Onko teillä jotain hyviä vinkkejä täydelliseen Rassolnik-suolakurkkukeittoon?
Pitäisi kelien viilentyessä keksiä jotain hyviä keittoja kokeiltavaksi, ehkä muutaman päivän "keittodieettiäkin", ja kun etsin eri vaihtoehtoja niin törmäsin itäblokkilaiseen Rassolnik-keittoon joissa suolakurkut ovat ilmeisesti pääosassa. 🥒🍲
Kokemuksia? Oletteko tehneet itse, joku tuttu tehnyt tai syöneet hyvää sellaista ravintoloissa joskus?
Minkä merkin suolakurkkuja ja ohraa kannattaa käyttää? Entä sekaan kalaa, kanaa, punaista lihaa, vai kasvisversio?
Eli mitä kannattaa huomioida jos tuota tekee, ja mitä välttää? Ne ohrasuurimot, onko vinkkejä parhaista?
Ps. 🥬 Mitkään kaalikeitot ei kiinnosta, koska ne turvottaa ja kaasuttaa mahaa... 😳
Kommentit (12)
En ole kokeillut, mutta kiitos hyvästä vinkistä! 🥬🥒
Vierailija kirjoitti:
Speciellt fisk rassolnik är gott. Tyvärr har jag inget recept att ge dig men med någon sökmotor hittar du flera. Se upp för maskinöversatta recept. Enligt dem ingår det en glödlampa i soppan. På krogarna där man har ätit har det aldrig simmat glödlampor i rassolniken.
Tää on hauskaa kun vastaat ruotsiksi! Saanko kysyä treenaatko jotain varten kieltä, vaionkp tää pikemminkin kannanotto, että koska Suomi on kaksikielinen maa, niin hyvin voi vastata ruottillakin?
Vierailija kirjoitti:
Speciellt fisk rassolnik är gott. Tyvärr har jag inget recept att ge dig men med någon sökmotor hittar du flera. Se upp för maskinöversatta recept. Enligt dem ingår det en glödlampa i soppan. På krogarna där man har ätit har det aldrig simmat glödlampor i rassolniken.
Låter gott, men hoppas att någon kan översätta receptet, annars blir det spännande.
Suolakurkuthan ovat niitä hapatettuja kurkkuja, etikkakurkut ovat eri asia. Tosin Suomessa jostain syystä etikkakurkkujakin sanotaan suolakurkuiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Speciellt fisk rassolnik är gott. Tyvärr har jag inget recept att ge dig men med någon sökmotor hittar du flera. Se upp för maskinöversatta recept. Enligt dem ingår det en glödlampa i soppan. På krogarna där man har ätit har det aldrig simmat glödlampor i rassolniken.
Tää on hauskaa kun vastaat ruotsiksi! Saanko kysyä treenaatko jotain varten kieltä, vaionkp tää pikemminkin kannanotto, että koska Suomi on kaksikielinen maa, niin hyvin voi vastata ruottillakin?
Jag skriver på svenska för att upprätthålla kunnande och kanske lära mig lite till. Speciellt fackord är sådana som lätt glöms bort i Svenskfinland då de vanligtvis är på engelska och finnarna har dem på engelska/finska.
Då det är tillåtet att skriva på svenska och jag föredrar att göra så, vilket tydligen en del andra också gör, så blir det svenskspråkig text.
Flera kunde göra samma sak. Finlandssvenskar verkar sticka under stol med sitt modersmål och godkänna det att Finland portionerar ut språk för folk som inte kan. Finska åt finnar och engelska åt alla andra. Strunt i nationalspråken. Som följd ser man redan nu en massa varor i finska mataffärer där engelska är det dominerande språket, finskan kommer som klart mindre och svenskan finns som en förkortad version av finskan.
Använder vi inte nationalspråken så dör de bort. Posti har redan börjat med den utvecklingen. Engelska först.
Det är som om man inte förstod att flera personer inom EU idag har finska som modersmål än engelska. Kommande generationer får börja med tyska och franska om de tänker umgås i EU-länder i framtiden.
Vilken jävla tönt och wannabe-svensk. Stor i käften och helt värdelös.
-en riktig stockholmsbo och ingen fejk nättroll som du-
Vierailija kirjoitti:
Suolakurkuthan ovat niitä hapatettuja kurkkuja, etikkakurkut ovat eri asia. Tosin Suomessa jostain syystä etikkakurkkujakin sanotaan suolakurkuiksi.
Mutta niissä lukee venäläinen suolakurkku jossa on sellaista maitohappo-mömmöä pohjalla.
Muuthan on etikkakurkkuja, herkkukurkkuja jne.
Minne muuten katosivat kaupoista Villen Rapsakat Kurkut?!?! Nehän valmistettiin Virossa eikä Venäjällä muutenkin.
Rassolnik on hyvää, olisi täydellistä ellei olisi venäläinen resepti.
Ohraa kuuluu laittaa Rassolnikiin.
Vierailija kirjoitti:
Ohraa kuuluu laittaa Rassolnikiin.
Haloo luetun ymmärtäminen hieman hukassa?
AP kirjoitti tuolla viestissään että "Ne ohrasuurimot, onko vinkkejä parhaista?"
Käyt selkeästi joka viestiketussa pätemässä asioista jotka mainittu useaan otteeseen, tyylisi tunnistetaan.
Vierailija kirjoitti:
Rassolnik on hyvää, olisi täydellistä ellei olisi venäläinen resepti.
Taitaa olla ukrainalainen alunperin kuten borssikeittokin, mutta venäläiset on omineet ne, tottakai, kansallistavat kaikkea mikä tielle osuu.......
Onko se venäläinen mikä lie Mungomangobloggaaja joskus laittanut tästä reseptin vai muistanko väärin?
Speciellt fisk rassolnik är gott. Tyvärr har jag inget recept att ge dig men med någon sökmotor hittar du flera. Se upp för maskinöversatta recept. Enligt dem ingår det en glödlampa i soppan. På krogarna där man har ätit har det aldrig simmat glödlampor i rassolniken.