Hapanjuurileivonta
Sain 10g juurta. Kerro parhaat vinkit oman hapanjuurileivonnan aloitukseen. Vaikuttaa niin omalta taiteen lajiltaan etten tiedä mitä tästä tulee.
Kommentit (14)
Jos astiassa on reunoilla vanhaa juurta se riittää hapattamaan taikinan.
Googlaa Satu Koivisto hapanjuurileivonta, siellä on mainiot ohjeet. Niillä jopa minä olen onnistunut.
Miten tehdään oikea peruna rieska tai limppu vaatii vähän harjoittelua.
Entä miten tehdään keitetystä punajuuresta säilötty punajuuri purkkiin.
Lisää juureen nestettä, jauhoja ja suolaa. Kohota. Leivo. Kohota. Paista.
Oikeasti ennen vaatteet leikattiin suikaleiksi tehtiin mattoja niistä. Hapanjuuri on samaa menneisyyttä että itse tehtiin leivät.
Jos teet leivän lähdeveteen luomusuolaan saat aidompaa kuin kloorivedestä.
Vierailija kirjoitti:
Täältäkö meinasit saada ohjeet?
Ihan oikeesti!
Aiheesta fb-ryhmiä, videoita ja kirjoja.
Kiitos asiallisesta kommentistasi. Parhaillaan kirjaa pidän kädessäni, mutta en vaan ymmärtänyt saanko tuosta 10g juuresta tehtyä ainoastaan 1 leivän vai onko juuren ruokkimista jatkettava ja miten juuren jakaminen menee. Sellainen päänsärky menossa, että en nyt oikein käsitä asiaa. Ajattelin jos joku olisi sanallisesti selventänyt jatkoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täältäkö meinasit saada ohjeet?
Ihan oikeesti!
Aiheesta fb-ryhmiä, videoita ja kirjoja.Kiitos asiallisesta kommentistasi. Parhaillaan kirjaa pidän kädessäni, mutta en vaan ymmärtänyt saanko tuosta 10g juuresta tehtyä ainoastaan 1 leivän vai onko juuren ruokkimista jatkettava ja miten juuren jakaminen menee. Sellainen päänsärky menossa, että en nyt oikein käsitä asiaa. Ajattelin jos joku olisi sanallisesti selventänyt jatkoa.
Voit käyttää sitä seuraavat sata vuotta. Ruokkimalla, hoitamalla ja käyttämällä sitä se uudistuu ja säilyy.
Luomu jauhot kirjoitti:
Jos teet leivän lähdeveteen luomusuolaan saat aidompaa kuin kloorivedestä.
Hanavesi kannattaa kiehauttaa ennen juuren ruokkimista. Lähtee kloori ja lähtee mahdolliset ylimääräiset mikrobit jotka voivat pilata juuren sen säilyttämisen aikana nopeammin.
Ruoki juurtasi jotta sinulla on sitä yli 100g. Sitten googlaat k-kaupan hapanjuurileipäohjeen, joka on varmaan helpoin mahdollinen.
Oikeasti hapanjuurileivän tekeminen ei ole niin vaikeaa miltä monet sen saa kuulostamaan. Nopeasti tulee tottumus eikä jokainen gramma enää merkitse😁
Vierailija kirjoitti:
Ruoki juurtasi jotta sinulla on sitä yli 100g. Sitten googlaat k-kaupan hapanjuurileipäohjeen, joka on varmaan helpoin mahdollinen.
Oikeasti hapanjuurileivän tekeminen ei ole niin vaikeaa miltä monet sen saa kuulostamaan. Nopeasti tulee tottumus eikä jokainen gramma enää merkitse😁
Ja muista aina jättää juurta seuraavaan leipomiskertaan.
Aion jossain vaiheessa yrittää itse tehdä hapanjuuren leipätaikinaan. YouTubessa on joitain selkeitä suomalaisten tekemiä ohjevideoita. Myös itse hapanjuurileivän leivonnasta löytyy videoita.
Olen ylipäätään innostunut hapattamalla valmistetuista ruoista kuten näköjään moni muukin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Täältäkö meinasit saada ohjeet?
Ihan oikeesti!
Aiheesta fb-ryhmiä, videoita ja kirjoja.