Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tähän pinoon kaikki terveelliset kotiruuat

Vierailija
24.05.2010 |

Einekset ovat pannassa, koska niitä syövät vain sivistymättömät ;) Joten olisi kivaa saada vinkkejä ihan tavalliseen arkiruokaan.



Meillä syödään lähipäivinä



-makkarakeittoa (tämä on ehkä aika paha, koska makkara on eines??)

-broileripyöryköitä

-lasagnea tai makaronilaatikkoa

Kommentit (51)

Vierailija
1/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksipä juuri kyselin vinkkejä, että osaisin vastedes valmistaa perheelleni kunnon ruokaa.

Pastat meillä on kyllä tummaa, joten korppujauhot tuossa taitaa olla se mainitsemasi valkoinen jauho. Mitä ehdotat tilalle?

ap


silakkapihvit ja perunamuusi, pinaattikeitto+keit.munat+ruisleipä, janssoninkiusaus, erilaiset salaatit, erilaiset lihakastikkeet, karjalanpaisti, uunikala ja valkosipuliperunat, linssikeitto, hernekeitto,falafelpullat,erilaiset pavut.

sienikastike metsäsienistä, perunapunajuurivuoka,kasvissosekeitto, marinoimattomat broilerinkoivet, linströminpihvit,risotto, munakasrulla.

Vierailija
2/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

syykin selvisi. ei ne oikeesti olleetkaan mitään naturellia vaan kaikenlaisilla stabiloinneilla ja muilla kyllästettyjä suikaleita. Näitä valenaturelleja on myös jotkut karjalanpaistit.

Eli tarkkana saa olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä nimittäin mietin just aamulla, että mikä se eineksen ja kotiruoan raja sitten on.



Että pärjääkö joku tosiaan ilman puolivalmiita ja pakasteita eli tekeekö kaiken itse. Ja millaistahan ruokaa sitten syödään esim. kahden viikon jaksolla.







Vierailija
4/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä käytetään tummaa pastaa. Mitä vehnää??

ap

DurumVEHNÄjauhosta?

Vierailija
5/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnä on ihan ok ruoka-aine. Keskity sinä vaan niihin kananmuniisi jos ei sulle kelpaa.

Meillä käytetään tummaa pastaa. Mitä vehnää?? ap

DurumVEHNÄjauhosta?

Vierailija
6/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tänään itsetehtyä pitsaa

tiistaina perunamuusia, kalapaloja ja kermaviilikastiketta ja porkkanaraastetta

keskiviikkona possun ulkofileestä leikkeitä, kastiketta ja perunaa

torstaina hernekeittoa ja pannaria

perjantain ruoka on vielä vähän auki



Ei varmaan kannattaisi nipottaa niin paljon että mikä on valmisruokaa ja mikä ei. Myös ihan itsetehty voi olla epäterveellistä ja valmiskin ruoka ihan hyvää ravintoarvoltaan. Kaikkea kohtuudella, niin on hyvä=)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä nimittäin mietin just aamulla, että mikä se eineksen ja kotiruoan raja sitten on.

Että pärjääkö joku tosiaan ilman puolivalmiita ja pakasteita eli tekeekö kaiken itse. Ja millaistahan ruokaa sitten syödään esim. kahden viikon jaksolla.

Jos pakastat itse porkkanaa, niin missä välissä se einekseksi muuttuu? Ihan samalla tavalla kaupan pakaste on pakaste, eikä eines. Erikseen on sitten pakaste-einekset, esim. pakastetut lasagnet sun muut. Puolivalmisteet on yleensä säilykkeitä, eikä niitäkään eineksiksi lasketa.

Vierailija
8/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnä on ihan ok ruoka-aine. Keskity sinä vaan niihin kananmuniisi jos ei sulle kelpaa.

Meillä käytetään tummaa pastaa. Mitä vehnää?? ap

DurumVEHNÄjauhosta?

Ap tuntui kuvittelevan tuossa viestissään, ettei tummissa pastoissa ole vehnää, siksi hänelle vastasin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

-kanapataa pastalla (pannulla kanaa, pussillenen wokkivihannesta, hitunen suolapähkinöitä ja kookosmaitoa)

Vierailija
10/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luepa vaikka 19, 22 ja 26 viestit uudestaan, niin huomaat että täällä joku muu sekoilee. Ap vastasi alunperin valkoisia jauhoja koskevaan kysymykseen.

Ja luulin sua karpiksi, kun ne täällä jatkuvasti tyrkyttää yksisilmäisesti sitä ainoaa totuuttaan. Kieltämättä se alkaa tulla jo korvista.

Vehnä on ihan ok ruoka-aine. Keskity sinä vaan niihin kananmuniisi jos ei sulle kelpaa.

Meillä käytetään tummaa pastaa. Mitä vehnää?? ap

DurumVEHNÄjauhosta?

Ap tuntui kuvittelevan tuossa viestissään, ettei tummissa pastoissa ole vehnää, siksi hänelle vastasin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis miksi ihmeessä?

Eli pakastevihannekset on ok, vihannessekoitukset (esim. peruna-sipulisekoitus) on ok.

Entäpä jos on pastaa tai lihaa joukossa?

Entä ranskalaiset perunat? Valmisperunasose (sis. pelkkää perunaa)? Kalakuutiot? Kalakeittoainekset? Kalapuikot?

Saivartelua ehkä, tahtoisin vain niin kovasti paremmaksi äidiksi.

Mä nimittäin mietin just aamulla, että mikä se eineksen ja kotiruoan raja sitten on. Että pärjääkö joku tosiaan ilman puolivalmiita ja pakasteita eli tekeekö kaiken itse. Ja millaistahan ruokaa sitten syödään esim. kahden viikon jaksolla.

Jos pakastat itse porkkanaa, niin missä välissä se einekseksi muuttuu? Ihan samalla tavalla kaupan pakaste on pakaste, eikä eines. Erikseen on sitten pakaste-einekset, esim. pakastetut lasagnet sun muut. Puolivalmisteet on yleensä säilykkeitä, eikä niitäkään eineksiksi lasketa.

Vierailija
12/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolivalmiste on jatkokäsitelty raaka-aine, joka helpottaa ruuan valmistusta esim. tomaattimurska tmv.

Pakaste on pakastettu elintarvike, voi olla valmisruoka, puolivalmiste tai raakapakaste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitetaan lohifile nahkapuoli alaspäin uunivuoalle, sitruunapippuria päälle, päälle kaadetaan seuraavanlainen kattilassa tehty / sulatettu kastike:

-200g sulatejuustoa (koskenlaskija maustamaton)

-2dl kermaa


se on hei LOHTA. siinä on ITSESSÄÄN saman verran rasvaa kuin LENKKIMAKKARASSA.

Ei tarvita kermaa eikä juustoa loheen. Johonkin haukeen ehkä korkeintaan, joka on vähärasvaista.

Kunnioita sitä raaka-ainetta, anna kalan maistua.

Ja, en ole mikään terveysnatsi, vaan voin ja kerman ja juuston, silti myös KOHTUUDEN ystävä.

Vierailija
14/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunilohi ja perunoita, kermaviiliyrttikastike, tomaattikevätsipulisalaatti



Lihapullia tomaattikastikkeessa ja pastaa, porkkanaraastetta



Kasvissosekeitto (porkkana, peruna, kesäkurpitsa, bataatti, sipuli, valkosipuli), raejuustoa, itse leivottuja kaurasämpylöitä, kinkkua



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

lämmitetty edellisen päivän kasviswokki ja nuudelit :O

Hyvätähän ne maistuu jos on alunperinkin ollu hyviä!

Vierailija
16/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis miksi ihmeessä?

Eli pakastevihannekset on ok, vihannessekoitukset (esim. peruna-sipulisekoitus) on ok.

Entäpä jos on pastaa tai lihaa joukossa?

Entä ranskalaiset perunat? Valmisperunasose (sis. pelkkää perunaa)? Kalakuutiot? Kalakeittoainekset? Kalapuikot?

Saivartelua ehkä, tahtoisin vain niin kovasti paremmaksi äidiksi.

Mutta se nyt oli vain esimerkki.

Eines on siis minusta ruoka, joka on sellaisenaan, lämmitettynä syömävalmis. Eli ei siis vaadi kypsentämistä. Jos seassa on pastaa tai lihaa, niin sitten se on minusta eines. Ranskalaiset on eines, samoin kalapuikot. Harva kai esim. pelkkää valmisperunasosetta sellaisenaan syö. Pitäähän siihen lisätä maitoa, voita ja suolaa, eli se olisi minusta puolivalmiste. Tai pelkkiä kalakuutioita, pitäähän ne kypsentää. Mitä tarkoitat kalakeittoaineksilla? Siis niitä valmiiksi pakattuja juureksia, vai mitä? En tiedä tätä, kun teen kalakeiton alusta asti itse.

Vierailija
17/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät ne pakastettaessa eineksiksi muutu...

Vierailija
18/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että wokissahan kasvisten pitäisi olla rapsakoita rakenteeltaan. Se rakenne ei kyllä säily seuraavaan päivään, vaikka maku ei varsinaisesti muuttuisikaan.

lämmitetty edellisen päivän kasviswokki ja nuudelit :O

Hyvätähän ne maistuu jos on alunperinkin ollu hyviä!

Vierailija
19/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolivalmiste on jatkokäsitelty raaka-aine, joka helpottaa ruuan valmistusta esim. tomaattimurska tmv.

Pakaste on pakastettu elintarvike, voi olla valmisruoka, puolivalmiste tai raakapakaste.


hahaa mammat! Nyt pastakone pyörimään tai nurkkaan häpeämään:)

Vierailija
20/51 |
24.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin kuin ei ole mikään muukaan pasta, ei riisi, eikä leipä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kolme yksi