Miten keitätte hyvän riisipuuron? Onko Kiehumaidosta hyötyä?
Ainakin tuo Kiehu näyttää maksavan yli tuplasti sen minkä tavallinen maito.
Olen aina keittänyt puuroriisipussin ohjeen mukaan ja hauduttanut tunnin, mutta ei vain tule riittävän pehmeää ja täyteläistä, vaikka voissakaan en pihistele. Missä siis vika?
Kommentit (44)
Minä teen maitopohjaiset puurot haudutuskattilassa, tulee hyvää eikä ikinä pala pohjaan. Laitan kattilaan maidon ja ryynit, sitten vain sekoitan välillä.
Minulla ei ole haudutuskattilaa. Keitän puuroa kerran vuodessa niin ei ole tullut ostettua, kun keittiössä on kaappitilaakin liian vähän. Ap
Uunissa teen ja lopputulos hyvä sekä maukas ja prosessi vaivaton.
Ainiin olen myös uunissa yrittänyt tehdä riisipuuroa, tällöin haudutin uunissa useamman tunnin. Mutta uunissa tehdystä meillä ei tykännyt oikein kukaan. Ap
Minä teen soijamaitoon (Alpron unsweetened), se ei pala ikinä pohjaan ja on minusta parasta. Keitän ihan sen pussin ohjeen mukaan.
Kyllä kiehumaidosta tulee hyvää. Ainakin itse tehnyt ihan normaalissa kattilassa ja oikein hyvää oli eikä palanut pohjaan.
Keitän riisiä ensin vedessä ja sitten kun riisit ovat jo pehmenneet, lisään kermaa. Jatkan hauduttamista pienellä lämmöllä. Maito palaa pohjaan aina!
🇺🇦🇮🇱
Vierailija kirjoitti:
Uunissa teen ja lopputulos hyvä sekä maukas ja prosessi vaivaton.
Sama täällä👍
Punaiseen maitoon ja lopussa hämmennetään jotta puuroutuu, suolaa sopivasti, pussin ohjeen keittoaikaa syytä noudattaa kutakuinkin. Juhlapuuroon vähän kuohukermaa lopuksi.
Ei minulla puuro pohjaan pala, mutta en saa siitä riittävän hyvää. Vain ihan hyvää. Olen kerran ravintolassa saanut todella hyvää riisipuuroa, samettisen pehmeää, täyteläistä ja maukasta ja sellaista yritän nyt itse myös. Onkohan minulla väärä riisi sitten vai mikä. Ap
Vierailija kirjoitti:
Ei minulla puuro pohjaan pala, mutta en saa siitä riittävän hyvää. Vain ihan hyvää. Olen kerran ravintolassa saanut todella hyvää riisipuuroa, samettisen pehmeää, täyteläistä ja maukasta ja sellaista yritän nyt itse myös. Onkohan minulla väärä riisi sitten vai mikä. Ap
Siinä on varmaan ollut kermaa ja suolaa reilusti, ehkä myös voita? Ravintolaruoan maukkaus perustuu rasvaan ja suolaan (no ei siis pelkästään, mutta noilla kahdella on iso merkitys), joten lisää molempia sun puuroon, niin ehkä silleen pääset tuohon lopputulokseen.
Vierailija kirjoitti:
Ainiin olen myös uunissa yrittänyt tehdä riisipuuroa, tällöin haudutin uunissa useamman tunnin. Mutta uunissa tehdystä meillä ei tykännyt oikein kukaan. Ap
Ei sitä tuntikaupalla uunissa pidetä, vaan n. 1,5 h. Muuten kuivuu tönköksi. Puuroon tulee uunissa ihana paahtunut pinta. Ei saa laittaa liikaa ryynejä, vaan ihan ohjeen mukaan: 1 litra maitoa ja 2 dl riisiryynejä ja hieman suolaa. Maito mielellään rasvaista, mutta se lienee makukysymys.
Uunipuuro on tässäkin töllissä suosikki, tulee vähimmällä vaivalla ilman vahtimisia. Joskus kokeilin Kiehua. Kaipa se vähän paremmin kattilassa käyttäytyi kuin tavallinen maito, mutta kun meillä tykätään enemmän uunipuurosta, ei sitä tarvitse.
Teen uunissa tai ihan metallikattilassa. Ensin lisään ihan pari desiä vettä sekä riisit. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, laitan lisää vettä. Aina hiljalleen, kunnes on imeytynyt litra vettä. Sen jälkeen laitan kermaa tarvittavan määrän. Tietysti myös sekoitan aina välillä.
Viimeksi tein metallivispilän kanssa välillä suht hanakasti sekoittaen, kun puukauhaa ei ollut käytettävissä. Tuli pehmeä riisipuuro.
Vierailija kirjoitti:
Ainiin olen myös uunissa yrittänyt tehdä riisipuuroa, tällöin haudutin uunissa useamman tunnin. Mutta uunissa tehdystä meillä ei tykännyt oikein kukaan. Ap
Ei mikään ihme, koska se on pahaa. En ymmärrä miksi näin, koska täysin samat aineksethan siinä on.
Ei meille kahdelle tule kalliiksi tehdä kiehumaitoon. Yhdestä purkista tekee kaksi puuroa. Kahden annos on desi riisiä ja 5dl kiehumaitoo, vajaa tl ruususuolaa ja 2rkl voita. Kaikki laitan tavalliseen kattilaan Hauduttelen tunnin ja käyn sekoittamassa välillä eikä pala pohjaan. On mieheni herkkua ja mitään muuta ei saa sekaan laittaa. Hän lisää vielä voisilmän sulaan keskelle puuroa.
Olen tuon sekoituksen tehnyt kattilaan jo edellis iltana ja aamulla vaan nostaa sen hellalle.
Muilla maidoilla sain aina sen palaan pohjaan. En omista tefloni kattiloita.
Veteen ja kermaan tehtynä
Pesen riisin keittämällä sitä runsaassa vesimäärässä 5 min. Valutan, ja kypsennän maidossa: Valion täysmaito luomu, tai Arla täysmaito luomu. E kaikkea maitoa vielä riisin kypsennysvaiheessa.
Riisin pesun/alkukypsennyksen jälkeen voisi kyllä laittaa uuniin, kaikella maitomäärällä suoraan... täytyy joskus kokeilla sitä.
Haudutuspadassa oon tehnyt riisipuuron viime vuodet. Sellainen keraaminen pata. Tosin keitän riisejä ensin vedessä hetken ja kiehautan myös maidon ensin ja kaadan sitten pataan niin valmistuu vähän nopsempaa.
Kiehu-maito on hyvää, käytän maitopohjaisissa puuroissa melkein aina.