Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko 4 tuntia huoneenlämmössä ollut ruokaa syödä?

Vierailija
18.11.2022 |

Tein broilerin fileesuikaleista kermakastikkeen. Se oli kiehuvaa ja valmista ja olin aikeissa syödä kun jouduin nopeasti lähtemään. Eli ollut 4 tuntia huoneenlämmössä. Tarkoitus oli syödä puolet tänään ja toinen puoli huomenna. Onko pilalla vai uskaltaako syödä? Siis lämmitettynä?

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi syödä ainakin tänään.

"Mikäli valmistuksen yhteydessä kuumennettuja elintarvikkeita ei tarjoilla heti valmistuksen jälkeen tai säilytetä kuumana, on ne välittömästi valmistuksen jälkeen jäähdytettävä. Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 C:een tai sen alle"

Vierailija
2/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanan kyseen ollessa en kyllä söisi. Ruoka tulisi jäähdyttää 45 minuutissa jääkaappi lämpötilaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

ok, kiitos. Kova nälkä!

Vierailija
4/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmasti voit vielä syödä tänään. Kuumenna 70 asteeseen viideksi minuutiksi, sen pitäisi tappaa suurimman osan mahdollisista bakteereista.

Vierailija
5/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, ihan hyvin. Nää lämpötilajutut on säädetty niin varman päälle. Kyllä ihmisen vastustuskyky auttaa jotain ja ei aina välttämättä heti tule joku kauhea bakteeri jylläämään. Joskus voi, mut yleensä ei.

Vierailija
6/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä isken yön yli pöydällä jäähtyneet ruoat aamulla jääkaappiin ja syön pari seuraavaa päivää helposti. Ikinä en ole kipeänä tai mitään. Pilaatte oman vastustuskykynne moisella nipottamisella.

Vierailija
8/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Varmasti voit vielä syödä tänään. Kuumenna 70 asteeseen viideksi minuutiksi, sen pitäisi tappaa suurimman osan mahdollisista bakteereista.

Johan ne ovat kuolleet, kun ruoka valmistettiin. Hyvin voi syödä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä isken yön yli pöydällä jäähtyneet ruoat aamulla jääkaappiin ja syön pari seuraavaa päivää helposti. Ikinä en ole kipeänä tai mitään. Pilaatte oman vastustuskykynne moisella nipottamisella.

Sama. Käy itselläni tosin usein unohtamisen kautta. Varsinkin makkara uunista tai uunijuurekset kestävät kyllä yönkin yli huoneenlämmössä.

Vierailija
10/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos nyt syöt. Itse en alkaisi lämmittämään sitä uudelleen, vaan söisin kylmänä. Jos siinä on jotain bakteereja, niin lämmittäminen saa ne vaan lisääntymään, jos et kuumenna koko ruokaa riittävän kuumaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten te ihmiset tulisitte toimeen mökillä jossa ei ole jääkaappia?

Vierailija
12/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo ruoka saa olla just 4 h valmistumisen jälkeen vaikka pöydällä. Mutta 4 H jälkeen jääkaappiin. t. elintarvikekurssin käynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Varmasti voit vielä syödä tänään. Kuumenna 70 asteeseen viideksi minuutiksi, sen pitäisi tappaa suurimman osan mahdollisista bakteereista.

Termofiilit bakteerit voivat elää jopa +120 asteessa. En tosin keksi, miten alunperin olisivat päässeet kanaan.

Vierailija
14/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omalla vastuulla voi syödä mutta sitä ei voi enää muille tarjoilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tottahelkutissa voi. Mulla on tapana säilyttää ruoka valmistamisen jälkeen huoneen lämmössä useampi tunti, oon vielä hengissä. N 39

Vierailija
16/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokaa jos jää niin se pitäisi nopeesti jäähdyttää jotta sitä voi lämmittää sitten seuraavillekkin päiville. 

Yleensä teen kolmeksi päiväksi ruokaa joidenka loput annostelen kahteen purkkiin ja laitan kylmään vähän jäähtyneenä kun jääkaapissa on se Power Cool toiminto nappula niin muut tuotteet ei lämpene siellä. 

Vierailija
17/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus baarista kotiin kömpiessä puolet safkasta jäänyt pöydälle syömättä.

Seuraavana päivänä puoliltapäivin herätessä ovat olleet siinä yhä ja hyvin mennyt alas.

Ei mitään jälkioireita.

Vierailija
18/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala vähänkin raakana pilaantuu kesähelteellä tunneissa. Tiedän erään joka sai ruokamyrkytyksen.tuli sairaalavierailu.

Vierailija
19/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi syödä. Miksi ennen vanhaan ei sairastuttu vaikka ruokia ei voitu jäähdyttää kun ei ollut jääkaappia tms.

Vierailija
20/31 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi syödä. Miksi ennen vanhaan ei sairastuttu vaikka ruokia ei voitu jäähdyttää kun ei ollut jääkaappia tms.

Paitsi että kyllä sairastuttiin. Makkaran syömiseen saattoi kuolla.

On totta, että nykyään ollaan menty vähän liiankin varovaisuuden suuntaan monessa jutussa, mutta nämä "ennen vanhaan" jutut ovat usein pelkkää mutua ja disinformaatiota, kuten esim. yllä oleva viesti. 4 h huoneenlämmössä ollutta ruokaa voi kyllä useimmiten tosiaan syödä, ellei satu olemaan kova helle ja herkästi pilaantuva ruoka kyseessä, mutta tästä ei ajankohta huomioon ottaen selkeästi ole kyse.