Mistä saa tuoretta hyvää Goudaa? Oikeaa
Kommentit (21)
Jostain Goudan kylästä sitä voisit kysellä. Kai tiedät että juuston nimi tulee kylän mukaan? Etkö tiennyt juntti?!
Joka kaupasta löytyy kilon köntti Arlan hillitöntä goudaa.
Eihän sen tuoreempaa ja aidompaa gouda-juustoa saa mistään.
Eikö se ole parasta, kun on vuoden vanha.
Vierailija kirjoitti:
Jostain Goudan kylästä sitä voisit kysellä. Kai tiedät että juuston nimi tulee kylän mukaan? Etkö tiennyt juntti?!
Gouda on 76000 asukkaan KAUPUNKI, ei kylä, juntti.
Vierailija kirjoitti:
Jostain Goudan kylästä sitä voisit kysellä. Kai tiedät että juuston nimi tulee kylän mukaan? Etkö tiennyt juntti?!
Tuleen Goudan kaupungin mukaan, juntti.
Ne Arlan hillöttämät juustot ovat aivan järkyttävän makuisia. En osta enää ikinä. Juustossa pitää olla makua, ei mitään valmiiksi siivutettua kumia.
City-marketin irtojuusto altaassa on ihania juustoja. Erilaisia Gouda-juustojakin näytti olevan.
Ei Gouda saa olla tuoretta, vaan pitkään kypsynyttä, jo lähes kristallisoitunutta. Mitä vanhempaa sen parempaa.
Aika surkea valikoima täällä Citymarketissa ja Prismassa oli juustoja, kun itsenäisyyspäiväksi ostin. Ostin Kuusamon Goudaa Citymarketista samalla kuin muut juustot, valikoimaa ei kauheasti ollut, Maku oli hyvää, mutta turhan pehmeää Citymarketista ostin myös Gruyèrea, Camembertia jne.
Lidlistä oon ostanut maukasta pehmeää Goudaa, saa sieltä niitä kypsytettyjäkin
Samalla tavalla se gouda juusto joka maassa valmistetaan.
Vain siinä maidossa on eroa, mistä se tehfään.
Gouda kuten emmentaalikin kuuluvat pitkään kypysytettäviin juustoihin.
Maku vain parananee, mitä pitempään se kypsyy.
Edullisesti myytävät ns. pikagougat ovat nopeasti kypysytettyjä arkijustoja
Eikä missään juustoissa ole mitään makua, jos se lätkäistään leivän päälle, suoraan jääkaappi kylmänä.
Juuston makujen pitää tasaatua huoneenlämmössä, jotta tuntee kunkin juuston oman aromin.
Vierailija kirjoitti:
Aika surkea valikoima täällä Citymarketissa ja Prismassa oli juustoja, kun itsenäisyyspäiväksi ostin. Ostin Kuusamon Goudaa Citymarketista samalla kuin muut juustot, valikoimaa ei kauheasti ollut, Maku oli hyvää, mutta turhan pehmeää Citymarketista ostin myös Gruyèrea, Camembertia jne.
Täälläpäin on kyllä hyvät valikoimat City-marketissa.
Vierailija kirjoitti:
Samalla tavalla se gouda juusto joka maassa valmistetaan.
Vain siinä maidossa on eroa, mistä se tehfään.Gouda kuten emmentaalikin kuuluvat pitkään kypysytettäviin juustoihin.
Maku vain parananee, mitä pitempään se kypsyy.
Edullisesti myytävät ns. pikagougat ovat nopeasti kypysytettyjä arkijustoja
Eikä missään juustoissa ole mitään makua, jos se lätkäistään leivän päälle, suoraan jääkaappi kylmänä.Juuston makujen pitää tasaatua huoneenlämmössä, jotta tuntee kunkin juuston oman aromin.
Kyllä ne vaan kaikki on erilaisia, ei oikein voi olla pelkästä maidon laadusta kysymys.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika surkea valikoima täällä Citymarketissa ja Prismassa oli juustoja, kun itsenäisyyspäiväksi ostin. Ostin Kuusamon Goudaa Citymarketista samalla kuin muut juustot, valikoimaa ei kauheasti ollut, Maku oli hyvää, mutta turhan pehmeää Citymarketista ostin myös Gruyèrea, Camembertia jne.
Täälläpäin on kyllä hyvät valikoimat City-marketissa.
Meillä Goudassa oli tuo Kuusamon Gouda ja Pirkka. Gruyèressä vain Pirkka. Valion rasioissa oli mustaleimaa. Kypsytetyt suurinpiirtein siinä. Homejuustoja oli Castellot, Camembert ja useampi erilainen Aura. Tuorejuustoja ja kermajuustoja olisi ollut vaikka mitä, mutta niiden perässä ei oltu. Tuo siis Ylivieskan Citymarketin valikoima joka oli hitusen parempi kuin Prisman.
Ap tarkoittaa tuoreella toki kypsynyttä. Ei siis mitään wannabe tai kumista. Siis hyvää Goudaa. En tarkoittanut mitään keskentekoista.
Vierailija kirjoitti:
Aika surkea valikoima täällä Citymarketissa ja Prismassa oli juustoja, kun itsenäisyyspäiväksi ostin. Ostin Kuusamon Goudaa Citymarketista samalla kuin muut juustot, valikoimaa ei kauheasti ollut, Maku oli hyvää, mutta turhan pehmeää Citymarketista ostin myös Gruyèrea, Camembertia jne.
Kuusamonko. No ehkä. Mut valiot arlat ym unohdan. En tiedä kuka valmistais ja tois sitä täyteläistä kiteistä, sitä on tullu syötyä
Kokeilepa Riitan Herkun maahantuomaa Goudaa. Yleensä tykkään eniten kypsytetyistä juustoista, mutta näistä suosittelen sitä keskimmäistä.
Äh ei ne näytä enää tuovan maahan kuin vähiten kypsytettyä. No, voi sitäkin kokeilla, ja heidän vuohengoudaa. Ai niin, Juustoportin Vuohengouda on myös hyvää.
Hollannista?