisin tekemään jotain muuta ruokaa. Ihan vain sen takia, että ruuasta ei tulisi edes etäisiä mielleyhtymiä alkoholiin, maun puolesta tai sen että tiedostaa alkoholin liittyvän siihen ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se ei kovin nopeasti haihdu. En kyllä tarjoaisi vaikka olisi rypälemehuun tehty, niin tarkkoja jotkut ovat.
Ei valmistu burgundinpatakaan kovin nopeasti. Eikä siihen yleensä läträtä viinaksia niin paljon, että olisi mitään vaikutusta kenellekään.
Eihän siitä nyt tietenkään humallu, mutta silti se voi laukaista jonkin ajatuksen. Onhan sitä vaihtoehtoja.
Ajatuksen voi varmaan laukaista vaikka tuttavaperheen hyllyllä oleva avaamaton viinipullo tai kadulla olutta siemaileva vastaantulija.
Hallitkaa ajatuksenne ja jos se ei onnistu, niin hallitkaa tekonne.
Karjalanpaisti on hyvä vaihtoehto...
Ei missään nimessä!!! Voi retkahtaa kun maistaa viinin maun!!!!!!!!!!
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti on hyvä vaihtoehto...
Menetetty Karjala voi laukaista alkoholistilla juomishalun, joten varoisin riskeeraamasta tällä safkalla.
Karjalanpiirakat yhtä vaarallinen yhdistelmä.
Itse asiassa juomishalun voi laukaista mikä tahansa tekosyy, sillä ellei pysty syömään burgundinpataa punaviinissä haudutettuna, päätös juomisen lopettamisesta on aika hataralla pohjalla.
Voi tarjota jos alkuryyppynä on vodkaa ja ruokajuomana IVB-olutta.
Jotkut toipuvat alkoholistit voi käyttää myös antabusta, etteivät retkahtaisi ja näille pienikin määrä alkoholia voi olla hengenvaarallista tai saada ainakin aikaan hyvin ikävän olon.
Vierailija kirjoitti:
Eikö koulun kemian tunneilla ole tosiaan opetettu sitäkään, missä lämpötilassa alkoholi haihtuu?
Vasta täällä kysyttiin, saako raskaana oleva syödä jotain juustokakkua, kun valmistuksessa on käytetty alkoholia.
Joka tapauksessa alkoholi on haihtunut siinä lämmössä, jossa vesi kiehuu. Ja toiseksi: niin mitättömän pieni alkoholimäärä, jota jossakin ruuassa voi olla jäljellä, ei vaikuta yhtään mitään jos ei ole antabusta.
Ja vesikin on haihtunut 100 asteessa, humpsis vaan?
Mitäpä luulet???? Olisiko aika ottaa ne aivot käyttöön, vai löytyykö niitä ollenkaan?