Valaiskaa minua tyhmää: Miksi jotkut huuhtelee siivilänläpi riisin tai makaronin?
Kommentit (15)
Joku ääliö lukenut keittikirjasta että niin kuuluu tehdä. Ei omista aivoja.
Riisistä irtoaa tärkkelys mikä estää sen, ettei siitä tule puuromaista liisteriä, jos et sitten riisipuuroa ole aikeissa tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Ne huuhdotaan, jotta niistä saadaan ylimääräinen tärkkelys pois. Vaikuttaa ilmeisesti ulkomuotoon ja kypsyy paremmin.
Tollo, nyt puhutaan keittämisen jälkeisestä ajasta.
Vierailija kirjoitti:
Joku ääliö lukenut keittikirjasta että niin kuuluu tehdä. Ei omista aivoja.
Tänne tuli 2 fiksua kommenttia, joissa kerrottiin niin kuin asia on ja sitten oli tämä sinun kommenttisi....
Eli ap: Tosiaan, että saadaan se ylimääräinen tärkkelys pois. Kokeile joskus, siinä on eroa.
Huuhtelu vähentänee arseenin määrää riisissä. Ja arseeni on myrkky.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne huuhdotaan, jotta niistä saadaan ylimääräinen tärkkelys pois. Vaikuttaa ilmeisesti ulkomuotoon ja kypsyy paremmin.
Tollo, nyt puhutaan keittämisen jälkeisestä ajasta.
Pöllö, missä niin lukee?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne huuhdotaan, jotta niistä saadaan ylimääräinen tärkkelys pois. Vaikuttaa ilmeisesti ulkomuotoon ja kypsyy paremmin.
Tollo, nyt puhutaan keittämisen jälkeisestä ajasta.
Itse oletin, että tarkoitti nimenomaan, että huuhtelee ennen keittämistä, mutta kommentistasi tuli mieleen, että tunnen erään, joka huuhtelee keitetyn makaronin oikeasti :D
Riisissä voi myös olla kaikenlaisia epäpuhtauksia, myrkkyjä, hyönteisten jäänteitä yms.
Kuten jotkut jo kommentoivatkin, niin sillä huuhdellaan ylimääräistä tärkkelystä pois siitä keittämisen jälkeenkin. Ei ole merkitystä, jos kaikki pasta syödään heti keittämisen jälkeen kuumana, mutta jos sitä jää yli, niin se klimppiytyy...
Riisi huuhdellaan ennen keittämistä, toiset tykkäävät sitten irtonaisesta riisistä ja huuhtelevat sen keittämisen jälkeenkin? Mutta riisi pitää pestä ennen keittämistä (eli huuhdella kunnes vesi on kirkasta)
Jos makaroni käytetään kylmään salaattiin, on hyvä huuhdella kylmällä. Muuten ihan turhaa.
Ennen keittämistä huuhdellaan esimerkiksi riisistä roskat ja ylimääräinen tärkkelys pois. Keittämisen jälkeen huuhdellaan taas sitä tärkkelystä pois, ettei synny klimppejä, ja saadaan kypsyminen pysähtymään.
Riisissä on tärkkelyksen lisäksi erinäiä myrkkyjen jäämiä, joten huolellinen huuhtelu ennen keittämistä on suositeltavaa. Etenkin lapsille ja raskaana oleville.
Pastaa en huuhtele etukäteen.
Spaketti pitää huuhdella kylmällä vedellä keittämisen jälkeen, niin siitä tulee sellainen alldèndè italialaiseen tapaan.
Riisiä tulisi liottaa jotta arseenimäärä vähenee, ainakin jos syö päivittäin.
Ne huuhdotaan, jotta niistä saadaan ylimääräinen tärkkelys pois. Vaikuttaa ilmeisesti ulkomuotoon ja kypsyy paremmin.