Britakakkua tehneet! Kuuluuko sen kakkupohjan jäädä rasvaiseksi?
Hetki sitten otin uunista ja nyt jäähtyneenä leikkasin sen. Ihmeen rasvaiseksi tuntui pohja jääneen, ihan kuin se olisi vielä raakaa. Tein ihan ohjeen mukaan, marenki onnistui hyvin mutta tuo pohja nyt harmittaa... Esipaistoin siis kakkupohjaa sen 10 minuuttia ja sitten lisäsin päälle marengin ja paistoin vielä 15 min 180c uunissa. Mikähän meni vikaan? Vai kuuluko sen pohjan oikeasti olla kypsänäkin tuollaista rasvaista?
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Joo se rakenne on sellainen, mutta sehän paistetaan yhtäaikaa. Marenki laitetaan päälle jo alussa. Outo ohje sulla.
Valion ohjeella tein, siinä neuvottiin ensin esipaistamaan pohja. Mutta kiva kuulla ettei ole kakku pilalla.
- ap
Leikkasko pohjataikina? Vai oliko ihan tasainen? Mutta kyllä britakakun pohja on aina vähän rasvainen ja raskaampi. Perus sokerikakkuun ei kannata verrata.
Vierailija kirjoitti:
Leikkasko pohjataikina? Vai oliko ihan tasainen? Mutta kyllä britakakun pohja on aina vähän rasvainen ja raskaampi. Perus sokerikakkuun ei kannata verrata.
Pohja siis näyttää ihan siltä kuin pitääkin, koostumus vain yllätti. Tosiaan varmaan tuli liikaa verrattua sokerikakkupohjaan, vaikka olen kyllä britakakkua aiemminkin syönyt. Nyt ensimmäistä kertaa tein itse.
- ap
Joo se rakenne on sellainen, mutta sehän paistetaan yhtäaikaa. Marenki laitetaan päälle jo alussa. Outo ohje sulla.