En ymmärrä mikä idea on juurileivässä?
Se on ihan kuivaa ja murenee käsiin. Miksi ihmiset syö sitä?
Kommentit (15)
Et ole syönyt hyvää juureen tehtyä leipää.
Siinä ei ole hiivaa.
Leipä sopii lähes kaikille ihmisille.
Leipä jossa on hiivaa, aiheuttaa monille vatsavaivoja: Vatsanväänteitä, ilmavaivoja jopa ripulia.
Vanha kansa sanoi, että hiiva alkaa uudestaan käymään vatsassa, ns. kuplia.
Jos syö paljon leipää, joka on leivottu hiivalla, ei kannata ihmetellä että on vatsavaivoja.
Vierailija kirjoitti:
Siinä ei ole hiivaa.
Leipä sopii lähes kaikille ihmisille.
Leipä jossa on hiivaa, aiheuttaa monille vatsavaivoja: Vatsanväänteitä, ilmavaivoja jopa ripulia.
Vanha kansa sanoi, että hiiva alkaa uudestaan käymään vatsassa, ns. kuplia.
Jos syö paljon leipää, joka on leivottu hiivalla, ei kannata ihmetellä että on vatsavaivoja.
Semmoinen ihminen on viallinen jos ei kestä leipää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinä ei ole hiivaa.
Leipä sopii lähes kaikille ihmisille.
Leipä jossa on hiivaa, aiheuttaa monille vatsavaivoja: Vatsanväänteitä, ilmavaivoja jopa ripulia.
Vanha kansa sanoi, että hiiva alkaa uudestaan käymään vatsassa, ns. kuplia.
Jos syö paljon leipää, joka on leivottu hiivalla, ei kannata ihmetellä että on vatsavaivoja.Semmoinen ihminen on viallinen jos ei kestä leipää.
SeMMoisia viallisia on sitten paljon. Niiden seMMoisten viallisten lisäksi on heitä, jotka eivät kestä hiivaa. Heistä tässä puhuttiin.
Itse leivin juurileipää tummaa ja vaaleeta ja ovat meheviä ja ilmavia ja parasta on säilyvyys vs hiivalla nostatettu. Ihan parasta leipää...
AP juurileivässä on kyllä ollut jotain vikaa...
Vierailija kirjoitti:
Semmoinen ei ole hyvää juurileipää. Hyvässä juurileivässä ei tarvita ollenkaan hiivaa.
Tutkimusten mukaan noissa juurissa on kumminkin melkoisesti ihan tavallista leivinhiivaa (Saccharomyces cerevisiae) niin omituista olisi jos sitä pitäisi vielä lisätä.
No en kyllä itse ole syönyt mitään kuivaa ja murenevaa juurileipää. Ihan meheviä ja hyviä ovat olleet.
En pidä juurileivistä. Olen ostanut sekä kaupasta että leipomoista. Taitaa olla muoti-ilmiö kuten leipäkone tai vesisänky.
kolmiaineksinen leipä on aivan tosi parasta
Vierailija kirjoitti:
En pidä juurileivistä. Olen ostanut sekä kaupasta että leipomoista. Taitaa olla muoti-ilmiö kuten leipäkone tai vesisänky.
Ihan sata vuotta sitten oli jo muoti-ilmiönä😅
Vierailija kirjoitti:
En pidä juurileivistä. Olen ostanut sekä kaupasta että leipomoista. Taitaa olla muoti-ilmiö kuten leipäkone tai vesisänky.
Et ole tainnut ymmärtää, mistä leivänjuuressa ja juureen leivotussa leivässä on kyse. Ruisleipä on satoja vuosia tehty juureen, joka säästettiin aina edellisestä leipomuksesta. Ei siis voi olla muoti-ilmiö, kun suvussa voi olla se monen sukupolven takaa periytynyt leivänjuuri edelleen. Juurileivän idea on, ettei leipää kohoteta hiivalla, joka monelle aiheuttaa vatsaongelmia.
En itse ole vaivautunut juurileivontaan, kun leivon yleensäkin vähän. Mutta kunnolla tehty juurileipä maistuu hyvin, ja se säilyvyys on ihan omaa luokkaansa.
Semmoinen ei ole hyvää juurileipää. Hyvässä juurileivässä ei tarvita ollenkaan hiivaa.