Juustokakun pohja, korvaavuus
Reseptissä käsketään käyttää juustokakun pohjassa Pirkka-pipareita. Voikohan ne korvata Annas-pipareilla?
Kommentit (9)
Ei voi korvata pipareita pipareilla, menee koko kakku pilalle.
(siltä varalta, että ei ollut provo, niin totta kai voi, jopa vaihtaa eri keksilajiin)
Onhan kaikki muukin varmasti purkkaa? 🧐
Vierailija kirjoitti:
Ei voi korvata pipareita pipareilla, menee koko kakku pilalle.
(siltä varalta, että ei ollut provo, niin totta kai voi, jopa vaihtaa eri keksilajiin)
Ei ollut provo. En vain ole mikään keittiöihme. Ajattelin, että jos Pirkan pipareissa on jotain, mikä liimaa pohjaa yhteen 😁 Kiitos kumminkin!
Juustokakun pohjan voi tehdä lähes mistä tahansa jauhopohjaisesta leivonnaisesta - tietenkin ottaen huomioon sen makumaailman. En laittaisi piparkakkuja - edes niitä Pirkka-pipareita - savuporojuustokakkuun. Ja mansikka ja piparkakutkin ovat vähän ristiriitaisia, paitsi jos niistä tykkää yhdessä.
Makeisiin juustokakkuihin sopivat ainakin: perus-dominot ja muut vastaavat täytekeksit (ja juustokakun päämaun mukaan myös eri makuiset täytekeksit), piparkakut kaikkina versioina, marie-keksit ja muut vastaavat vaaleat keksit, kaneli-ässät, digestive-tyyppiset sahanpurukeksit, kuivakakku kuivattuna.
Suolaisen juustokakun pohjaksi sopii ainakin: hapankorput, näkkileipä, ruisleipä, mauttomat digestive-keksit, suolakeksit.
Sidosainenahan toimii rasva (yleensä voi), joka jäähtyessään jähmettyy ja sitoo pohjan muruset yhtenäiseksi massaksi. Domino-kekseissä ja muissa täytekekseissä on jo itsessään sitä täytetöhnää, joka toimii sidosaineena, jos sellaisia käyttää, niin ei välttämättä tarvitse niin paljon sitten sitä rasvaa.
Jos ei ole koskaan tehnyt juustokakkua, niin se ensimmäinen kannattaa tehdä jollain luotettavalla ohjeella. K-ruuan ohjeet ovat yllättävän toimivia - toki niissäkin on huteja myös, mutta aika harvoin.
Voit korvata vaikka digestiivikekseillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei voi korvata pipareita pipareilla, menee koko kakku pilalle.
(siltä varalta, että ei ollut provo, niin totta kai voi, jopa vaihtaa eri keksilajiin)
Ei ollut provo. En vain ole mikään keittiöihme. Ajattelin, että jos Pirkan pipareissa on jotain, mikä liimaa pohjaa yhteen 😁 Kiitos kumminkin!
Saanko arvata: resepti on K-Ruoka-sivustolta? Näissä tietysti aina tyrkytetään omia tuotteita. Samoin kuin Valion ohjeissa "pitää" käyttää Valion voita ja kermaa jne tai Myllyn Parhan resepteissä on tietysti käytöss' Myllyn Parhaan jauhot. Mainoksiahan ne ovat.
En tee ikinä pohjia. Teen vain ne täytteet ja herkuttelen niillä.
Ei missään tapauksessa voi korvata, terveisin K-ryhmän asiakaspalvelu.