Oletko koskaan tehnyt englantilaista hedelmäjoulukakkua, johon tulee brandya ja rommia tms?
Oliko hyvää?
Mitä kuivahedelmiä tai säilykehedelmiä laitoit? Mitä alkoholeja? "Juotitko" kakkua jälkeenpäin eli pistit reikiä ja valutit lisää alkoholia kakkuun kuten kuuluu tehdä oikeaoppisesti?
Englantilainen hedelmäkakkuhan säilyy alkoholipitoisuutensa ansiosta tosi kauan.
Kommentit (33)
Olisin eräänä jouluna tehnyt, mutta reseptiin kuuluu munuaisrasva eikä sitä saanut Hämeeninnasta.
Tehnyt jo yli 20 vuotta joka joulu. Kakkuun tulee voita, munuaisrasvaa tulee Christmas puddingiin, jonka myös teen voita käyttäen.
Teen haarukalla tai cocktailtikulla koloja johon valutan brandya muutaman viikon välein. Ennen joulua levitän päälle hilloa, sen päälle ohut kerros mantelimassaa, annetaan kuivua ja sen päälle vielä onko se nyt pikeeriä se royal icing🤔 Sitten koristelen jouluisen talvimaiseman kakun päälle.
Olen tehnyt useamman kerran, ohje jostain lehdestä 15 vuoden takaa. On hyvää, mutta pitää tehdä tarpeeksi aikaisin ja jotenkin aina tuntuu isotöiseltä ja jostain syystä tarttuu helposti vuokaan. Teen silti ainakin joka toinen joulu.
Hedelminä cocktailkirsikoita, aprikoosia, rusinoita (sultana). Ohjeen viikunan olen korvannut sukaatilla. Lisäksi cashew-pähkinöitä. Alkoholina viski tai rommi, yleensä jotain pullon pohjia.. Juottamisessa olen käyttänyt kuuman veden, sokerin ja alkoholin sekoitusta, ettei maistu pelkästään viinalta.
Taidanpa tehdä ensi viikolla, kiitos muistutuksesta.
Ajattelin just eilen että haluaisin tehdä mutta mulla ei ole voimassa olevia henkkareita joten en saa ostettua alkoholia. Ihan tosissaan se on se syy. Olen kohta 50 mutta näytän niin nuorelta että kysyttäisiin todennäköisesti henkkarit Alkossa. No nyt tulin ajatelleeksi että voisin ostaa pussin liköörikonvehteja ja kaataa niistä liköörit kakkuun. Onhan niissä Fazerin liköörikonvehdeissakin alkoholia 2,8 % ja tulee liköörin makua.
En ole tehnyt. Teen jouluksi torttuja ja pipareita.
Sehän pitää tehdä lokakuun puolivälissä, että maut ehtivät tasaantua.
Kerran minulta sukulainen toivoi minulta 25 palan englantilaisen hedelmäkakun joulukakuksi. Tein sen ja se painoi monta kiloa. Onnistuin löytämään tarpeeksi suuren metallirasian sille. Vein sen aatonaattona.
Sukulainen kiitti ja harmitteli, ettei ehdi nyt juttelemaan ja toivotimme hyvät joulut. Yhteiset sukulaisemme olivat kehuneet kakkua hänelle joulukahveillaan ja kehuivat sitä minullekin.
Sen verran työläs ja kallis kakku on (50-60€/kakku), ettei sitä kukaan tekisi jos se ei maistuisi hyvältä. Minä en olisi muuten muistanut koko asiaa, mutta 15.10. tuli tekstiviesti ja kysymys, että leivonhan kakun hänelle.
Vierailija kirjoitti:
Ajattelin just eilen että haluaisin tehdä mutta mulla ei ole voimassa olevia henkkareita joten en saa ostettua alkoholia. Ihan tosissaan se on se syy. Olen kohta 50 mutta näytän niin nuorelta että kysyttäisiin todennäköisesti henkkarit Alkossa. No nyt tulin ajatelleeksi että voisin ostaa pussin liköörikonvehteja ja kaataa niistä liköörit kakkuun. Onhan niissä Fazerin liköörikonvehdeissakin alkoholia 2,8 % ja tulee liköörin makua.
Henkkarit tarvii myös liköörikonvehtien ostoon nykyään.
Vierailija kirjoitti:
Sehän pitää tehdä lokakuun puolivälissä, että maut ehtivät tasaantua.
Kerran minulta sukulainen toivoi minulta 25 palan englantilaisen hedelmäkakun joulukakuksi. Tein sen ja se painoi monta kiloa. Onnistuin löytämään tarpeeksi suuren metallirasian sille. Vein sen aatonaattona.
Sukulainen kiitti ja harmitteli, ettei ehdi nyt juttelemaan ja toivotimme hyvät joulut. Yhteiset sukulaisemme olivat kehuneet kakkua hänelle joulukahveillaan ja kehuivat sitä minullekin.
Sen verran työläs ja kallis kakku on (50-60€/kakku), ettei sitä kukaan tekisi jos se ei maistuisi hyvältä. Minä en olisi muuten muistanut koko asiaa, mutta 15.10. tuli tekstiviesti ja kysymys, että leivonhan kakun hänelle.
Kas kun ei sukulaisesi kehuskellut leiponeensa kakun itse.
Vierailija kirjoitti:
Sehän pitää tehdä lokakuun puolivälissä, että maut ehtivät tasaantua.
Kerran minulta sukulainen toivoi minulta 25 palan englantilaisen hedelmäkakun joulukakuksi. Tein sen ja se painoi monta kiloa. Onnistuin löytämään tarpeeksi suuren metallirasian sille. Vein sen aatonaattona.
Sukulainen kiitti ja harmitteli, ettei ehdi nyt juttelemaan ja toivotimme hyvät joulut. Yhteiset sukulaisemme olivat kehuneet kakkua hänelle joulukahveillaan ja kehuivat sitä minullekin.
Sen verran työläs ja kallis kakku on (50-60€/kakku), ettei sitä kukaan tekisi jos se ei maistuisi hyvältä. Minä en olisi muuten muistanut koko asiaa, mutta 15.10. tuli tekstiviesti ja kysymys, että leivonhan kakun hänelle.
Sano sille, että joo leivon, heti kun laitat 100€ mun tilille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ajattelin just eilen että haluaisin tehdä mutta mulla ei ole voimassa olevia henkkareita joten en saa ostettua alkoholia. Ihan tosissaan se on se syy. Olen kohta 50 mutta näytän niin nuorelta että kysyttäisiin todennäköisesti henkkarit Alkossa. No nyt tulin ajatelleeksi että voisin ostaa pussin liköörikonvehteja ja kaataa niistä liköörit kakkuun. Onhan niissä Fazerin liköörikonvehdeissakin alkoholia 2,8 % ja tulee liköörin makua.
Henkkarit tarvii myös liköörikonvehtien ostoon nykyään.
Vain cocktail liköörikonvehteihin tarvii henkkarit. Niissä alkoholia 4% ja myyntipaikka Alko.
Tosi herkullinen keksintö. Olen tehnyt ja hyvää on. Sen juottamisen olen tehnyt niin että laitan kakun päälle kakkuvuoan jossa se on paistettu. Sitten kippaan ympäri. Lirauttelen lisää kostuketta. Liköörit ja konjakit käyvät hyvin. Jääkaapissa nesteet tasaantuvat ja kakku on entistä parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Ajattelin just eilen että haluaisin tehdä mutta mulla ei ole voimassa olevia henkkareita joten en saa ostettua alkoholia. Ihan tosissaan se on se syy. Olen kohta 50 mutta näytän niin nuorelta että kysyttäisiin todennäköisesti henkkarit Alkossa. No nyt tulin ajatelleeksi että voisin ostaa pussin liköörikonvehteja ja kaataa niistä liköörit kakkuun. Onhan niissä Fazerin liköörikonvehdeissakin alkoholia 2,8 % ja tulee liköörin makua.
😂 Kuka helvetti edes jaksaa keksiä tällaisia juttuja ja vielä jaksaa kirjoittaa niitä tänne?
Olen tehnyt mutta kakusta tuli kuiva koska minä vahingossa join brandyt ja rommit. Hik! 😩😧😨
Vierailija kirjoitti:
Ajattelin just eilen että haluaisin tehdä mutta mulla ei ole voimassa olevia henkkareita joten en saa ostettua alkoholia. Ihan tosissaan se on se syy. Olen kohta 50 mutta näytän niin nuorelta että kysyttäisiin todennäköisesti henkkarit Alkossa. No nyt tulin ajatelleeksi että voisin ostaa pussin liköörikonvehteja ja kaataa niistä liköörit kakkuun. Onhan niissä Fazerin liköörikonvehdeissakin alkoholia 2,8 % ja tulee liköörin makua.
Annat vähän hakista jollekin tenunenälle, niin se kipaisee sulle brandypullon Alkosta.
Olen tehnyt usein, se pitä tehdä hyvissä ajoin että ehtii maustua, ja alkoholia sopivasti mutta ei saa maistua.. Englantilainen hedelmäkakku ohjeita löytyy pilvin pimein netistä..
Stollen-pullaa kannattaa tehdä itse, jos tykkää kuivatuista hedelmistä leivonnassa. Kaupastakin Stollenia saa, mutta se on kevyttä höttöä, missä rusina etsii toistaan.
Tuleva sunnuntai onkin "Stir-up Sunday", joten vielä ehtinee jonkinlaisen kakun jouluksi laittamaan tulille.
Ai juku, kiitos vinkistä, ehdottomasti aion tehdä!