Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oletko koskaan leiponut stollenia eli saksalaista joulupullaa?

Vierailija
18.11.2022 |

Miten se eroaa pullapitkosta jossa rusinoita tai muita kuivahedelmiä?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen leiponut, netti on puolillaan ohjeita. Taikinaan tulee paljon kuivattuja hedelmiä ja pitkän keskelle leivotaan marsipaanitanko. Ei ole vaikeaa.

2/5 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole leiponut itse, mutta olen syönyt Stollenia nuorena. Se oli koostumukseltaan pehmeämpää kuin tavallinen pullapitko. Siinä maistui manteli kuivattujen hedelmien lisäksi. Päälle oli siroteltu runsaasti tomusokeria.

Äsken kun vilkaisin, Stollen-reseptit poikkeavat toisistaan. On sellaisia, joissa varsinaisen taikinan ainekset eivät eroa mitenkään tavallisesta pullataikinasta.

Joissain resepteissä taikinaan tulee maitorahkaa ja osa jauhoista on korvattu mantelijauheella. Uskoisin että minun saamani Stollen oli leivottu tällaisella reseptillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, ostan sen valmiina Lidlistä.

Kun olin lapsi, vanhemmillani oli saksalaisia tuttuja ja stollen tuli tutuksi.

Se on tiiviimpää kuin pulla, ja hyvin makeaa.

Vierailija
4/5 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole leiponut, mutta mun äiti tekee aina jouluksi. Siihen tulee rusinoita, marsipaania ja suklaata. On tosi hyvää.

Vierailija
5/5 |
18.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole leiponut, mutta mun äiti tekee aina jouluksi. Siihen tulee rusinoita, marsipaania ja suklaata. On tosi hyvää.

Tai siis mantelimassaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi kahdeksan