Leivonta: kuuluuko vesi-tomusokeriseoksen kovettua? Ei onnistu ikinä...
Eli kun teen kuorrutetta johonkin esim. raitoja piirakan päälle niin aina tuo seos jää sellaiseksi mössöksi eikä kovetu. On mössöä vielä seuraavana päivänäkin vaikka ollut jääkaapissa. Kuuluuko sen edes kovettua? Jos kuuluu niin olisiko jollakin antaa joku vinkki millä suhteella onnistuisi?
Kommentit (11)
Ei siitä täysin kivikovaa tule koskaan, mutta sellaista jähmeää tahmaa, vähän kuin paksua kinuskia.
Kuuluu. Noudata oikeasti sitä ohjetta, älä ajattele että vettä on liian vähän. Se on tosi pieni tilkka sitä vettä mitä tarvitaan. Sekoita hyvin ja nopeasti.
Juu 2 on oikeassa, ei sen nyt sentään tosiaan kovettua pidä vaan jähmettyä sellaiseksi lohkeilevaksi. 3.
jos sulla ois vaikka vanha lääkeruutta, siihen millinpuolikas vettä, jos jysähtää, niin sitte toinen! Se on oikeesti TIPPA. Nestettä.
Osta kaupasta valmista kuorrutetta. Se toimii hyvin.
Siitä ei tuu yhtä kovaa mitä vaikkapa viinereiden tai pumpernikkelien päällä oleva. Mutta mitä vähemmän vettä sitä tanakammin se jähmettyy. Millään ohjeen mitoilla sitä ei voi tehdä, kun koostumukseen vaikuttaa myös monet "ulkoiset tekijät" esim. sillä on eroa avaatko uuden tomusokeripaketin vai onko paketti ollut pidempään auki.
Jos haluat oikeasti kovan version, niin sitten tee pikeeri eli kananmunan valkuaista ja tomusokeria. Tätä käytetään myös joulupiparien koristeluun.
Netit on täynnä ohjeita, paljon vettä ja paljon tomusokeria. Ei kun etsimään vaan ja pysyttelee ohjeissa.
Eikö se kovetu kun vähän sulatettua voita?
Oot käyttänyt liikaa vettä. Todellakin kovettuu, kun vettä lisää vain tilkan.