Oletko koskaan leiponut stollenia eli saksalaista joulupullaa?
Miten se eroaa pullapitkosta jossa rusinoita tai muita kuivahedelmiä?
Kommentit (5)
En ole leiponut itse, mutta olen syönyt Stollenia nuorena. Se oli koostumukseltaan pehmeämpää kuin tavallinen pullapitko. Siinä maistui manteli kuivattujen hedelmien lisäksi. Päälle oli siroteltu runsaasti tomusokeria.
Äsken kun vilkaisin, Stollen-reseptit poikkeavat toisistaan. On sellaisia, joissa varsinaisen taikinan ainekset eivät eroa mitenkään tavallisesta pullataikinasta.
Joissain resepteissä taikinaan tulee maitorahkaa ja osa jauhoista on korvattu mantelijauheella. Uskoisin että minun saamani Stollen oli leivottu tällaisella reseptillä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
En, ostan sen valmiina Lidlistä.
Kun olin lapsi, vanhemmillani oli saksalaisia tuttuja ja stollen tuli tutuksi.
Se on tiiviimpää kuin pulla, ja hyvin makeaa.
En ole leiponut, mutta mun äiti tekee aina jouluksi. Siihen tulee rusinoita, marsipaania ja suklaata. On tosi hyvää.
Vierailija kirjoitti:
En ole leiponut, mutta mun äiti tekee aina jouluksi. Siihen tulee rusinoita, marsipaania ja suklaata. On tosi hyvää.
Tai siis mantelimassaa.
Olen leiponut, netti on puolillaan ohjeita. Taikinaan tulee paljon kuivattuja hedelmiä ja pitkän keskelle leivotaan marsipaanitanko. Ei ole vaikeaa.