Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Olin aidosti yllättynyt, kun tajusin miten vähän suolaa suolapähkinöissä on!

Vierailija
22.11.2022 |

Sellainen mielikuva, että ovat älyttömän suolaisia, mutta suolaa onkin vain noin 1 %, jopa alle, esim. yhdessä voimakkaasti suolaiselta maistuvassa cashewpähkinäpussissa 0,7 %.

Valmisruoissakin on usein enemmän.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
22.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipäkin voi olla helposti suolaisempaa.

Vierailija
2/10 |
22.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös se ole huijausta, jos SUOLApähkinöissä on vain olemattomasti suolaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
22.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan näitä vääriä mielikuvia. Myös moni kuvittelee maustekuskurkuissa olevan paljon suolaa, kun tapana sanoa niitä suolakurkuiksi, mikä on todetusti ihan eri tuote.

Vierailija
4/10 |
22.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvalukemat on sitäkin rouheammat... 50 prosenttia...

Vierailija
5/10 |
22.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rasvalukemat on sitäkin rouheammat... 50 prosenttia...

Mutta hyvää rasvaa. Eipä tee mieli makeaa tai muuta mössöä, kun syö päivittäin pähkinöitä.

Vierailija
6/10 |
23.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

pähkinän syöjät on ihan nuts

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
23.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruisleipäkin voi olla helposti suolaisempaa.

Sattui olemaan käden ulottuvilla Vaasan ruispalat -pakkaus joten tarkistin. 1.1% suolaa, eli enemmän kuin suolapähkinöissä.

Vierailija
8/10 |
23.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oho, tämä oli uusi ja oikeasti yllättävä tieto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
23.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se, mikä suolapähkinöistä (ja sipseistä jne) tekee suolaisen makuisia on, että se kaikki suola on siinä pinnassa. Kun taas vaikkapa ruispaloissa se suola on taikinassa sisällä. Se suola maistuu siis kielellä sen takia enemmän.

Vierailija
10/10 |
23.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama juttu maustekurkuissa, rakastan niitä leivän päällä ja mietin, että pitää varmaan suolan takia rajoittaa. Suolaa olikin vain 1g sadassa grammassa.