Olin aidosti yllättynyt, kun tajusin miten vähän suolaa suolapähkinöissä on!
Sellainen mielikuva, että ovat älyttömän suolaisia, mutta suolaa onkin vain noin 1 %, jopa alle, esim. yhdessä voimakkaasti suolaiselta maistuvassa cashewpähkinäpussissa 0,7 %.
Valmisruoissakin on usein enemmän.
Kommentit (10)
Eikös se ole huijausta, jos SUOLApähkinöissä on vain olemattomasti suolaa?
Onhan näitä vääriä mielikuvia. Myös moni kuvittelee maustekuskurkuissa olevan paljon suolaa, kun tapana sanoa niitä suolakurkuiksi, mikä on todetusti ihan eri tuote.
Rasvalukemat on sitäkin rouheammat... 50 prosenttia...
Vierailija kirjoitti:
Rasvalukemat on sitäkin rouheammat... 50 prosenttia...
Mutta hyvää rasvaa. Eipä tee mieli makeaa tai muuta mössöä, kun syö päivittäin pähkinöitä.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleipäkin voi olla helposti suolaisempaa.
Sattui olemaan käden ulottuvilla Vaasan ruispalat -pakkaus joten tarkistin. 1.1% suolaa, eli enemmän kuin suolapähkinöissä.
Oho, tämä oli uusi ja oikeasti yllättävä tieto.
Se, mikä suolapähkinöistä (ja sipseistä jne) tekee suolaisen makuisia on, että se kaikki suola on siinä pinnassa. Kun taas vaikkapa ruispaloissa se suola on taikinassa sisällä. Se suola maistuu siis kielellä sen takia enemmän.
Sama juttu maustekurkuissa, rakastan niitä leivän päällä ja mietin, että pitää varmaan suolan takia rajoittaa. Suolaa olikin vain 1g sadassa grammassa.
Ruisleipäkin voi olla helposti suolaisempaa.