Apua! Kauanko jauheliha säilyy pakkasessa?
Löysin pakkasesta jauhelihan, jossa päiväys 1.1.2010. Paistoin sen ja olen nyt aikeissa lisätä keiton joukkoon, mutta uskallanko? Muistelen, että liha säilyy 3 kk pakkasessa, onko se nyt pilalla vaiko vain vähemmän maukasta...?
Kommentit (5)
syksyllä pakkaseen ja sitten niitä syödään sieltä pitkin vuotta aina seuraavaan metsästyskauteen. Eikä ole mennyt pilalle, oikeen ihmetytti toi kysymys?
Mutta perus sika 2-3 kk ja nauta, joka vähärasvaista 3-4 kk. Riista siis säilyy pitempääkin (mutta se on vähärasvaista).
Samaa asiaa saa toitottaa tälläkin palstalla joka viikko.
Pakastimessa mikään ruoka ei muutu vaaralliseksi, ellei se ole sitä jo pakastimeen laitettaessa. Mikrobit eivät lisäänny pakastinlämpötilassa, joten jos tuote ei ole sulanut välillä, niin se ei ole vaarallista vaikka sitä säilyttäisi pakastimessa 20 vuotta.
Säilytyssuositukset perustuvat ruoan rakenteen muuttumiseen. Kaiken ruoan rakenne muuttuu vähitellen ja mitä kauemmin sapuskaa pitää pakastimessa sitä enemmän rakenne voi muuttua. Mitä rasvaisempi tuote, sitä nopeammin rakenne ja maku menevät huonoksi, hyvin vesipitoiset tuotteet säilyvät paremmin.
Mutta vaarallista ruoasta ei pakastimessa tule! kauankin pakastettua ruokaa voi siis maistaa ja jos maun puolesta ruoan kärsii syödä, niin sitten sen voi syödä!
jos ei ole kylmäketju katkennut, eli olet heti kaupasta tuotuna pakastanut sen! ja kannattaa luottaa aistinvaraiseen tarkastamiseen samalla kun paistaa :)
jauheliha säilyy pakastimessa 2-3 kk.